VIRTUAALIHEVONEN ID#21

Moon Vinskeri

Rotu, skpsuomenhevonen, ori
Säkä, väri172cm, tummanpunarautias
RekisterinumeroVH14-018-0504
Syntynyt15.01.2014
Ikääntyminenkatso täältä
Koulutustasoko Vaativa A
KasvattajaMoondance
OmistajaMoondance (VRL-01080)
Saavutukset30.12.2017 YLA1 palkittu pistein 97
20.09.2015 KTK-II palkittu pistein 71
15.04.2015 KRJ-I palkittu pistein 101,5

© Tallin omaisuutta

Vinski on isoliikkeinen ja näyttävä suomenhevonen, jonka sydän on puhdasta kultaa. Yhtä nöyrää ja kilttiä hevosta saa hakemalla hakea! Hoitaessa Vinski on seurallinen, mutta ei yritä kiivetä syliin ja jättää hoitajan pyynnöstä rauhaan. Se rakastaa pusuttelua ja paijaamista, sekä muutakin seurustelua. Vinski seisoo nätisti aloillaan niin pitkään kuin tarvitsee, eikä sano mihinkään hoitotoimenpiteeseen vastaan. Taluttaessa se kävelee verkkaisaa tahtia, eikä sitä saa hoputtamalla yhtään nopeammaksi - päin vastoin, mitä enemmän patistat, sen hitaammin Vinski liikkuu. Muuta moitittavaa siinä ei olekaan. Ori on myös seurallinen muiden hevosten kanssa ja tarhaa mielellään toisten leppoisien poikien seurassa.

Ratsastaessa Vinskillä on isot liikkeet, joihin on hankala mukautua. Kyllä niihinkin tottuu, mutta alussa sisuskalut vaihtavat kyllä paikkaansa useampaan kertaan. Vinskin laji on ehdottomasti kouluratsastus. Vaikka meno näyttää ehkä raskaalta ja siltä, että ratsastaja saa jatkuvasti punkea hevosta eteenpäin, niin sitä se ei ole. Vinski liikkuu omalla moottorilla ja on kevyt kädelle, sekä liikkuu luonnostaan ylämäkeen itseään kantaen. Ori tekee yhteistyötä ratsastajan kuin ratsastajan kanssa. Maastossa Vinskin meno on yhtä verkkaisaa kuin taluttaessakin. Kyllä siitä saattaa vauhtiakin löytyä reippailla laukkapätkillä, mutta muuten ratsastaja ehtii kyllä katselemaan maisemia. Esteistä Vinski ei liiemmin välitä, mutta hyppää kyllä maahankaivettuja esteitä ratsastajan pyynnöstä. Tyylistä tosin ei puhuta.

Vinski on helppo lastata ja se käyttäytyy aina asiallisesti kuljettaessa. Myöskin kilpapaikalla sama linja jatkuu. Vinskin kanssa ei koskaan tarvitse ihmisten ilmoilla hävetä silmiä päästään vaan sen kanssa matkustaminen on mukavaa puuhaa. Jo verryttelystä asti ori yrittää parhaansa ja kilpasuorituksessa se antaa aina itsestään kaikkensa. Jos Vinski on kotona miellyttävä ratsu, niin kilpapaikalla se on vielä sata kertaa parempi.
sh-t. Moon Pohjantähti (KTK-III, KRJ-I, SLA-II, SV-I) -- s.20.06.2014 (e. Hetken Rimma)
sh-o. Moon Vojakka -- s.25.08.2014 (e. Moon Paljetti)
sh-o. Moon Viikari (KTK-III) -- s.01.10.2014 (e. Hetken Rimma)
sh-t. Moon Vikuriina (SV-I) -- s.03.08.2015 (e. Moon Kuultava)
sh-o. Onnenetsijä -- s.10.08.2015 (e. Rätvänän Tuutikki)
sh-o. Moon Sorrovi (KTK-III, SLA-II) -- s.17.08.2015 (e. Moon Salarakas)
sh-o. Tiilikan Väineri (KTK-II) -- s.11.07.2016 (i. Mörkövaaran Sikuriini)
sh-t. Moon Hohtava -- s.03.08.2016 (e. Moon Kuultava)
sh-t. Moon Usvatyttö (KTK-II) -- s.21.08.2017 (e. Moon Ututyttö)

i. Lysti-Vinski
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-II, SLA-I, YLA2
ii. Vauhti-Enska
evm, trt, 164cm
iii. Verneri
evm, trn, 161cm
iiii.
iiie.
iie. Eeviliinu
evm, mrn, 159cm
iiei.
iiee.
ie. Himma-Riina
evm, prn, 156cm
iei. Läpiveto
evm, prn, 160cm
ieii.
ieie.
iee. Sysitar
evm, rt, 152cm
ieei.
ieee.
e. Primadonna
ei. Väinämöinen
evm, prt, 156cm
eii. Menninkäinen
evm, rt, 155cm
eiii.
eiie.
eie. Nannaliina
evm, rt, 158cm
eiei.
eiee.
ee. Sinja
evm, rt, 157cm
eei. Kultamuisto
evm, prt, 156cm
eeii.
eeie.
eee. Kirsikkapuu
evm, rt, 158cm
eeei.
eeee.

ii. Vauhti-Enska oli tummanrautias tukkajumala, joka valloittaa ihmiset niin ulkonäön kuin luonteensa ansiosta. Herrasmiehen käytöstavat ovat tehneet omistajan elämästä suorastaan herkkua. Ihmiset ajavat orin kotitallille ihastelemaan häntä, eikä tammojen omistajatkaan ole pois lähtenyt ilman astutuksen varaamista. Enska on kilpaillut ahkerasti kouluradoilla vaativa A- tasolla saavuttaen erilaisia mainintoja ja palkintoja. Monet pitivät tätä hevosta aikansa siitosorina, enkä yhtään epäile valintaa. Enska periyttää kuulaisuutta ja rauhallisuutta, joten kipakalle emännälle tämä ori on loistava vaihtoehto! Nykyään ori viettää rauhallisia eläkepäiviään pienessä yksityistallissa.

iii. Verneri oli osaava tuntitaituri, joka vaikutti suuressa ratsastuskeskuksessa opetushevosena. Vernerillä oli taitoa esteillä ja koulussa, joten ratsastajat pystyivät oman kehityksensä mukaisesti etenemään tämän hevosen kanssa. Verneri on vaihtanut kotia viiteen eri kertaan, pääasiassa nuorella iällä. Kahdeksanvuotiaana ori muutti viimeiseen kotiinsa, suureen ratsastuskeskukseen. Ori oli liian naishimoinen, joten se jouduttiin ruunaamaan pian muuton jälkeen. Vernerillä on kaksi jälkeläistä, joista kumpikin on ollut vaikuttavia kouluradoilla. Vaikka Verneri itse ei ole kilpailuissa taitojaan päässyt esittelemään, jälkeläiset ovat tehneet sen hänen puolestaan. Verneri lopetettiin 19-vuotiaana jalkavaivojen takia.

iie. Eeviliinu oli kaunis mustanruunikko tamma. Osaavalla ratsastajalla tämä hevonen kulki vaikka mitä kiemuroita ja ympyröitä. Aloittelijat lensi satulasta välittömästi. Eeviliinusta haikailtiin aluksi ravuria, mutta laukka tuntui hevosesta paljon paremmalta, joten ravirura unohtu todella nopeasti. Tamma myytiin nuorelle tytölle, jolla oli jo kaksi suomenhevosta entuudestaan ratsutuksessa. Hän sai koulittua kiukuttelevasta tammasta monipuolisen käyttöratsun, jonka taidot yllättivät hänet itsensäkin! Eeviliinu kilpaili pienissä seurakilpailuissa esteillä ja koulussa, voittaen pari luokkaa. Suurempaa menestystä tamma ei saavuttanut. Eeviliinu varsoi elämänsä aikana viisi hienoa varsaa, jotka ovat olleet menestyjiä omissa painotuslajeissaan.

ie. Himma-Riina oli punarautias kaunis suomenhevostamma. Joskus voi näyttää siltä, että hevosen omistajilla hurahtaa kilpaileminen ja voittaminen päähän? Niin kävi Himma-Riinan omistajan kohdalla. Tamma on todella menestyvästä suvusta ja omistaja todellakin halusi itselleen näyttävyyttä ja loistavan hevosen. Aluksi Himmalla kilpailtiin hyvin menestyen kouluratsastusta, myöhemmin myös esteitä. Pari ensimmäistä vuotta kului hienosti, mutta sitten alkoi alamäki. Tamman etujalka alkoi reistailemaan ja eläinlääkäri antoi käskyn pitää hevosta levossa ja antaa toipua rauhassa. Omistaja ei kuitenkaan kauan jaksanut hevostaan levossa pitää, vaan aloitti jälleen kilpailemisen vaativa B- tasolla. Himma-Riinan jalka ei kauan sitä kestänyt vaan petti uudestaan, jolloin omistaja menetti totaallisesti hermonsa ja myi tamman vanhemmalle naiselle. Tämän hevosen kilpailu-ura kesti 6-vuotiaasta 10-vuotiaaseen, jonka jälkeen alkoi eläketamman virka. Uusi omistaja antoi jalan parantua rauhassa ja myöhemmin tamma astutettiin viidellä eri orilla. Varsat olivat hyväluonteisia ja rakenteisia kilparatsun alkuja. Himma-Riina lopetettiin 25-vuotiaana.

iei. Läpiveto oli upean näköinen punaruunikko ori, joka näytti todella mielellään taitonsa kilparadoilla. Nimi oli monille jo niin tuttu, että välillä tuntui toisten ihmisten harmittelevan sitä, että joutuu kilpailemaan tätä oria vastaan. Kouluradoilla tuomareille todella tutuksi tullut ori haali menestystä ja pokaaleja vuodesta toiseen. Omistaja piti hevostaan kuin kukkaa kämmenellä, ja osasi vetää oikeista naruista pitääkseen hevosensa huippukunnossa. Läpiveto oli kuuma nimi 2000-luvun alussa. Jälkeläisiä syntyi liki sata! Luonne oli hieman äreämpi ja vaativampi, mutta nämä pienet oikut annettiin anteeksi kilparadoilla.

iee. Sysitar on saanut nimensä hieman arvaamattomasta luonteesta, joka ei jätä ketään kylmäksi. Tämä tamma keksi kyllä keinot saada hoitajat hermoromahdukseen asti. Hoitaessa tamma oli kyllä kiltisti, mutta tarhaan mentäessä tai ratsastuksessa sen oli pakko keksiä jotain, jos selässä oli uusi kasvo. Tutut hoitajat osasivat tammaa käsitellä hyvin, tietäen tämän tempaukset. Sysitar oli varsana hieman epävarma uusia tuttavuuksia kohtaan. Mamikseksi kutsuttu varsa keräsi kasvaessaan rohkeutta, eikä enään mikään sitä pelota. Tamma oli enemmän harrasteratsuna, joten kilpailemaan se ei koskaan päässyt. Sysitarelta löytyy kolme hienoa tuuhea harjaista varsaa.

ei. Väinämöinen oli punarautias 156cm korkea kevytrakenteinen ori. Monipuolisuutensa ansiosta se kilpaili sekä este-, että kouluratsastuksessa ja starttaili muutamia kertoja kenttäkilpailuissakin. Väinön heikkous vain sattui olemaan maastoilu, sillä se kuumui aivan liikaa eikä meinannut pysyä käsissä. Ymmärrettävästi maastoesteillä meno oli hetkittäin jopa vaarallista, eikä kilpailemista siltä saralta jatkettu enää. Kentän aitojen sisäpuolella ori toimi hienosti. Se oli luonteeltaan pääosin nöyrä, mutta omasi noita omia päähänpistojaan aina välillä. Jälkikasvua ori jätti kymmenisen kappaletta, joista suurin osa jatkoi monipuolista kilpailemista ja hienoa sukuaan.

ee. Sinja ei ollut hevonen, joka jäi kovin monen mieleen - se oli vaatimattoman näköinen ja luonteinen, eikä tehnyt merkittävää kilpauraa. Sinja kilpaili pienissä este- ja koululuokissa, mutta syy oli lähinnä omistajassa eikä niinkään hevosen taidoissa. Rauhallinen ja nöyrä tamma olisi kyllä omannut kapasiteettia korkeammallekin. Raudikko jätti kolme varsaa, joista jokainen osoittautui myöhemmin varsin hienoksi tapaukseksi ja jälkikäteen onkin harmiteltu, ettei Sinjaa käytetty enemmän siitokseen. Lisäksi tamma on hieman erikoisemmasta suvusta, eikä omaa valtaoreja ihan lähipolvissa. (c. isän puoli Sorel, emän puoli misery.)

KRJ (sijoituksia 48 kpl)
19.08.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B (1/30)
18.08.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (3/30)
17.08.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (2/30)
11.08.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B (3/30)
29.07.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (4/30)
30.07.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (2/30)
27.07.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (2/30)
11.08.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (3/30)
09.08.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (3/30)
08.08.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (3/30)
06.08.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (3/30)
05.08.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (2/30)
05.08.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (3/30)
26.07.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (3/40)
22.07.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B (2/30)
21.07.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (5/30)
18.07.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B (2/30)
16.07.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (3/30)
18.07.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (1/40)
12.07.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (4/40)
10.07.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (6/40)
05.07.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (2/40)
21.06.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B (5/40)
03.06.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (3/30)
27.05.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (3/30)
03.06.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (5/30)
02.06.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (4/30)
01.06.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (3/30)
31.05.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (2/30)
31.05.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (2/30)
15.05.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (3/30)
15.05.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (1/30)
14.05.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (4/30)
13.05.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (1/30)
20.04.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (10/100)
18.05.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B (5/60)
05.05.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (6/40)
04.05.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (1/40)
29.04.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (8/100)
25.04.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (9/100)
18.05.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B (7/60)
16.05.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B (1/60)
13.05.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B (2/60)
21.04.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B (1/40)
24.04.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B (1/40)
21.04.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B (4/40)
20.04.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B (1/40)
17.04.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B (4/40)
Muut sijoitukset
31.08.2015 kutsu, VSR-Cup, Vaativa A (4/20)
31.07.2015 kutsu, KRJ-Cup, Vaativa A (3/104)
30.09.2014 kutsu, VSR-Cup, Vaativa A (5/29)
31.08.2014 kutsu, VSR-Cup, Vaativa A (4/23)

06.10.2015 kutsu, VSN-näyttely, sh-orit (1/12, SW1)

18.07.2018 Uintireissulla (kirjoittanut omistaja)
Kun mittari näyttää +33 astetta auringossa ja lähes saman verran varjossa, niin eihän tällä kelillä mitään järkevää jaksa tehdä. Liikutettavia kuitenkin oli listalla ja yksi niistä oli Vinski, jonka saisi liikuttaa vakioratsastaja tallityttö-Miia. Itse ratsastin toista hevosta. Tallilaisten kanssa suunnittelimme, että josko lähtisimmekin uittamaan hevosia tänään! Läheiselle järvelle kun ei ollut edes kovin pitkä matka. Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja hevoset valmiiksi. Miia harjasi pölyävän ja takiaisissa piehtaroineen Vinskin parhaansa mukaan, sekä irrotteli suurimmat takiaiset hevosen harjasta ja hännästä. Muut katsoivat parivaljakkoa säälien ja toivat varusteet valmiiksi. Punttasin Miian Vinskin selkään ilman satulaa ja pieni joukkomme lähti suunnistamaan kohti järveä - kaikki ilman satulaa, joten toivottavasti palaamme yhdessä takaisinkin.

Vartin laiskan kävelyn jälkeen häämöttikin jo järvi näkyvissä. Vinskiä jännitti uiminen, vaikkei se ollut sitä ensimmäistä kertaa edes tekemässä. Onneksi ensimmäisenä mennyt Varjokukka käveli niin rempseästi veteen, että Vinski uskalsi perässä pienen puhinan ja tanssahtelun jälkeen. Se oikeastaan hyppäsi vesirajasta eteenpäin ja meinasi pudottaa Miian selästään, mutta onneksi hän ehti takertua hevoseen kuin takiainen ja sai pian tasapainon kuntoon. Vinski ui tyytyväisenä hetken aikaa ja käveli sitten ravistellen rantaan. Miia sai siinäkin kohtaa kietoa itsensä hyvin hevosen ympärille, sillä ravisteleva iso hevonen on aika raju liikkeissään. Hetken kuluttua pieni joukkomme lähti takaisin tallia kohti tyytyväisenä ja yhtenä kappaleena. Tosin sama hiki oli päällä jo talliin päästyä, mutta tulipa liikutettua hevosia!

01.12.2017 Talvimaastoilua (kirjoittanut omistaja)
Tänään on taas se päivä, kun kaivetaan joulukalenterit esiin ja avataan innoissaan ensimmäinen luukku - tai tehdään kuten minä, että paniikissa lähdetään kauppaan katsomaan, olisiko kalentereita jäänyt johkin myyntiin. Olihan niitä onneksi ja sain tallilaisillekin kalenterit hommattua...

Kauppapanikoinnin jälkeen oli hyvä lähteä maastoon rentoutumaan. Valitsin ratsukseni Vinskin, koska kaipasin todellakin rentoa maastoa ilman turhaa hössötystä. Harjasin orin erittäin huolella, sillä omaatuntoa kolkutti, kun sen kunnon puunauksesta on kulunut jo luvattoman pitkä aika. Harja oli takussa, karvaa irtosi ja hieman piti siistiä niskasiiltä, lyhentää häntää ja sen sellaista. Vinski nautti saamastaan huomiosta ymmärrettävästi.

Maastolenkki meni hyvin, mutta mitään muuta en epäillytkään ratsua valitessani. Vinski lönkötti menemään rennolla askeleella ja nautin maisemista. Vauhtia sai hieman, kun laukkasi kotia kohti ja kannusti oria tarpeeksi, mutta päätä se meno ei vieläkään huimannut. "Hölmö kouluratsu, kyllä maastossa voi mennä muutenkin kuin vain koottua laukkaa", naureskelin orille sen jälkeen. Kotiin päästyä Vinski pääsi karsinaan kuivattelemaan loimet niskassa päiväheinien kera. Tallitytöt saisivat heittää sen myöhemmin pihalle, sillä itselläni oli tänään ah-niin-ihania paperitöitä vielä tehtävänä. Onneksi maastolenkki rentoutti sopivasti.

10.03.2015 Vinski talutusratsuna (kirjoittanut omistaja)
Vinski on niin hurja ja pelottava ori (sarkasmia), että se pääsi tänään toimimaan ystäväni lapsen talutusratsuna. Kolmasluokkalainen Emma oli aivan tohkeissaan ja Vinskikin nautti kaikesta saamastaan huomiosta. Emma teki ennen ratsastusta hienot letitkin harjaan ja puunasi Vinskin niin kiiltäväksi, että silmiä häikäisi. Itse varustin orin, sillä korkeutta löytyy ja meikäläinenkään ei aina meinaa ylttää satulaa nostamaan selkään. Emma tarvitsi jakkaran harjauksessa avuksi.

En tiedä kuka oli tyytyväisin, Emma, minä vai Vinski. Talutin puolisen tuntia ratsukkoa, jonka jälkeen Emma halusi ratsastaa itsenäisesti. Luotin sen verran Vinskiin, että annoin pikkukuskin kävellä itsenäisesti maneesia ympäri. He tekivät paljon ympyröitä, pysähdyksiä ja erinäisiä kiemuroita. Tunnin jälkeen jouduin toppuuttelemaan, että eiköhän tämä tältä erää riitä. Varusteiden riisumisen jälkeen Vinski sai valtavasti haleja ja porkkanoita. Ori vaikutti tyytyväiseltä ja lupasin, että Emma saa tulla useamminkin meillä käymään. Puunausapu kelpaa aina!
06.01.2015 Kouluvalmennus Tuulia T.
Toisella valmennuskerrallanne sää oli huomattavasti parempi, joten lumisesta kelistä huolimatta saatoimme treenata kentällä, sillä olin käskenyt aurata kentän puhtaaksi varhain aamulla valmennustanne varten. Hengityksemme huurusivat koleassa talvi ilmassa ja olimme kumpikin laittaneet reippaasti lämmintä ylle ettemme paleltuisi. Toisen valmennuskertamme teemana olisivat vastalaukka ja laukanvaihdot, mutta ennen töihin ryhtymistä annoin teidän lämmitellä huolellisesti kaikissa askellajeissa ohjeistaen teitä tekemään paljon eri kokoisia ympyröitä ja voltteja. Lämmiteltyänne tarpeeksi ohjasin teidät suurelle pääty-ympyrälle, jonka ympäri saitte aluksi laukata pari kierrosta normaalissa laukassa ennen kuin pyysin teitä kokeilemaan vastalaukkaa. Vastalaukkanne näytti aluksi haparoivalta, mutta rohkaistuasi ratsuasi hieman alkoi vastalaukkakin vähitellen sujua. Vastalaukkaharjoituksen sujuttua mallikkaasti annoin sinulle luvan antaa Vinskille pitkät ohjat siksi aikaa kun selitin teille laukanvaihto tehtävän. Halusin teidän tulevan halkaisijalle harjoituslaukassa ja vaihtavan laukan joka 4. askeleella. Selitettyäni teille mitä halusin sait luvan ohjata Vinskin pituushalkaisijalle ja aloittaa harjoituksen. Suoriuduitte Vinskin kanssa tehtävästä hyvin jo ensimmäisellä yrittämällä, joten päätimme tunnin hyvillä mielin.

02.01.2015 Kouluvalmennus Tuulia T.
Ensimmäiselle valmennuskerrallenne Vinskin kanssa olikin sattunut todella tuulinen ja sateinen päivä, joten treenasimme mukavasti lämmitetyssä maneesissa. Saatoimme yhä kuulla tuulen ulinan, mutta ainakin pysyimme kuivina. Annoin teidän tehdä alkulämmittelyt itsenäisesti, sillä halusin tarkkailla istuntaasi hieman paremmin. Istuntasi näytti muuten hyvältä, mutta sinulla oli selvästi vaikeuksia istua alas oriin pompottavassa ravissa. Lämmiteltyänne tarpeeksi kutsuin teidät maneesin keskelle kertoakseni päivän tehtävistä. Tänään harjoittelisimme avo-ja sulkutaivutuksia ravissa ja käynnissä. Aloitimme käynnissä, missä selvisitte molemmista oikein hyvin. Avotaivutukset sujuivat teiltä myös ravissa, mutta sulkutaivutuksen kanssa teillä oli hieman ongelmia. Ensimmäisellä yrittämällä et saanut Vinskiä oikein taipumaan oikeaan muotoon. Toisella yrittämällä sait Viskin taipumaan paremmin ja suoriuduittekin myös sulkutaivutuksesta näin ollen puhtaasti. Tämän jälkeen annoin sinulle luvan antaa Viskille pitkät ohjat ja jätin teidät suorittamaan loppuveryttelyt itsenäisesti.

31.07.2014 Kouluvalmennus Huusari VRL-13122
Kentällä minua odotteli lämmitellyt ratsukko, jota olin ennenkin valmentanut. Tämän päiväisen valmennuksen aiheeksi olin suunnittellut siirtymisiä. Valmennus aloitettiin keskiravilla, josta pysähdyttiin ja viisi peruutus askelta, jonka jälkeen välitön siirtyminen koottuun raviin. Ensimmäisillä kerroilla tämä ei heti onnistunut, mutta ratsastajan reagoidessa avuillaan siirtyminen onnistui. Tehtävä toistettiin muutamaan otteeseen, jonka jälkeen oli keski-koottu-keskiravi siirtymisiä. Omalla istunnallaan ratsastaja sai ratsunsa hoitamaan homman kotiin ja tehtävästä suoriuduttiin nopeasti eteenpäin. Tehtävään otettiin mukaan lisätty ravi, mikä ei juurikaan tuottanut vaikeuksia ratsukolle. Ravisiirtymisien jälkeen oli vuorossa laukkasiirtymisiä. Laukkasiirtymiset aloitettiin pysähdyksestä, josta kuusi peruutusaskelta ja välitön siirtyminen kootun ravin kautta koottuun laukkaan. Tehtävän onnistuttua ratsukko sai kokeilla peruutuksesta siirtymistä suoraan laukkaan. Tehtävä onnistuikin ratsukolta hienosti ja pääsimme kokeilemaan harjoitus-keski-koottu laukka siirtymisiä. Ratsukko suoriutui tehtävästä hienosti, ja he pääsivät vielä valmennuksen lopuksi kokeilemaan laukanvaihtoja joka kolmannella askeleella ja puolipiruetteja. Vinski kantoi itseään hienosti ja vastasi ratsastajan apuihin. Onnistuneen valmennuksen jälkeen ratsukko sai luvan tehdä itsenäiset loppuverryttelyt. Potentiaalinen ratsukko!

25.07.2014 Kouluvalmennus Huusari VRL-13122
Tapani mukaan pyysin ratsukkoa tekemään itsenäiset alkuverryttelyt. Ratsukon työskentely näytti raskaalta ja ratsastajalle hieman epämukavalta. Ratsastajan mukaan näin ei kuitenkaan ollut. Ratsukon lämmiteltyä he pääsivät valmennuksen ensimmäisen tehtävän pariin, joka oli: uralla kootussa laukassa, josta pitkän sivun alussa siirtyminen sulkutaivutukseen ja pitkän sivun vaiheilla voltti ja uralle palatessa sulkutaivutusta tuli jatkaa. Pitkän sivun lopussa tuli ratsastaa hyvin eteen ja jatkaa seuraava pitkä sivu ja vastakkainen lyhyt sivu. Tehtävää toistettiin molempiin suuntiin kunnes tehtävä onnistui moitteettomasti. Vinski käytti omaa moottoriaan ja ratsastajan avut olivat pieniä ja huomaamattomia. Tämän jälkeen ratsukko sai kokeilla tehtävää, joka koostui laukanvaihdoista pitkällä sivulla, jonka jälkeen oli avotaivutus ravissa, mistä jatkettiin keskihalkaisijalle kootussa laukassa. Ori kantoi hienosti itseään ja liikkui hienosti eteenpäin. Tehtävä ei tuottanut suuria vaikeuksia ratsukolle, joten pääsimme valmennuksen viimeisen tehtävän pariin, joka aloitettiin lisätyllä laukalla, jonka jälkeen jatkettiin puolipiruetille. Puolipiruetin jälkeen jatkettiin kootussa ravissa pitkälle sivulle, josta keskihalkaisijalle keskikäynnissä. Tehtävä toistettiin muutamaan otteeseen, jonka jälkeen ratsukko sai luvan tehdä itsenäiset loppuverryttelyt. Upea ratsukko!

Ulkoasun, tekstien ja kaiken sisällön copyright misery. 2017
Moondance on täysin virtuaalinen talli ja mitään ei ole oikeasti olemassa!