Hyvä hevonen tulee huolenpidosta - ei hienoista talleista

Pohjapiirrustukset     Hoito-ohjeet

kuva     kuva     kuva

Meiltä löytyy oma harjoitusrata, kaksi tallirakennusta ja lukuisia tarhoja, sekä laitumia. Mitään ylellisyyksiä tallista ei löydy. Harjoitusrata kiertää tallialuetta ja tullessasi tallille, joudut ylittämään sen. Muista katsoa, ettet aja hevosten tai ponien päälle. Parkkipaikka löytyy tallin edestä.

Päätallissa on 21 karsinapaikkaa. Ne on jaoteltu kahteen eri siipeen, joista hienompi (kuvassa) on uusi siipi ja tarkoitettu pääasiassa tammoille ja varsoville. Vanhassa siivessä asuu tällä hetkellä sekalainen joukkio hevosia. Tallista löytyy wc, varustehuone, pieni taukotila ihmisille ja kaksi persukarsinaa hevosille. Tallirakennuksen lisäksi meiltä löytyy neljä pihattoa, joissa on iso ulkoilualue ja tilava makuuhalli. Toinen talli on ns. oritalli, jossa majoittuu ne hankalimmat tapaukset. Siellä on yhdeksän karsinapaikkaa, pesukarsina, varuste- ja rehuhuone.

Pihasta löytyy uittoallas, joka on noin 100m pitkä ja taluttajat pystyvät kulkemaan reunoilla. Allas on hiekkapohjainen ja siellä on mukava itsekin käydä kesäkuumilla pulahtamassa. Talliin hankittiin hiljattain myös kaksi solariumia, jotka esimerkiksi nopeuttavat hevosen kuivumista ja lämmittävät lihaksia. Muita erikoisuuksia tallilta ei löydy vaan esimerkiksi kävelytys tehdään toistaiseksi käsipelillä. Pihapiirissä on myös pieni aidattu kenttä, sillä ratsastus on hyvää treeniä myös ravihevosille - ja mukavampaa esimerkiksi talvella kuin kärryillä istuminen.

Maastoreittejä löytyy myös, mutta ne ovat pääasiassa selästä mentäviä. Laitumia on kymmenen kappaletta tallin läheisyydessä, sekä pihatoilla on omat pienet laitumensa. Tarhoja löytyy kahdeksan kappaletta ja tarhaus hoidetaan kahdessa erässä liikutuksen mukaan.


kuva     kuva     kuva