VIRTUAALIHEVONEN ID#172

Moon Viimatyttö

Rotu, skpsuomenhevonen, tamma
Säkä, väri154cm, rautias
RekisterinumeroVH14-018-1938
Syntynyt06.11.2014
Ikääntyminenkatso täältä
Koulutustasoko Vaativa B
KasvattajaMoondance
OmistajaMoondance (VRL-01080)
Saavutukset15.06.2016 KRJ-I palkittu pistein 100
20.10.2015 KTK-III palkittu pistein 69

© Tallin omaisuutta

Moon Viimatyttö on todella positiivisen asenteen omistava suomenhevostamma. Viiman kanssa huonoja päiviä ei olekkaan ja tamman seurassa usein huonolla tuulella olevatkin piristyvät. Viima on mukava käsitellä kaikin puolin ja tamman ilmekkin on aina niin iloinen, ettei hoitaja voi muuta kuin hymyillä. Viima pitää ihmisistä todella paljon ja tamma nauttiikin pitkistä harjailuhetkistä, sekä eteenkin rapsutuksista. Hoitaessa Viima on todella utelias ja kaikkea pitääkin saada tutkiskella, haistella, sekä tottakai maistella. Kaikkia harjoja pitää hiplailla ja hoitajankin taskut tulee usein koluttua useampaankin kertaan. Taluttaessa Viima usein tökkii taluttajaansa turvallaan, mutta kävelee kiltisti turhia hortoilematta.

Töihin Viima lähtee aina korvat hörössä ja onkin usein melko hyvin hereillä heti alusta asti, mutta välillä tammaa saa aluksi hieman joutua herättelemään, jos se vain laahustaa eteenpäin. Ratsuna Viima on todella mukava ja sen kanssa onkin aina kiva tehdä töitä. Tamma jaksaa yleensä keskittyä hienosti tehtäviin ja oppii myös mielellään uutta. Viima on selvästikkin kouluratsu ja se näyttää parhaat puolensa monimutkaisissa kouluradan tehtävissä. Esteillä Viima on hieman kömpelö, mutta se nauttii hyppäämisestä. Tamma ei kuitenkaan yleensä muista nostella tarpeeksi jalkojaan, mistä syystä puomit saattavatkin helpolla kolista. Kyllä esteetkin Viiman kanssa ylittyvät, kunhan tammaa hieman herättelee nostelemaan jalkojaan. Maastoilua Viima rakastaa ja tamma onkin todella maastovarma ratsu.

Kilpailupaikoilla Viima on usein melko pörheä, mutta osaa kuitenkin käyttäytyä. Se kulkee ympäriinsä pää pystyssä ja korvat hörössä. Viima usein haluaisi mennä tutustumaan kaikkiin ja tamma nauttii ihailevista katseista, sekä yleisöstä. Kilparadalla Viima yrittää aina parhaansa ja tamma suorastaan säteilee saadessaan esiintyä yleisölle. Traileriin Viima on helppo lastata ja se käveleekin sisälle suoraan, ilman mitään ongelmia. Tamma on myös helppo kuljettaa ja sitä voi kuljettaa oikeastaan kenen vain kanssa, sekä yksinkin. (© Sussu)
sh-o. Moon Äkkisyvä -- s.18.08.2015 (i. Moon Ääriteko)
sh-t. Moon Haltijatyttö -- s.25.08.2015 (i. Sumuseinän Viherhaltija)
sh-o. Moon Korona -- s.11.10.2017 (i. Metsäkartanon Krumelur)

i. Viikatemies II
KRJ-III
ii. Rajatapaus
iii. Leimahdus T
evm, vrt, 156cm
iiii. Remu SE
iiie. Leijaileva
iie. Avartava
evm, trn, 153cm
iiei. O.P Aaron
iiee. Anette
ie. Kirveltäjän Kipinöivä
iei. Tuutikki
ieii. Muka-Mukava
ieie. Tuima Tuutu
iee. Kipinätanssi
ieei. Peluri
ieee. Vellamo
e. Moon Ututyttö
KRJ-I, KTK-II, KV-II, SV-I
ei. Johtotähti
YLA2, KRJ-I
eii. Aavan Joonatan
evm, prn, 156cm
eiii. Säveltäjä
eiie. Saaga
eie. V.S. Lissu
evm, vrt, 150cm
eiei. Herra Huu
eiee. Liisa
ee. WH Unelma
KRJ-III
eei. Hohtopoika
evm, 155cm, prt
eeii. Kultapoika
eeie. Marmeladi
eee. Unetar
evm, 152cm, trt
eeei. Unohdettu
eeee. Ajattara

Porrastetut

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1219.97
Tahti ja irtonaisuus: 1765.27
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

ERJ-taso: 3 (1219.97p.)
KRJ-taso: 6 (2985.24p.)
VVJ-taso: 3 (1219.97p.)
KERJ-taso: 0 (0p.)

01.05.2016 Irtokenkäkuningatar
Tänään piti mennä kouluvalmennukseen pitkästä aikaa, mutta Viima oli taas vaihteeksi polkenut kummatkin etukengät tarhassa irti. Vasemmasta etusesta lähti pala kaviotakin mukana. En ymmärrä, miten tämä hevonen onnistuu siinä aina! Sillä on sentään putsitkin jokaisessa jalassa aina tarhassa. Laitoin tallitytön etsimään kengät tarhasta, jotta saisin lyödä ne takaisin kiinni. Vapaapäivä Viimalle silti tulisi, sillä se hieman arkoi vasenta etusta.

Tallityttö tuli puolen tunnin päästä kaksi kenkää kädessä. "Ensi kerralla saat itse etsiä ne! Ihan kuin neulaa etsisi heinäsuovasta", tallityttö puuskahti. Viima osasi jemmata kengät hyvin hankaliin paikkoihin. Suoristin kengät ja löin ne takaisin paikoillensa. Laitoin hieman paikka-ainetta lohjenneeseen kavioon, jotta se ei ainakaan enempää lohkeaisi. Tallin virallinen kengittäjäkin saapui paikalle ihastelemaan aikaansaannoksiani. "Nuo eivät pysy pariakaan päivää, lyödäänkö vaikka vetoa?" hän naljaili. Harjasin hieman harmistuneena koko tapahtuneesta Viiman nopeasti ja nakkasin sen karsinaan. "Jos nuo kengät ei ole huomenna illalla jalassa, niin vaikka teippaan ne jalkaan!" ärähdin sille. Viima katseli suloisien silmiensä kanssa karsinasta ja hellyin heti. Olihan sille pakko porkkana tarjota.
17.06.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Tuulia T.
Toisella valmennuskerrallamme sää oli mitä oikukkain ja taivas näytti siltä kuin olisi voinut alkaa sataa millä hetkellä hyvänsä, minkä takia valmennauduimmekin tänään maneesissa. Viima vaikutti tänään hieman hermostuneelta ja saitkin tehdä kunnolla töitä ennen kuin tamma rupesi keskittymään apuihisi. Lämmiteltyänne kaikissa askellajeissa pyysin teitä siirtymään laukkaan, sillä tänään harjoittelisimme laukanvaihtoja. Ensimmäiseksi halusin teidän vaihtavan laukkaa niin, että laukanvaihtojen välissä olisi kolme normaalia laukka-askelta. Tämä sujui teiltä hyvin ja vähän ajan päästä siirryimmekin harjoittelemaan laukanvaihtoja askeleessa. Tämä tuotti teille vähän hankaluuksia, sillä et aluksi ollut tarpeeksi nopea ja täsmällinen apujesi kanssa, jolloin vaihtojen väliin pääsi ilmantuumaan myös muutama normaali laukka-askel. Lopulta kuitenkin kokosit itsesi ja kun aloit keskittymään tekemiseesi paremmin myös laukanvaihdot alkoivat sujua kuten pitikin. Muutaman yrityksen jälkeen annoinkin teille luvan siirtyä ravin kautta käyntiin.

10.06.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Tuulia T.
Viima ja misery saapuivat tänään ensimmäistä kertaa valmennettavikseni. Päivä oli aurinkoinen, joten työskentelisimme tänään kentällä, sillä ilmassa ei ollut kuin aivan pieni tuulen vire. Kentälle saapuessani olitkin jo lämmittelemässä Viiman kanssa ja saatoin jo kaukaa nähdä miseryn hikoilevan vuolaasti hänen yrittäessä pidätellä energistä ratsuaan. Viiman askellus näytti kuitenkin kaukaa katsottuna sulavalta, vaikka tamma selvästi vähän painoikin kuolaimelle. Katselin menoanne hieman kauempaa kunnes siirsit Viiman takaisin käyntiin, jolloin katsoin parhaaksi astella kentälle teitä tervehtimään. Tervehdittyäni teitä iloisesti kerroin tunnin teemana olevan sulkutaivutukset. Ensin tekisimme sulkutaivutuksia käynnissä ja kun ne alkaisivat sujua käynnissä siirtyisimme tekemään sulkutaivutuksia ravissa. Ensimmäisellä yrityksellä misery ei pitänyt tarpeeksi vastaan sisäpohkeellaan, jolloin Viima kaatui sisäpohjetta vasten. Ohjeistettuani miseryä käyttämään sisäpohjetta reippaammin ratsukko yritti uudestaan ja toinen yritys olikin jo paljon paremman näköinen, vaikka misery olisikin voinut asettaa tammaa hieman enemmän. Kolmannella kerralla kaksikko kuitenkin esitti virheetöntä sulkutaivutusta käynnissä, minkä jälkeen annoin heille luvan siirtyä raviin. Ravissa misery ei ensimmäisellä yrittämällä muistanut käyttää tarpeeksi ulkopohjetta, jolloin väistöliike sisälle jäi vaillinaiseksi eikä tamma liikuttanut takaosaansa tarpeeksi sivulle. Toisella kerralla misery oli tarkkavaisempi ja kaksikko selviytyi sulkutaivutuksesta ravissa erinomaisesti, minkä jälkeen annoin miserylle luvan siirtää Viima käyntiin loppulämmittelyjen ajaksi.

21.02.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Cannabia
Tälle päivälle olin suunnitellut hieman vaativampaa ohjelmaa miseryn ja Viiman päänmenoksi, luvassa olisi nimittäin laukanvaihdot ja vastalaukka. Tamman osaamistaso ei kuitenkaan sovelötuisi ihan mihin tahansa laukanvaihtosykliin joten joka askeleen vaihtoja olisi turha odottaa. Kun ratsukko oli saanut alkuverryttelyt tehtyä siirryimme itse tehtävän pariin. Aluksi ratsukko sai nostaa myötälaukan, jossa tehtiin koko rata leikkaa jatkaen vastalaukassa seuraavalle pitkälle sivulle saakka. Pitkän sivun keskellä vastalaukka tuli vaihtaa myötalaukaksi ja aloittaa tehtävä ns. alusta. Muutamaan otteeseen laukanvaihdosta päädyttiin ristilaukalle ja sen kautta raville, mutta useamman toiston jälkeen alkoi yksittäiset vaihdot sujumaan. Kun yksittäiset vaihdot sujuivat riittävän hyvin jätettiin vastalaukat kokonaan pois. Lopuksi ratsukko sai tulla vielä laukassa koko maneesin kokoista kahdeksikkoa jossa koko rata leikkaa tehtiin vähintään kolmella yksittäisellä laukanvaihdolla. Tässä kohtaa ratsukko oli jo päässyt jyvälle tehtävästä ja tekivät erittäin hyviä vaihtoja.

14.02.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Cannabia
Jälleen kerran pääsin Moondanceen valmentamaan miseryä, tällä kertaa ratsuna toimi Moon Viimatyttö. Tamma löntysteli aavistuksen hitaanlaisesti pitkin maneesia ja pyysin miseryä itseään olemaan hieman aktiivisempi selässä. Vaikka kyseessä oli alkukäynnit, saisi tamma liikkua aktiivisemmin eteenpäin. Ravissa Viima alkoi selkeästi heräillä tähän hetkeen ja tamman liikkeet muuttuivat silminnähden aktiivisemmiksi. Tämän päivän teemana meillä oli siirtymiset askellajien välillä. Aluksi pyysin ratsukkoa ravaamaan maneesissa niin, että jkaisen koulukirjaimen kohdalta käännyttäisiin maneesin poikki ja keskihalkaisijan päällä tehtäisiin pysähdys. Pysähdyksestä takaisin raviin ja suunnan vaihdos. Ensimmäiset pysähdykset eivät sujuneet toivotulla tavalla, vaan pysähdystä ennen hevonen otti useammankin käyntiaskeleen. Kun tamma vihdoin alkoi herkistymään sujui siirtymiset täysin moitteettomasti. Käynti-ravi siirtymisten jälkeen ratsukko sai tehdä vielä pääty-ympyrällä kummassakin kierroksessa laukannostoja sekä ravista että käynnistä. Laukannostojen kanssa ei ollut ongelmia, mutta Viima ei olisi millään halunnut siirtyä takaisin raviin tai käyntiin.

Ulkoasun, tekstien ja kaiken sisällön copyright misery. 2017
Moondance on täysin virtuaalinen talli ja mitään ei ole oikeasti olemassa!