VIRTUAALIHEVONEN ID#269

Mörkövaaran Kahvi&Pulla

Rotu, skpsuomenhevonen, tamma
Säkä, väri150cm,
Rekisterinumero
Syntynyt01.03.2017
Ikääntyminenkatso täältä
Koulutustasoko Helppo A, re 100cm
KasvattajaMörkövaara
OmistajaMoondance (VRL-01080)
Saavutukset

Pullan luonnetta on vaikea kuvailla, koska se on aika väritön persoona. Se ei jää porukasta mitenkään mieleen erityisemmin ja pysyttelee kirjaimellisestikin enemmän taka-alalla. Pulla on kiltti ja helppo hevonen, mutta osaa kyllä sählätä tarpeen tullen turhankin paljon. Varsinkin uudet paikat ovat aluksi jännittäviä. Kilpapaikalle päästyä tamma häslää hetken aika omia juttujansa, eikä keskity ratsastajaan yhtään. Onkin parempi, että selkään kapuaa vasta kun Pulla pystyy ottamaan apuja vastaan - se on ehkä hieman putkiaivo, eikä pysty keskittymään moneen asiaan kerralla. Kuljettaminen ja lastaaminen eivät ole ongelma.

Hoitaessa Pulla nököttää aloillansa kiltisti, eikä sano mihinkään hoitotoimenpiteeseen vastaan. Kengittäminen, rokottaminen, peseminen, varustaminen - kaikki käy. Taluttaessa tammalta saattaa löytyä omaa tahtoa kevään ensimmäisten vihreiden puskettua pintaan, eikä sitä silloin meinaa raavaskaan mies pidellä. Muuten Pulla toimii kuin ihmisen mieli. Se ei ole erityisen seurallinen vaan saattaa vaikuttaa sulkeutuneelta muiden mielestä. Omasta mielestäni se vain rentoutuu ja nauttii huomiosta olemalla omassa pienessä maailmassaan.

Ratsastaessa Pulla on aluksi hieman tahmea ja laiska. Sitä saa todella ratsastaa eteen ja vaatia liikkumaan, jotta sen oma moottori alkaa käynnistyä. Silloin Pulla liikkuu eteen ilman jatkuvaa punkemista. Se on myös aluksi hieman kankea - voin vakuuttaa, ettei tammassa ole mitään fyysistä vikaa vaan enemmänkin se tahtoisi luistaa hommistaan. Napakan ratsastajan kanssa Pullasta kuoriutuu nätisti liikkuva ja yhteistyöhaluinen tapaus. Esteillä tamma on luotettava hyppääjä, eikä turhia kyttäile erikoisesteitäkään. Se yrittää hypätä myös huonosta paikasta ja korjaa hienosti ratsastajankin mokia. Maastossa Pulla menee kuin vanha tekijä, eikä hätkähdä vaikka eteen tulisi minkälaisia härveleitä. Joskus ratsastaja pelästyy enemmän vaikkapa puskan takaa viuhahtavaa sauvakävelijää, mutta ratsu ei korvaansakaan lotkauta.

i. Rapanhapakko
ii. Räpätiräpä
evm, trn, 154cm
iii. Riippuliitäjä
evm, rt, 159cm
iiii.
iiie.
iie. Ratiritiralla
evm, trn, 151cm
iiei.
iiee.
ie. Hilikulla
evm, klm, 142cm
iei. Kirppusirkus
evm, rtkm, 150cm
ieii.
ieie.
iee. Hallanarka
evm, klm, 140cm
ieei.
ieee.
e. Lettukesti
KRJ-I, KERJ-I
ei. Laineilla
evm, vrt, 153cm
eii. Lautturi
evm, vrt, 151cm
eiii.
eiie.
eie. Iltamyöhä
evm, rt, 156cm
eiei.
eiee.
ee. Kahvitauko
evm, trt, 158cm
eei. Kahvimaito
evm, rt, 161cm
eeii.
eeie.
eee. Rimppakinttu
evm, trt, 152cm
eeei.
eeee.

Ulkoasun, tekstien ja kaiken sisällön copyright misery. 2017
Moondance on täysin virtuaalinen talli ja mitään ei ole oikeasti olemassa!