VIRTUAALIHEVONEN ID#117

Moon Rosanja

Rotu, skpsuomenhevonen, tamma
Säkä, väri157cm, tummanrautias
RekisterinumeroVH14-018-1191
Syntynyt03.02.2014
Ikääntyminenkatso täältä
Koulutustasoko Helppo A
KasvattajaMoondance
OmistajaMoondance (VRL-01080)
Saavutukset

© Tallin omaisuutta
   

Sanja on luonteeltaan helppo ja miellyttämishaluinen hevonen. Ratsastaessa se on herkkä ja toimii lähes ajatuksen voimalla. Hoitaessa tamma seisoo nätisti aloillaan antaen hoitajan tehdä mitä vain. Sanja ei sano vastaan varustamiseen, pesemiseen, kengittämiseen ekä edes eläinlääkärin käsittelyyn.

i. Milkan Joviaali
KRJ-I, YLA2, SLA-I
ii. Fiktion Joosu
KRJ-I, YLA2, KTK-III, SV-I
iii. Nokikylän Joonatan
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-II, YLA3, SLA-III
iiii. Pieni Leijonamieli
iiie. Magnolian Milja
iie. Sannin Lotta
KRJ-I, YLA2, SLA-II
iiei.
iiee.
ie. Kastanjetin Viola
KRJ-I, YLA2, SLA-II, ERJ-III
iei. SS Kelmi
YLA3, KRJ-IV
ieii.
ieie.
iee. NS Odessa Theodora
ieei.
ieee.
e. Milkan Ramoona
KRJ-I
ei. Viehättävän Vanteli
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-II
eii. Valveuni
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I
eiii.
eiie.
eie. Siljan Kassialma
KTK-III
eiei.
eiee.
ee. Milkan Rianna
YLA2, KRJ-II, SLA-I
eei. Sannin Rommikola
KRJ-II, YLA2, SLA-II
eeii.
eeie.
eee. Milkan Akustiina
eeei.
eeee.

Porrastetut

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 6.85
Nopeus ja kestävyys: 22.28
Kuuliaisuus ja luonne: 917.44
Tahti ja irtonaisuus: 1029.68
Tarkkuus ja ketteryys: 3.84

ERJ-taso: 2 (924.29p.)
KRJ-taso: 5 (1947.12p.)
VVJ-taso: 2 (921.28p.)
KERJ-taso: 0 (29.13p.)

21.12.2016 Kouluvalmennus, valmentajana Siguri
Tänään päätimme pitää Sanjan kanssa laukkapainotteisen valmennuksen. Alkuverryttelyt hoidimme siirtymisillä sekä erilaisilla ratsastusradan teillä, kunnes Sanja näytti sopivan vetreältä ratsastajan alla.

Lähdimme tekemään laukkatehtäviä kolmikaarisella kiemurauralla. Tarkoitus oli kulkea niin, että ensimmäinen ja kolmas kaari kuljettaisi myötälaukassa, kun taas keskimmäisellä harjoiteltaisi vastalaukkaa. Laukannosto ei ollut ratsukolle ongelma eikä mikään, mutta vastalaukassa ratsukon tasapaino hieman horjui ja Sanja vaihtoi itsestään laukkaa. Jatkoimme tehtävän parissa jonkin aikaa, mutta koska vastalaukka ei meinannut lähteä sujumaan, siirryimme keskiympyrälle. Pyysin ratsukkoa ensin laukkaamaan keskiympyrällä niin kauan, että laukka alkoi näyttää tahdikkaalta ja hyvältä, ja sen jälkeen siirryimme jatkamaan tehtävää vastalaukassa. Ratsukolla kesti melko kauan löytää tasapaino, mutta kun se lopulta löytyi, alkoi vastalaukka näyttää erittäin hyvältä. Teimme hieman asetuksia ympyrällä, kunnes oli aika siirtyä päivän viimeiseen tehtävään.

Lähdimme tekemään laukanvaihtoa käynnin kautta. Ratsukko kulki uralla lyhyet sivut ravissa ja pitkät laukassa. Kummallakin pitkällä sivulla tuli vaihtaa laukka kerran käynnin kautta. Ratsastaja osasi käyttää alusta asti todella napakoita apuja, joten siirtymiset sujuivat erittäin upeasti. Niinpä jatkoimme tehtävän parissa, kunnes oli aika siirtyä pitkin ohjin käyntiin ja lopettaa tältä päivältä.

18.12.2016 Kouluvalmennus, valmentajana Siguri
Olin tullut tallille valmentamaan Sanja-nimistä tammaa. Koska hevonen oli minulle ennestään vieras, lähdimme liikkeelle aivan perinteisistä siirtymisistä sekä ympyröistä. Jo alkuverryttelyjen aikana kävi ilmi, että Sanja on herkkä hevonen, joka tottelee ratsastajan apuja parhaansa mukaan.

Verryttelyjen jälkeen siirryimme erilaisiin pohjetta vaativiin tehtäviin, kuten pohkeenväistöihin sekä taka- ja etuosankäännöksiin. Ratsastajalla tuntui ensin olevan ongelmia pidätteiden kanssa, mikä sai Sanjankin välttelemään apuja, mutta muutamien toistojen jälkeen yhteinen sävel löytyi ja tehtävät sujuivat erittäin mallikkaasti.

Lopputunnista teimme vielä temponlisäysharjoituksia pitkillä sivuilla. Ne sujuivat ratsukolta alusta asti todella hyvin, eikä Sanja yrittänyt hidastella turhia. Vauhtia riitti, mutta tamma pysyi avuilla todella hienosti koko tehtävän ajan. Niinpä annoin ratsastajalle hiljalleen luvan siirtyä käyntiin pitkin ohjin ja taputtaa Sanjaa kaulalle hienosta suorituksesta.

06.03.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Sani
Viime valmennuksessa laukat olivat jääneet vähemmälle huomiolle, joten tänään keskityimme enemmän niihin. Annoin ratsukon ensin rauhassa verytellä hieman pidempään, kuin normaalisti, jotta pääsisimme heti laukkojen pariin. Sanja vaikutti tänään erityisen energiseltä, mutta pysyi silti hyvin hallinnassa. Aloitimme ensin laukannostoilla, tavoitteena oli saada niistä mahdollisimman siistejä ja hallittuja. Tehtävä ei ratsukolle juuri ongelmia tuottanut, tamma teki aivan niin kuin ratsastaja pyysikin. Jatkoimme laukkaa kahdeksikolle. Ympyröiden risteytyskohtaan tulisi aina laukanvaihto käynnin kanssa. Sanja ei olisi millään malttanut siirtyä käyntiin asti, vaan alkoi siinä kohdassa aina hieman purra kuolaimeen. Neuvoin ratsastajaa puristelemaan hellästi sisäohjaa, jotta kuolain pääsisi liikkumaan. Vaihtojen sujuessa harjoittelimme vielä hieman vastalaukkaa. Alussa tamma oli hieman hämmentynyt tehtävästä, mutta luotti ratsastajaansa eikä kertaakaan kyseenalaistanut pyyntöjä. Sanja oli kyllä hieno tamma ja päästin ratsukon ansaitun loppuveryttelyn pariin.

01.03.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Sani
Kentällä ravasi kaunis tamma ratsastajansa kanssa hyvässä yhteisymmärryksessä saapuessani paikalle. Oli vuorossa suomenhevos Sanjan kouluvalmennus. Aiheena oli tänään sulkutaivutukset sekä siirtymiset. Aloitimme siirtymisillä, ja annoinkin ratsukolle tehtäväksi erilaisia siirtymisiä. Sanja vaikutti olevan alusta asti hyvin hanskassa, joten ne eivät tuottaneet sille juurikaan ongelmia. Jatkoimme seuraavaksi sulkutaivutuksilla käynnissä. Ratsukko ei varmaankaan ollut tehnyt paljon ympyröitä alkuveryttelyn aikana, tai sitten tamma oli hitaasti lämpiävää sorttia, koska se oli selvästi vielä heiman jäykkä. Ratsukko tuli muutaman kerran taivuttelun vuoksi ravissa viisikaarista-kiemurauraa, ennen kuin yritimme uudestaan sulkujen kanssa. Nyt tehtävä sujui selvästi paljon helpommin. Ratsastajan jalka pääsi helposti liian taakse puristamaan, joten huomautin hänelle siitä useamman kerran. Muita ongelmia heidän työskentelyssä ei juuri ollutkaan. Loppuun ratsukko otti vielä muutaman hyvän laukannoston, ennen kuin oli aika lopettaa.

Ulkoasun, tekstien ja kaiken sisällön copyright misery. 2017
Moondance on täysin virtuaalinen talli ja mitään ei ole oikeasti olemassa!