VIRTUAALIHEVONEN ID#131

Päivärinteen Gabriela

Rotu, skpshetlanninponi, tamma
Säkä, väri105cm,
RekisterinumeroVH14-017-0553
Syntynyt15.01.2011
Ikääntyminenkatso täältä
Koulutustasoko Helppo B, vaativa valjak.
KasvattajaPäivärinne
OmistajaMoondance (VRL-01080)
Saavutukset

© Tallin omaisuutta

Kuvankaunis shetlanninponitamma Päivärinteen Gabriela, kotoisammin Riella on ratsastaessa nöyrä, hoitaessa ponimainen tapaus. Kauaa sille ei kuitenkaan voi jekkuilun takia olla vihainen - ponitamma kun osaa ottaa naamalleen sen kaikista säälittävimmän ilmeen aina tuhmuuksia tehtyään.

Hoitaessa Riella keksii kaikenlaista pientä jekkuilua hoitajan pään menoksi - se osaa muunmuassa avata riimunnarun vetosolmun hampaillaan. Aina avattuaan solmun se ainakin yrittää pois karsinasta, ja on siinä onnistunutkin useammin kuin kerran. Riellan suuntana on lähes aina tallin ulko-ovi, ja karattuaan sen kannattaa hetken aikaa antaa leikkiä villiponia - näin tamma antaa lopulta helpommin kiinni. Mikäli Riellan hoitaa käytävällä molemmilta puolilta kiinni sidottuna, antaa se hoitaa itseensä suhteellisen helposti. Pienet jekut kuitenkin ovat tamman mielestä tällöinkin tarpeen, eikä esimerkiksi harjapakkia kannata ikinä jättää Riellan ulottuville - ponista kun on hirmuisen hauskaa, kun harjapakin sisältö lentää sen hampaiden avustuksella ympäri käytävää.

Ratsastaessa Riella on yllättävänkin nöyrä ja kuuliainen. Se on erittäin miellyttämishaluinen, ja vaikka ratsastaja ei osaisikaan antaa apuja oppikirjan mukaisesti, yrittää Riella kuitenkin aina tarjota jotain liikettä. Ponitammalla voivat ratsastaa pienemmätkin heppahullut, ja siihen voi lähes aina luottaa sataprosenttisesti. Päästessään kokeneen konkarin ratsuksi Riella nauttii päästessään kunnolla töihin. Se kulkee kuolaimella niin hyvin kuin shettis nyt vain voi kulkea, ja helpon tason koulukiemurat sujuvat siltä hienosti. Hypätessä Riella jatkaa hyvätapaista linjaansa, ja hyppää esteiden yli hyvällä tyylillä. Mikäli kokemattomampi ratsastaja hyppää tammalla ja menettää hypyssä tasapainonsa, on Riella taitava poni pelastamiseen. Mikäli poni huomaa, että kuski meinaa pudota kyydistä, se pysähtyy mahdollisimman tasaisesti ja yrittää kaiken taitonsa mukaan pitää ratsastajan kyydissä. Maastoillessa Riella on varma ja rauhallinen. Auton ajaessa ohi tamma ei korvaansa lotkauta, eikä myöskään kavioiden juuresta lentoon lähtevä lintuparvi saa sitä hätkähtämään.

Kisamatkalle lähtiessä Riella kiipeää traileriin suhteellisen helposti. Se on rauhallinen matkustaja, eikä kuskinpenkillä aina edes huomaa, että kopissa ponia onkaan - niin hiljaa ja nätisti ponitamma osaa trailerissa olla. Riellan rauhallisuus on tarttuvaa, ja sitä käytetäänkin usein matkan ajan seuraponina hermostuneempien ponien kanssa. Kilpailupaikalla Riella osaa käyttäytyä melko hyvin, vaikka joskus hälinä aiheuttaakin ponissa pientä hermostuneisuutta. (© VRL-13703)

i. CW Shantylane Prada
VIR MVA Ch, KTK-III, VVJ-I, YLA2
ii. Harmaanaaman Darth Maul
iii. Angel's Wicked Game
VIR MVA Ch
iiii.
iiie.
iie. Rivulet's Taste of Honey
iiei.
iiee.
ie. CW Bonnie Mistress
iei. Taikajoen Heretic
YLA2
ieii.
ieie.
iee. MH Pikku Vadelma
ieei.
ieee.
e. Pixie Dei
VIR MVA Ch, SHLA-II
ei. Sparkeagle Dei
VIR MVA Ch, KTK-III, YLA2
eii. CW Sparkling Rebellion
eiii.
eiie.
eie. CW Ava Adore
Ch, KTK-III, YLA2
eiei.
eiee.
ee. Dixie Dei
VIR MVA Ch, VVJ-I, KTK-III, YLA2
eei. CW Y'Aint Uptown
eeii.
eeie.
eee. Lacrisia Ulrika
VIR MVA Ch, KTK-I, VVJ-I, YLA1
eeei.
eeee.

Porrastetut

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1612.59
Tahti ja irtonaisuus: 614.09
Tarkkuus ja ketteryys: 1339.25

ERJ-taso: 4 (1612.59p.)
KRJ-taso: 5 (2226.68p.)
VVJ-taso: 6 (2951.84p.)
KERJ-taso: 0 (0p.)

15.12.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Penelopeia
Tämänpäiväisessä kouluvalmennuksessa yhdistimme laukkatyöskentelyn kouluratsastuksesta puomeihin! Alkuverryttelyn jälkeen Riella oli mukavan vetreä ja hyvin kuolaimella. Otimme kuitenkin vielä siirtymisharjoituksia ennen puomityöskentelyä. Riella kulki hyvin kuolaimella, ja vastaanotti hienosti ratsastajansa avut. Ravista pysähdykseen ei tuottanut mitään ongelmia, ja tamma jopa nosti laukan kumpaankin suuntaan hienosti pysähdyksestä. Kun ratsukko oli saanut hieman hyvää peruslaukkaa alleen, he saivat työstää laukkaa puomeilla. Askelta tuli joko venyttää tai ottaa hieman käteen, riippuen puomisarjasta. Laukan venytys osoittautui Riellalle paljon helpommaksi, sillä sillä tuntui olevan melko paljon menohaluja. Temmonlisäystehtävä oli siis sille erittäin mieluinen. Askeleenlyhennys sen sijaan tuotti hieman enemmän pohdintaa, sillä tamma olisikin yhtäkkiä halunnut mennä joko normaalitempoista laukkaa, tai ravia. Kun ratsastaja hoksasi mikä oli oikea suhde pidätettä ja kannustavaa pohjetta, askel asettui hienosti myös hieman tiheämmälle puomisarjalle. Rauhoittaaksemme tamman laukkatyöskentelyn jälkeen, ennen valmennuksen lopetusta, otimme hieman peruutuksia. Varsin simppeli tehtävä oli peruuttaa suorassa kahden puomin välissä, mutta hieman kuumana käyvällä Riellalla se oli hieman hankalampi tehtävä. Ratsastajalta vaadittiinkin melko paljon kärsivällisyyttä, mutta kyllä se lopulta onnistui! Varsinkin ratsastajalle erittäin paljon kiitosta päivän työskentelystä, loistavaa ratsastusta.

13.12.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Penelopeia
Tänään valmennukseeni astellut shettistamma Riella oli kyllä varsinainen sydäntenmurskaaja! Jo alkuverkassa se oli hyvin mukana, ja kuunteli ratsastajansa apuja liki virheettömästi. Tamma alkoi hakeutua muotoon jo ensimmäisten volttien jälkeen, ja siinä pysyikin. Aloitimme päivän harjoitukset ottamalla hieman pohkeenväistöä. Se ei ollut sen kummallisempi, heti kun ratsastaja pyysi selkeillä avuilla Riella toimi, eli tässä liikkeessä oli enemmän korjattavaa ratsastajalla kuin ponilla. Seuraavana tehtävänämme otimme hieman eräänlaista loivaa kiemuraa, ja pohkeenväistöä. Eli siis pitkän sivun alusta pohkeenväistöllä keskelle, jossa suoristus, ja väistö takaisin uralle. Ratsastajan avut olivat alkuun hieman sekavat, joten ensimmäiset yritykset olivat luokkaa räpellys. Neuvoin ratsastajalle uudestaan millaisia apuja Riellalle tässä tilanteessa tulisi antaa, ja uudella yrittämällä shettiksestä irtosikin oikein nättiä väistöä. Koettelimme samaa tehtävää myös hieman ravissa, vaikka se olikin paikoin hieman liian hankalaa. Riellan kanssa ei sitä kuulemma oltu viimeaikoina paljoa treenattu, mutta onnistuimme silti saamaan muutaman onnistuneen raviväistön. Valmennuksen lopuksi harjoittelimme myös hyvää, rauhallista keskilaukkaa, jonka sujumiseen ei ihmeitä vaadittu. Riella oli hienosti mukana alusta loppuun, ja ratsastajakin kuunteli neuvot ja otti niistä hyvin opikseen!

09.03.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Bertta
Valmensin jo toista kertaa samaa ratsukkoa, eli siis miseryä ja hänen rautiasta shetlanninponitammaansa Riellaa. Pidin heille kouluvalmennuksen, sillä Riella onkin painottunut enemmän sen lajin puoleen. Tänään en ajatellut opastaa tätä suloista parivaljakkoa missään hirveän vakavassa aiheessa, misery ja Riella saivat nimittäin harjoitella hieman tasapainon ylläpitämistä! Valmennuksen ensimmäinen tehtävä oli kohtalaisen helppo homma; jalustimet vain pois miseryn jaloista ja matka kävi sitten maneesin keskelle, suurelle kaheksikolle. Misery ei horjahdellut kertaakaan ja Riellakin totteli ratsastajaansa parhaansa mukaisesti, eli kaikki siis sujui ihan odotetun lailla. Kun niin ponia kuin ratsastajaakin oli saatu hieman lämmiteltyä ja taivuteltua tuon edellä mainitun kaheksikon avulla, misery sai ratsastaa ja ohjata Riellaa jopa kokonaan ilman käsiäkin! Riella kuunteli miseryä hienosti ja ymmärsi selvästi istunta-avut.

03.03.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Bertta
Yllättävän nöyrän ratsastettavuuden omaava, rautiaan värinen shetlanninponitamma Riella kääntyi taipuisasti pääty-ympyrälle heti, kun sen ratsastaja misery sitä käskikin kääntymään. Hetken kuluttua misery ja Riella alkoivat tehdä jonkunlaisia avo- ja sulkutaivutuksien tyylisiä taivutuksia maneesin molemmilla lyhyillä sivuilla. Riella taipui tosissaan hyvin ja ratsukko sai tungettua tehtävään muutaman ympyränkin, ettei sen tekemiseen ihan kokonaan kyllästyisi. Pian tehtävään otettiin mukaan myöskin siirtymiä ja pysähdyksiä. Molemmat pitkät sivut nimittäin ratsastettiin laukassa ja niihin tehtiin suuret ympyrät niin sanotuiksi keskiympyröiksi. Lyhyillä sivuilla taas tehtiin tietysti vieläkin avo- ja sulkutaivutuksia (tai niiden tapaisia taivutuksia) käynnissä ravissa mentävän pääty-ympyrän kera. Välillä ratsukon siirtymiset kävivät hiukan hitaiksi, mutta ne kylläkin paranivat hyvin valmennuksen loppua kohden. Loppuravit ja -käynnit misery ja Riella menivät koko maneesin uraa pitkin puolipitkällä ohjalla.

Ulkoasun, tekstien ja kaiken sisällön copyright misery. 2017
Moondance on täysin virtuaalinen talli ja mitään ei ole oikeasti olemassa!