VIRTUAALIHEVONEN

Rosalía 'IfNimi Rosalía 'If "Salli" Syntynyt 18.10.2012 (ikä)
Rotu, skp andalusia, tamma VH-tunnus VH12-033-0128
Säkä, väri 157cm, kimo Kasvattaja misery. / Infinity
Koulutustaso ko Intermediate II Omistaja/Kotitalli misery. / Kuuluoto
Saavutukset 46 KRJ-sijoitusta, katso kilpailukalenteri

Salli on kaikin puolin helppo tamma. Se on hoitaessa oikein seurallinen ja rauhallinen tapaus. Sallia ei haittaa, vaikka ympärillä olisi paljon ihmisiä hääräämässä. Varustaminen ja harjaaminen sujuvat ongelmitta. Ainoa huono puoli on se, että Salli kammoksuu vettä. Peseminen aiheuttaa sille pientä paniikkia, mutta nöyränä hevosena Salli yrittää seistä aloillansa. Taluttaessa se väistelee vesilätäköt ja sateella Salli on levoton tarhassa.

Ratsastaessa Salli on yhteistyöhaluinen ratsu. Se yrittää aina parhaansa, eikä koskaan yritä luistaa töistä. Sallin vahvuus on kouluratsastus. Erityisesti se on saanut kehuja laukanvaihdoista ja hyvästä muodostansa. Salli on helppo saada käyttämään selkäänsä ja se on rehellinen ratsu jopa aloittelijoiden kanssa. Ainoastaan sateella Salli saattaa hieman kiukutella ja vesilätäköt kouluradalla voivat muodostua pieneksi ongelmaksi.


 

i. Sonja Norique
 
ii. Sonja Pachjo
 
iii. Feliciano VII
 
iie. Garnet di Lopido
 
ie. Paquita d'Amelie
 
iei. Leon Neo
 
iee. Billion Dollar Baby
  YLA3
e. Reina de San Roque
 
ei. RW' Atracador
 
eii. Guardian of Picar
 
eie. Ladrona PRO
 
ee. Gracia de Nuevo
 
eei. Cavaleiro
 
eee. Tonia Graciana
 

Jälkikasvu ja jalostusinfo

Rosalia 'If on käytössä jalostukseen. Sille valitaan oreiksi vähintään 2-polvea sukua omaavia koulupainotteisia andalusiaoreja. Jos haluat Sallista tilausvarsan, niin ota yhteyttä sähköpostitse. ★ 01. hwb-tamma 'If, syntynyt

Uusi hoitopäiväkirja! Hoitaja: etsitään

13.10.2013 Kouluvalmennus, valmentajana Mari H.

Tuttu ratsukko näkyi jo kentällä kun saavuin Infinityyn. Misery ja Salli olivat juuri aloitelleet ja tekivät alkuverryttelyjä. Pyysin ratsukkoa tekemään paljon siirtymisiä sekä vähän pohkeenväistöä ja avotaivutusta. Salli kulki taas todella hienosti ja teki kaiken niin kuin misery pyysi. Tamma myös kokosi itseään hyvin eikä siihen tarvittu mitään erillisiä tehtäviä. Pääsimmekin aika pian aloittamaan valmennuksen ensimmäisen aiheen, siksak-sulkutaivutukset ravissa ja laukassa. Tehtävään lähdettiin tekemään pitkänsivun alusta, mentiin kentän poikki toiselle sivulle ja sieltä taas takaisin samalla suoralle josta lähdettiin. Vasemmalla päin taivutus sujui hyvin, mutta oikealle tamma oli vähän jäykempi ja se vähän hangoitteli vastaan. Ravissa jouduttiin tekemään useampia toistoja ennen kuin Salli suostui vähän rentoutumaan ja taipumaan kunnolla. Laukassa taivutukset menivätkin sitten hyvin, kun Salli oli saatu jo ravissa kunnolla taipumaan. Lopputunnista päätettiin vielä hioa vähän piaffen ja passagen välisiä siirtymisiä. Ensin ratsukko sai edetä uralla passagessa. Pitkänsivun keskelle tuli aina noin viisi askelta piaffea josta jatkettiin taas passagella. Passage-paiffe siirtymisessä misery sai ensimmäisellä kerralla tehdä vähän isompia pidätteitä, että tamma hoksasi jäädä pakoilleen. Piaffe kuitenkin meni hyvin, eikä ratsukko liikkunut paljoa eteenpäin. Piaffesta passageen siirtyminen sujui taas hyvin ja siirtymä oli tasainen eikä mitään epämääräisiä hyppyjä tai vaihtoaskelia tullut. Ratsukko teki muutamia toistoja, jonka jälkeen päästin heidät verryttelemään itsenäisesti.

08.10.2013 Kouluvalmennus, valmentajana Mari H.

Kaunis kimo tamma ravaili kaula kaarella kentällä kun saavuin. Jäin ihailemaan ratsukon tasaista menoa ja annoin heidän tehdä alkuverryttelyt rauhassa. Kohta misery ilmoitti, että verryttelyt on tehty ja voisimme aloittaa itse valmennuksen. Ensimmäisenä tehtävänä otettii laukanvaihdot ja piruetti. Ratsukko tuli keskihalkaisijaa pitkin laukassa, teki viisi laukanvaihtoa joka askeleella ja suoran toiseen päähän tuli täysi piruetti. Piruetin jälkeen käännyttiin vuorotellen jompaan kumpaan suuntaan ja pitkällä sivulla Sallin annettiin vähän venyttää itseään. Laukanvaihdot olivat Sallille helppoja ja ne sujuivat ilman minkäänlaisia ongelmia. Piruetissa ratsastaja sai olla tarkkana, ettei päästänyt tammaa etenemään liikaa. Muutaman kerran jälkeen myös piruetti sujui oikein hienosti. Kun nämä onnistuivat, päätettiin kokeilla vielä vähän passagea. Miseryn piti koota tammaa ensin vähän lisää, jonka jälkeen otettiin lyhyitä passage pätkiä aina pitkille sivuille. Ensimmäisellä kerralla liike jäi vähän vajaaksi, mutta heti toisesta kerrasta eteenpäin ratsukko tsemppasi hyvin ja esittivät liikkeen hyvin. Passagessa oli oikein hyvä rytmi ja hevonen oli tarpeeksi koottuna. Onnistuneiden pätkien jälkeen ratsukko jäi tekemään loppuverryttelyjä itsenäisesti.


Hoito-ohjeet ja varusteet

Ruokinta
A: 2kg kuivaheinää
2l Sport-täysrehua
porkkanoita/kuivaa leipää

AP ja IP: 2kg kuivaheinää

I: 4kg säilöheinää
2l Sport-täysrehua
1dl öljyä
1l pellavalimaa
1dl kivennäistä
2rkl merisuolaa
1 mitta ADE-vitamiinia
Loimitus
- Sadekeli (alle +15 astetta): ohut vuoreton sadeloimi
- Sadekeli (alle +5 astetta): fleecevuorellinen sadeloimi
- Pakkanen (yli 0 astetta): kevyttoppaloimi
- Pakkanen (yli -5 astetta): toppaloimi
- Pakkanen (yli -10 astetta): paksumpi toppaloimi
- Pakkanen (yli -15 astetta): sisätoppis ja paksumpi toppaloimi
- Talliin (yli 0 astetta): sisäloimi
- Talliin (yli -10 astetta): sisätoppis

Muuta huomioitavaa
- Riimu pois tarhassa
- Tarhaan aina joka jalkaan tarhasuojat
- Hokkikelillä putsit etujalkoihin tarhaan
© Infinity Sporthorses | Ulkoasu NM (muokkaus & hevosten ulkoasu misery.) | Kuvien © Susaeta Stud