VIRTUAALIHEVONEN ID#146

Moon Sorento

Rotu, skpsuomenhevonen, tamma
Säkä, väri153cm, ruunikko
RekisterinumeroVH14-018-1608
Syntynyt01.09.2014
Ikääntyminenkatso täältä
KoulutustasoVaativa B
KasvattajaMoondance
OmistajaMoondance (VRL-01080)
Saavutukset30.06.2017 YLA2 palkittu pistein 87,5
20.12.2016 KRJ-I palkittu pistein 107
15.03.2015 KTK-II palkittu pistein 72
20.12.2014 KV-II palkittu pistein 25

© Tallin omaisuutta

Sorento on vekkuli tapaus, joka tuo iloa ja ärsytystä jokaisen tallilaisen arkeen. Tamma on mestarikarkaaja. Se käyttää tilaisuuden hyväkseen, jos tarhan portti on huonosti kiinni tai hoitaja on jättänyt sen pelkästään vetosolmulla käytävälle. Hoitaessa Sorento on hieman hömelö. Se ei väistä hoitajaa ja erityisesti ruoka-aikaan se keskittyy ainoastaan syömiseen. Silloin Sorento ei yleensä nosta kavioita, ei päätänsä, eikä muutenkaan varo hoitajaa. Tamma on kyllä kiltti, eikä tee tahallansa pahaa, mutta minkä se sille voi, jos hoitaja sattuu jäämään seinän ja hänne väliin? Varustaminen on oma haasteensa, sillä Sorento ei mielellään avaa suutansa ja pullistelee minkä ehtii. Taluttaessa hoitajan on syytä olla tarkkana, sillä tamma saattaa ottaa ritolat paikalta esimerkiksi vihreän ruohon houkuttelemana. Ennen kuin ehdit kissaa sanoa, niin Sorento on riuhtaissut itsensä irti.

Ratsastaessa Sorento osaa olla kuuliainen ja nöyrä, mutta myös työtä vieroksuva kaikesta luistaja. Tamma testaa jokaisen ratsastajan aina aluksi. Jos kuski antaa sille mahdollisuuden luistaa hommista, oikoa kulmista ja lönkötellä pitkänä, niin sen Sorento myös tekee. Jos kuski taas laittaa sen heti napakasti töihin, niin tamma tekee kaiken mitä siltä pyydetään. Sen laji on kouluratsastus. Sorento osaa kulkea hienosti ja kevyesti, mutta myös etupainoisena pohkeen takana. Parhaimmillaan se kulkee näyttävillä askelilla ja reagoi pieniinkin apuihin. Esteratsuksi tammasta ei ole. Se jyrää enemmän esteitä kuin hyppää puhtaasti niiden ylitse. Maastossa Sorento on oikein kiva - rauhallinen ja varma. Se ei silti ole 100% varma maastoratsu, sillä saattaa välillä keksiä omaa kivaa. Jos ratsastaja vain haaveilee selässä, niin tamma saattaa tehdä täyskäännöksen ja lähteä tallia kohti laukassa. Tai sitten se vain jää syömään, eikä nosta päätänsä helpolla. Kannattaa olla hereillä, eikä vain haaveilla Sorennon selässä.

Lastaaminen ja kuljettaminen eivät ole Sorennon lempipuuhia. Se yleensä on menevinään traileriin, mutta saattaa yhtäkkiä riuhtaista itsensä irti tai lähteä rynnimään trailerin ohi. Jos sen saa koppiin, niin kyllä se ihan asiallisesti matkustaa. Kannattaa vaan sitoa Sorento oikeasti kunnolla kiinni umpisolmulla - irtipäästyään se saattaa kääntyä ympäri tai ryömiä etupuomin alitse. Kilpapaikalla Sorento on energinen ja vaatii erityistä valppautta taluttajalta. Suosittelen laittamaan tamman nopeasti kuntoon ja nousemaan selkään, jolloin se on helpommin hallittaviss. Jos verryttelyssä Sorennon saa hyvin kuulolle ja liikkumaan rehellisesti, niin se yrittää kyllä parhaansa kilparadallakin.
sph-o. Moon Wiineri -- s.13.08.2015 (i. Wiiksikäs)
sh-t. Moon Soronoo -- s.30.09.2015 (i. Jeskamandeera)
sh-t. Moon Sorelli (KTK-III) -- s.13.01.2016 (i. Piilosilla)
sh-t. Moon Sorbetti -- s.12.04.2016 (i. Kuukarin Hankitonttu)

i. Hurmurilla
KRJ-I, KTK-III
ii. Jouluihme
evm, 160cm, vrt
iii. Karateka
evm, 162cm, vrn
iiii. Samurai
iiie. Jäähile
iie. Joululahja
evm, 157cm, prt
iiei. Päivänpoika
iiee. Takkulan Joulutaika
ie. Bändäri
evm, 150cm, m
iei. Aapeli
evm, prt, 155cm
ieii. Pikku-Eemeli
ieie. Unelma
iee. Kuggvikin Ronda
evm, 149cm, prn
ieei. Iivana
ieee. Kaarnamuori
e. Ruusan Sonetti
KRJ-III, YLA2
ei. Niin Väkevä
evm, rt, 150cm
eii. Jalomeri
evm, vrt, 156cm
eiii. Juulian
eiie. Valppu
eie. Niin Kaunis
evm, m, 150cm
eiei. Heppuli
eiee. Kannelma
ee. Ruusa
evm, prn, 155cm
eei. Liki-Neuvokas
evm, rn, 158cm
eeii. Vaahdokas
eeie. Ellin Lohtu
eee. Ruusunmarja
evm, prn, 153cm
eeei. Pojan-Santeri
eeee. Rosiitta

ii. Jouluihme sai nimensä siitä, että se syntyi kuukauden etuajassa jouluaattona, eikä eläinlääkäri ollut kovin positiivinen sen selviytymisen suhteen. Ihme kuitenkin kasvoi ja vahvistui päivä päivältä jääden henkiin. Varsa-ajan paapomisen johdosta siitä tuli hieman itsepäinen ja ihmisiä pompotteleva tapaus, mutta ratsastaessa Ihme nöyrtyi aina ihmisen tahtoon ja teki mielellään töitä. Ori kilpailikin vaativa B-tasolla ihan hyvällä menestyksellä. Se jätti myös kymmenkunta varsaa ja kantakirjattiin kolmannella palkinnolla. Ihme oli kuitenkin pääosin kasvattajan silmäterä ja harrasteratsu, kuin hieno kilpahevonen tai siitosori. Se nukkui vanhuuttaan pois 27-vuotiaana jättäen suuren aukon tallin arkeen..

iii. Karateka oli tunnettu hankalasta luonteestaan, vaikeasta ratsastettavuudesta ja upeista liikkeistä. Se kilpaili vaativa A-tasolla ja jätti taakseen usein jopa puoliverisiä palkintosijoilla. Ekaksi kutsuttu ori hurmasi varsinkin lisätyillä liikkeillä tuomarit, eikä kootuissakaan ollut valittamista - suomenhevoseksi Eka kulki vallan mainiosti. Jalostuspuolella ori ei ollut yhtään niin suosittu hankalan luonteensa vuoksi, mutta jätti se kuusi varsaa meidän iloksemme. Ne seurasivat isänsä jalanjäljissä kouluaitojen sisäpuolella, eikä hankala luonne onneksi kaikille edes periytynyt. Eka lopetettiin murtuneen jalan vuoksi 22-vuotiaana. Sen hoitaminen oli hankalaa, eikä orin pää kestänyt sisällä seisomista, joten omistajille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa.

iie. Joululahja oli kasvattajalleen aikainen joululahja, joten nimi oli helppo päättää. Tamman emä oli kasvatajansa kantatammoja ja joululahjaksi itselleen kasvattaja astutti emän yhdellä suositusta jalostusorista. Varsa syntyi hieman ennen joulua. Lahjasta kasvoi komea tamma, joka kilpaili hyvällä menestyksellä helpoissa koulukilpailuissa. Jos sillä olisi ollut enemmän liikettä, niin vaativatkin luokat olisivat sujuneet. Lahja teki kuitenkin tasaisen hyvää jälkeä kilpailuissa ja myöhemin myös jalostuksessa. Se sai yhteensä kuusi varsaa. Luonteeltaan tamma oli maailman kiltein tapaus ja niin pomminvarma kuin hevonen voi olla.

ie. Bändäri ei ollut tallin kaunein tai miellyttävin hevonen, mutta kouluradoilla se loisti osaavan ratsastajan kanssa. Bändäri voitti jopa suomenhevosten vSM-hopeaa kertaalleen omistajiensa riemuksi. Omistajat tosin olivat sen eteen joutuneet tekemään paljon töitä ja kestämään tamman kiukutteluja, joten aivan ilmaiseksi ei menestys tullut. Bändäri astutettiin monta kertaa, mutta sillä oli tapana luoda varsa kesken kaiken jostain tuntemattomasta syystä. Tamma sai vain kaksi elävää jälkeläistä, tammavarsan ja Hurmurillan. Bändäri jouduttiin lopettamaan sen tapellessa tarhassa toisen tamman kanssa 23-vuotiaana. Hoitaja oli laittanut vahingossa väärät hevoset tarhapariksi tuhoisin seurauksin - Bändäri ei pitänyt liiemmin ihmisistä, mutta ei myöskään toisista hevosista.

iei. Aapeli oli hyväluontoinen II-palkinnolla kantakirjattu siitosori. Se ehti nuorempana kilpailla hetken koulu- ja esteratsastuksessa helpoissa luokissa, mutta loukkaantui vakavasti ja ei enää koskaan palannut kilparadoille. Aapeli oli kuitenkin hyvästä suvusta tuleva hyväluontoinen ja -liikkeinen ori, joten sillä oli kysyntää jalostuspuolella. Ori jätti yhteensä 26 varsaa. Osasta tuli oikein menestyneitä kilparatsuja ja osa oli hieman vaatimattomampia - ikävä kyllä Aapeli ollutkaan niin hyvä periyttäjä, kuin toivottiin, mutta teki kuitenkin tasaista jälkeä sillä saralla. Ori nukkui vanhuuttaan pois 27-vuotiaana omassa karsinassaan.

iee. Kuggvikin Ronda oli juuri ja juuri hevoskokoinen tamma, jolta löytyi kyllä luonnetta kokonsakin edestä. Se oli varsinainen diiva ja kiukutteli kyllä aina, jos jokin asia oli huonosti. Ratsastaessa Rondasta onneksi löytyi yhteistyöhalukkuutta sopivan ratsastajan kanssa ja siksi se pärjäsikin helpoissa koululuokissa hyvällä menestyksellä vakiokuskinsa kanssa. Rondaa käytettiin jalostuksessa vain kahden varsan verran, sillä omistajille tärkeämpää oli kilpaileminen. Tarkoitus oli kyllä uran jälkeen tehdä useampikin varsa, mutta kohtalo puuttui peliin ja vei Rondan 20-vuotiaana jo kuoppaan vakavan ähkyn seurauksena.

ei. Niin Väkevä on vahva ja vahvatahtoinen ori. Se ei missään nimessä kuulu aloittelijoiden käsiteltäväksi, mutta osaavissa käsissä siitä saa paljon osaamista irti. Väkä on siis osaava ja kouluratsastuksessa se onkin voittanut paljon kilpailuja ja sijoittunut kärkikastiin lähes joka kerta. Väkä on temperamentistaan huolimatta saanut tusinan verran jälkeläisiä ja ne ovat onneksi osoittautuneet isäänsä lempeäluonteisemmiksi. Väkä lopetettiin pahaksi ärtyneen ihottuman takia 27-vuotiaana.

eii. Jalomeri on kouluratsastuspainotteinen ori, joka tykkää testata uusia ihmisiä ennen kuin suostuu heidän käskyihinsä. Se on itsetietoinen ja komean ulkomuotonsa takia tykkää myös pullistella js mahtailla. Harvemmin tällä on kuitenkaan mitään vaikutusta, sillä Jalomeri on helppo saada puolelleen pienellä rapsuttelulla. Jalomeri kilpaili pitkän uran kouluratsastuksessa ja sai myös lähemmäs 30 jälkeläistä siinä sivussa. Jalomeri menehtyi vanhuuteen 29-vuotiaana.

eie. Niin Kaunis on saanut nimensä luonnollisesti upean ulkomuotonsa ja kauniiden, suurien silmiensä mukaan. Auni on kauneutensa lisäksi myös älykäs, joten mistään tohelosta ei tosiaankaan ole kyse. Fiksu tamma on pärjännyt hyvin koulukentillä ja myös valjakkoajossa kohtalaisesti. Auni sai neljä varsaa, joista viimeinen valitettavasti menehtyi vaikean synnytyksen takia. Auni itse selviytyi juuri ja juuri ja eli lopulta 28-vuotiaaksi.

ee. Ruusa on hellyydenkipeä ja hurmaava tamma, joka on kiltti ja huomaavainen kaikkia kohtaan. Vaikka luonne onkin lupsakan puskaratsun, on Ruusa silti erittäin menestynyt kouluratsastuksen saralla vaativan B:n tasoisissa luokissa. Menestyksen avaimena ovat lennokkaat ja ilmavat askeleet sekä yleisesti kaunis ja siro ulkomuoto. Ruusa teki pitkän uran koulukentillä, mutta se kerkesi kuitenkin saamaan neljä jälkeläistä, joista kaikki ovat päässeet näyttämään taitojaan kouluratsastuskilpailuissa hyvällä menestyksellä. Ruusa nukkui pois 29-vuotiaana.

eei. Liki-Neuvokas on melkoinen monitaituri, sillä ori on kilpaillut päälajinsa kouluratsastuksen lisäksi myös esteitä, kenttää ja valjakkoa sekä näyttelyitä. Kouluratsastuksessa Neuvo on parhaimmillaan, mutta se on saanut tunnustusta myös muissa lajeissa. Luonteeltaan Neuvo on lievä päällepäsmäri, joka kuvittelee oman tapansa olevan aina parempi kuin muiden. Orilla on melko paljon jälkikasvua, 28 kappaletta. Neuvo lopetettiin 24-vuotiaana kuljetusonnettomuuden vuoksi.

eee. Ruusunmarjaon siinä mielessä erikoinen hevonen, että ainakaan sen lähisuvussa ei tunnettuja huippuhevosia ole, mutta silti tamma on itse mestari kouluratsastuksessa. Tamman menestys tuli siis todellakin yllätyksenä. Luonteensa perusteella tamma on kuitenkin menestyjäainesta, sillä se on älykäs ja innokas sekä haluaa antaa kaikkensa ihmiselle, johon se luottaa. Ruusunmarjasta tuli myös arvokas siitostamma uransa jälkeen ja varsoja sillä on kuusi kappaletta. Ruusunmarja eli pitkän elämän ja nukkui pois 29-vuotiaana.

Muut sijoitukset
31.12.2014 kutsu, VSR-Cup, Helppo B (1/84)

20.01.2015 Vibajan talli, NJ näyttely (irtoSERT)

Porrastetut

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1241.35
Tahti ja irtonaisuus: 1337.83
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

ERJ-taso: 3 (1241.35p.)
KRJ-taso: 6 (2579.18p.)
VVJ-taso: 3 (1241.35p.)
KERJ-taso: 0 (0p.)

01.06.2017 Laitumelle lasku ja kivoja yllätyksiä (kirj. omistaja)
Mammajengi pääsi eilen laitumeen. Voi sitä riemun määrää, kun ne kirmasivat ensin pierupukkilaukkaa hetken laidunta ympäri ja sitten kävivät syömään vihreää. Sorento tosin kirmasi vain pienen hetken ja keskittyi sitten olennaiseen - nimittäin syömiseen. Olin tehnyt sellaiset sähköaidat, ettei niistä pitäisi päästä edes itse Houdinin karkuun. Tänään aamulla sain kuitenkin naapurilta puhelun, jota en olisi halunnut saada. "Täällä on kolme hevosta syömässä pihassa, onkohan sulta karussa?" naapuri kysyi. "Jos siellä on pieni ruunikko suomenhevonen, niin kyllä on. Tulen heti hakemaan tyttöjen kanssa".

Kurvasin autolla naapurin pihaan ja olin arvannut täysin oikein. Sorento siellä parin kaverinsa kanssa mutusti tyytyväisenä naapurin kukkasia. Sitä seurasi sellaista tekstiä, jota en kehtaa tähän kirjoittaa. Yksi talliapureista ajoi auton pois ja itse kahden muun kanssa talutin karkurikolmikon talliin karsinoihin. "Siellä pysytte sitten, oma oli valintanne", ärähdin tammoille.

Sitten hoksasin lähteä tarkistamaan aitoja, sillä laitumessa oli melkein kymmenen tammaa ja vain kolme oli karussa. Langat olivat maassa, mutta kuulaisimmat hevoset seisoivat siitä huolimatta laitumessa eivätkä edes yrittäneet karata. Toki langoissa naksui sähkö. Sorento oli varmaan mennyt ensimmäisenä ja saanut pari kaveria houkuteltua mukaansa, sillä yksin on kovin tylsä karata. Korjasin langat ja heitin myöhemmin kaksi karkulaista laitumeen. Sorento sai jäädä tallin pihaan putki/sähköaitaansa, kunnes keksisin, miten saada rouva Houdinin pysymään aidoissa.
10.03.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Ireth
Tänään keskityimme laukannostoihin eri askellajeista sekä pysähdyksestä, joten sait tehdä todella hyvän alkuverryttelyn, jotta Sorento alkoi käyttää takapäätään kunnolla. Aloitimme keskiympyrällä siten, että puolet ympyrästä menitte harjoitusravia, puolivälissä laukannosto, puolet harjoituslaukkaa ja taas siirtyminen raviin. Ensimmäisellä kerralla laukannosto ei ollut terävä, joten sait antaa napakammat avut toisella kerralla, jolloin tehtävä onnistui. Pian lisäsimme käyntisiirtymisen neljän askeleen ajaksi ennen laukannostoa, joten Sorento sai olla hyvin avuilla ja varsin ryhdikkäänä.

Kun edellinen tehtävä meni hyvin, saitte alkaa tehdä kahdeksikkoa niin, että aina risteyskohtaan tuli pysähdys, pysähdyksestä laukannosto, ympyrä harjoituslaukassa ja pysähdys suoraan laukasta risteyskohtaan. Ensimmäisellä kerralla ennen pysähdystä tuli muutama raviaskel, joten sait kertoa tammalle vielä selvemmin ennen pysähdystä, että sellainen on tulossa. Laukannostot paikaltaan onnistuivat teiltä todella upeasti, tamma käytti takapäätään ihailtavan hyvin ja ponnistus laukkaan oli erittäin voimakas. Tähän olikin hyvä lopettaa, joten päästin teidät jäähdyttelemään. Tehtävät sujuivat tällä kertaa oikein mallikkaasti, Sorento oli hyvin avuilla ja yhteistyönne pelasi loistavasti.

10.03.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Ireth
Valmennuksen aiheena oli tänään ravin kokoaminen ja sen säilyttäminen eri tehtävissä. Alusta asti saitkin laittaa tamman töihin ihan kunnolla, se kun olisi mieluummin vain lönkytellyt pitkässä muodossa. Hyvän alkuverryttelyn jälkeen pääsitte aloittamaan kolmikaarisella kiemurauralla, jonka keskikaarteessa oli tarkoitus tehdä voltti kootussa ravissa, muutoin mennä harjoitusravia. Pari kertaa Sorento tipahti käyntiin asti, mutta sitten saitte rytmistä kiinni ja tehtävä sujui loistavasti.

Seuraava tehtävä oli lävistäjä kootussa ravissa, lyhyt sivu harjoitusravissa, täyskaarto kootussa ravissa, lyhyt sivu ja puolet pitkästä sivusta harjoitusravissa, keskihalkaisija kootussa ravissa ja ympyrä keskiravissa. Lävistäjä sujui hyvin, vaikkakin Sorento yritti ensin mennä pidätteiden läpi, ilmeisesti oletti että mennään keskiravia. Täyskaarto meni ihan nappiin kaikin puolin kuten myös harjoitusravipätkä. Keskihalkaisijalla Sorento tipahti jälleen käyntiin, sillä se alkoi väsyä, mutta toisella yrityksellä tämäkin onnistui. Tehtävän viimeinen osa, ympyrä keskiravissa, onnistui hienosti, tahti säilyi ja ympyrä oli symmetrinen. Tämän jälkeen päästin teidät jäähdyttelemään. Olette kaikin puolin toimiva ja tasapainoinen ratsukko, sait tamman toimimaan todella hienosti, vaikak sen työskentelymoraali hieman löyhältä vaikuttaakin.

15.01.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Lola
Jälleen valmennettavani ratsukko oli misery ja ruunikko suomenhevostamma Moon Sorento. Tällä kertaa kouluvalkassa treenattaisiin avoja ja sulkuja. Käskin Miseryn heti alkuverkkojen yhteydessä taivutella Sorentoa mahdollisimman paljon, sillä siitä olisi apua avo- ja sulkutaivutuksissa. Alkuverkoissa Sorento kulki vähän nihkeästi pohkeen takana. Sanoin, että tamma voisi liikkua vähän tarmokkaammin ja reippaammin, joten misery antoi vähän pohjetta. Tamma ei reagoinut, joten ratsastaja napautti kevyesti raipalla hevosen lautasta. Tämä auttoi ja loppu tunnin Sorento liikkui hyvin. Misery verkkasi ratsua vielä laukassa taivutellen ja ympyröitä tehden, jonka jälkeen aloitettiin avot ja sulut. Alkuun otettiin niinkin yksinkertainen tehtävä kuin toisella pitkällä sivulla avoa ja vastakkaisella sitten sulkua, aluksi käynnissä. Käynnissäkin Sorento liikkui tahdikkaasti ja hyvässä muodossa, joten avotkin sujuivat erittäin hienosti. Ei suluissakaan mitään moitittavaa ollut, mutta avot silti tulivat paremmin esille. Suluissa ratsastaja saisi taivuttaa vielä hitusen verran sisälle. Kun ratsukko sai tulla tehtävää ravilla, näki huomattavan eron suluissakin. Tamma liikkuikin entistä paremmin; energisesti ja lennokkaasti. Kehuinkin sitä ääneen ratsastajalle, joka kertoi hevosen tuntuvan jopa kevyemmältä ratsastaa. Lyhyiden välikäyntien jälkeen alettiin tulla tehtävää laukassa, vain lyhyet sivut harjoitusravissa ja sivun keskellä pysähdys, suoraan raviin ja nurkasta laukka. Siirtymiset sujuivat ihan hyvin, paremminkin olisi voinut mennä. Pääasia että avot ja sulut sujuivat, ja niin ne sujuivatkin, oikein hyvin!

10.01.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Lola
Misery ja ruunikko suokkitamma Sorento verkkailivat rentoja alkuverkkoja Moondancen maneesissa sinne saapuessani. Päivän kouluvalmennuksen aiheena olivat pohkeenväistöt, joita mielelläni teetän ratsukolle valmennuksissa. Misery ja Sorento olivat verrytelleet jo tovin ennen maneesiin tultuani, joten hommat voitiin aloittaa aika nopeasti. Tehtävä oli seuraavanlainen: keskilinjan suunnilleen keskikohdasta pohkeenväistöä suoraan sivulle seinääpäin, jonka jälkeen voltti ja suoraan lyhyelle sivulle. Sieltä sama eli joka kerta tavallaan vaihdettiin suuntaa. Väistön suunnan sai ratsastaja valita itse. Väistöt tultiin aluksi käynnillä, voltit harjoitusravilla. Sorento liikkui hyvin ja kauniisti, käynnissä meinasi aluksi vähän laiskotella kun tehtäväkin oli sille niin helppo. Ravissa näytti hyvältä ja energiseltä, joten annoin ratsukolle luvan tulla koko tehtävän ravilla, jotta se ei kävisi Sorennollekaan liian tylsäksi. Tamma liikkui koko tehtävän ajan hyvin ja kauniissa muodossa ja peräänannossa. Väistöt onnistuivat oikein mallikkaasti joten ratsukko sai pitää pienet välikäynnit minun samalla miettiessäni seuraavaa tehtävää. Seuraavassa tehtävässä oikealla pitkällä sivulla mentäisiin "sik-sak-kuviota" pohjetta väistäen. Noin seitsemän askelta suuntaansa ja sitten toiseen suuntaan. Ajattelin tehtävän tuovan hieman haastetta, mutta se näytti pikemminkin helpolta ja tutulta hommalta. Sik-sak-väistöt tultiin käynnillä ja sitä mentäisiin pitkän sivun puoleen väliin saakka, jonka jälkeen nostettaisiin pysähdyksestä laukka ja päädyssä laukkaympyrä. Ympyrän jälkeen raviin ja kevennetyssä ravissa pitkä sivu loppuun ja koko tehtävä alusta. Tehtävän laukkaosuus näytti muuten vaivattomalta, mutta Sorento ei aluksi nostanut laukkaa suoraan pysähdyksestä vaan parin raviaskeleen kautta. No, tämäkin saatiin onneksi kitkettyä pois ja koko tehtävä kokonaisuudessaan meni todella hyvin, niinkuin koko tuntikin meni!

Ulkoasun, tekstien ja kaiken sisällön copyright misery. 2017
Moondance on täysin virtuaalinen talli ja mitään ei ole oikeasti olemassa!