Hevonen on muuttanut! Uusi osoite

VIRTUAALIHEVONEN ID#167

! Neitoperhoinen

Rotu, skpsuomenpienhevonen, tamma
Säkä, väri138cm, mustanvoikko
RekisterinumeroVH14-018-1948
Syntynyt28.02.2014
Ikääntyminenkatso täältä
Koulutustasoko Helppo A, re 90cm
KasvattajaAlegre (maahantuoja)
OmistajaMoondance (VRL-01080)
Saavutukset15.02.2017 KRJ-II palkittu pistein 93,5

© Tallin omaisuutta

Neito on luonteeltaan kiltti, mutta osaa tarvittaessa olla itsepäinenkin. Hoitaessa tamma antaa tehdä mitä vaan mukisematta, lukuunottamatta pesemistä. Se ei meinaa mennä lähellekään pesupaikkaa ja jos sen jotenkin sinne saa huijattua, niin pestäessä Neito ravistelee, kuopii ja steppailee minkä ehtii. Muu hoitaminen ja varustaminen sujuvat ongelmitta. Taluttaessa Neito on enemmän perässävedettävää mallia ja onkin rasittava tarhata kauas, sillä matkassa menee puolet enemmän aikaa kuin muiden hevosten kanssa. Toisaalta luottotamman voi antaa pienienkin talutettavaksi huoletta.

Ratsastaessa Neito tekee sen, mitä ratsastaja pyytää - ei enempää eikä vähempää. Se on monitoimiratsu, joka taitaa esteet ja kouluratsastuksen. Kouluun Neidolta löytyykin liikettä kokoonsa nähden hyvin. Varsinkin lisäykset saavat tuomaritkin haukkomaan henkeään ja he varmaan miettivät, että miten noin pieni ja lihava poni liikkuu noinkin hyvin. Puutteina taas ovat kokoomiskyky ja välilä takaosan vajavainen työskentely. Neito ei ole erityisen herkkä avuille, mutta ei sitä tarvitse mitenkään väkivalloin ratsastaa. Joskus ehkä joutuu huomauttamaan raipalla, jos tamma unohtaa edetä tai kuunnella pohkeita. Esteitä se hyppää mielellään ja omaa kohtalaisen tyylin, mutta isoihin luokkiin siitä ei ole. 90cm radat sujuvat mallikkaasti ja Neito on varma hyppääjä, joka pudottaa harvoin ja kieltää vielä harvemmin. Maastossa Neito on rauhallinen ja joskus ehkä jopa laiska. Sen kanssa ehtii ainakin ihailla maisemia.

Traileriin Neito menee yleensä nätisti, varsinkin jos siellä on heinäverkko odottamassa ottajaansa. Kuljetuksen ajan tamma keskittyy syömiseen, mutta heinän loppuessa alkaa vaativa kolina. Neito ei suostu matkustamaan ilman ruokaa nätisti. Kilpapaikalla tamma käyttäytyy mallikkaasti, eikä koskaan kiukuttele ihmisten ilmoilla. Se myös panostaa suoritukseen aina parhaansa mukaan. Neidolla pitäisi aina olla yleisöä kaikkialla, niin asiat sujuisivat mallikkaasti (sitä pesemistä lukuunottamatta).
sh-t. Moon Neitonen -- s.07.01.2015 (i. Hurmurilla)
sph-t. Moon Lentotähti -- s.15.04.2015 (i. Kulkurin Iltatähti)
sph-t. Moon Neidontähti -- s.20.08.2015 (i. Kulkurin Iltatähti)

i. Salmisaaren Salome
evm, 143cm, m
ii. Ukonlintu
evm, 144cm, m
iii. Ukkometso
evm, 144cm, m
iiii.
iiie.
iie. Paulatar
evm, 146cm, vprn
iiei.
iiee.
ie. Jalavan Äkäpussi
evm, 142cm, prn
iei. Äkäslompo
evm, 146cm, rn
ieii.
ieie.
iee. Jalavan Riina
evm, 142cm, prn
ieei.
ieee.
e. Neitokainen
evm, 136cm, prn
ei. Vili Viikari
evm, 140cm, rn
eii. Viikari II
evm, 142cm, mrn
eiii.
eiie.
eie. Valssin Taika
evm, 140cm, vprt
eiei.
eiee.
ee. Sokeri-Perhonen
evm, 135cm, vprt
eei. Sokeritoppa
evm, 142cm, klm
eeii.
eeie.
eee. Perhonen
evm, 132cm, vprt
eeei.
eeee.

i. Salmisaaren Salome. Tämä hevonen oli joskus ravuri, eikä se ikinä voittanut yhtään ja omistaja oli heittämässä Salomen teuraaksi. Orin nykyinen omistaja kuitenkin kuuli, että teurasuhan alla oli hieno musta suomenhevonen ja osti sen pilkkahinnalla. Ratsuksi kouluttaminen vei aikaa, kaksi vuotta, mutta lopulta ori oli valmis. Aina parhaansa yrittävä, miellyttävä, pehmeä ja vauhdikas. Orilla startattiin kansallista helppoa A:ta hyvin tuloksin ja ori pääsi myös kantakirjaan kakkospalkinnolle. Ei se hirveästi elämänsä aikana kilpaillut, mutta toimi omistajansa parhaana ystävänä yli kymmenen vuotta ennen kuin vanhuus vei orin taivaslaitumille. Ori ehti astua neljä tammaa, joista jokainen synnytti terveen varsan ja kaikki orin jälkeläiset olivat hyvin miellyttäviä luonteeltaan.

ii. Ukonlintu. Tämä ihana musta suomenpienhevosori on luonteeltaan täysi kymppi. Oikein miellyttävä ratsastaa ja käyttää aktiivisesti takaosaansa työskenneltäessä. Ori on kilpaillut 5-vuotiskaudesta asti kansallista helppoa A:ta, sijoittuen ja voittaen useasti. Ori on myös tammojen omistajien suosiossa, sillä Ukonlintu on astunut elämänsä aikana 10 tammaa joista jokainen synnytti terveen varsan. Ukonlintu joutui kuitenkin ratsastusonnettomuuteen ja laukkasi ikivihreille niityille vain 12-vuotiaana. Koko elämänsä ori asui samalla omistajalla.

iii. Ukkometso, luonteellisesti tämä ori oli täysi katastrofi, sillä se oli suoraansanoen ilkeä. Hoitaessa hampaat vilkkuivat ja jalat olivat enemmän ilmassa kuin maassa. Jopa omistajalla oli täysi työ pitää ori itsellään, sillä se hajotti paikkoja, kuskasi ihmisiä ja ratsastettaessa se näytti lähinnä kirahvilta. Orin ihmisviha pohjautuu kuitenkin melko varmasti sen nuoruuteen, kun sitä hakattiin - sen näkee arvista orin naamassa, jaloissa ja lautasilla. Oli niitäkin hetkiä, kun Ukkometso vaan painoi pään ihmisen syliin ja kerjäsi herkkuja, mutta nämä tulivat vasta elämän ehtoopuolella. Orilla startattiin muutamat seura- ja aluekisat ja pari voittoakin napsahti tilille. Tämä ori ei taas tammojen omistajien mieleen ollut, ja ori astuikin vain kaksi tammaa. Ukkometso lähti taivasmatkalle ollessaan 23-vuotias.

iie. Paulatar on kansallista helppoa A:ta kisaava suomenpienhevonen. Luonteellisesti tamma on todella miellyttävä käsitellä, mutta ratsastettaessa saa olla todella napakkana, jotta Paulatar suorittaa vaaditut liikkeet oikein. Tamma tulee menestystä niittäneeltä kasvattajalta, Paulatar onkin erityisen hyvää jalostusmateriaalia. Vielä 20-vuoden iässä startattiin pari koululuokkaa, ja tällä hetkellä 24-vuotias tamma on varsonut elämänsä aikana kolme varsaa, joista jokainen tulee vallloittamaan kouluradat upeiden liikkeiden ja miellyttävyytensä kanssa.

ie. Jalavan Äkäpussi on vain 142senttimetriä korkea piekkaritamma. Luonteeltaan tamma on joskus jopa hieman ponimainen, ja joskus taas se on oikein rauhallinen, pehmeä ja miellyttävä. Ponimaisuus ilmenee välillä paikalta häviämisenä, herkkujen kerjäämisenä sekä ratsastaessa possuilemalla. Kuitenkin sille päälle sattuessaan tamma on oikein kiva, kulkee oikein päin pyöreänä ja reagoi pienimpiinkin apuihin. Esteillä Äkäpussi on ehkä hieman kömpelö, mutta kyllä esteistä yli päästään ja vauhtia löytyy kuin pienestä kylästä. Maastossa tamma on oikein rauhallinen ja se onkin turvallinen maastomopo jopa lapsille. Ikää löytyy valitettavasti jo 26 vuotta, mutta elämänsä kunnossa tamma silti on! Varsoja Jalavan Äkäpussi on tehnyt vain kaksi kappaletta mutta niistä kummatkin ovat oikein kivoja lastenratsuja.

iei. Äkäslompo. Ravurista ratsuksi. Äkäslompo juoksi pari starttia, ja kun nähtiin että ori ei ajohommista nauttinut, alettiin sitä kouluttaa ratsuksi. Siihen meni monen monta vuotta, eikä ori vieläkään ole helppo b:tä taitavampi. Vauhtia löytyy kuin pienestä kylästä, ja jarrut on aina välillä hukassa. Ori yrittää kuitenkin miellyttää aina ihmistä. Parhaimmillaan ori on maastossa, tällä hetkellä se asusteleekin vaellustallilla. Kilpailuissa tämän kanssa ei olla käyty, mutta kantakirjaan ori on päässyt kolmospalkinnolle. Jälkeläisiä Äkäslompolla on 3.

iee. Jalavan Riina on oikein kiva pienhevoskokoinen tamma. Riinalla ollaan viisivuotiskaudesta lähtien startattu helppoa A:ta, ja päästiin etenemään kansalliselle tasolle asti, sekä osallistumaan yksiin kansainvälisiin kouluratsastuskilpailuihin. Tamma kahmi kilparadoilla sijoituksia ja voittoja, ja juuri koskaan ei kisoista tyhjin käsin lähdetty. Riina myös kantakirjattiin sen ollessa kuusivuotias, ja kantakirjastakin saatiin ykköspalkinto! Luonteellisesti tamma on hieman kuuma, mutta miellyttävä. Jalkojen sanoessa sopimuksen irti, jäi Riina siitoskäyttöön ja tähän mennessä onkin kertynyt jo 4 miellyttävää jälkeläistä.

e. Neitokainen on hieno tummanrautias suokkitamma upealla luonteella varustettuna. Sopii myös lasten ratsuksi, sillä on erittäin kuuliainen ja kiltti ratsastaa. Neito saattaa välillä näyttää yhtä happamalta kuin sitruuna, mutta ei se mitään pahaa tee, ehkä korkeintaan viuhtoo hännällään vihaisesti joka suuntaan. Hoitotilanteet sujuvat tosi kivuttomasti, sillä Neito jaksaa hyvin seisoa paikallaan. Elämänsä ensimmäiset 8 vuotta omistaja kilpaili tammalla kansallisia luokkia sekä alue- ja seuratasolla, ja ensimmäisen varsan jälkeen tamma myytiin ratsastuskouluun, jossa se saa opettaa pienet lapset heppailun saloihin. Neito on ihana maastoratsu, sillä aina löytyy jarrut mutta pyydettäessä vauhtia ehkä hieman liikaakin. Ei kuitenkaan pukittele tms. Neito on myös kantakirjattu kakkospalkinnolle eli ei rakenteessakaan mitään vikaa ole. Tamma on varsonut yhteensä kolme kertaa, kaksi orivarsaa ja yhden tamman.

ei. Vili Viikari on upea ruunikko pienhevoskokoinen suokkiori, jolla on todella persoonallinen luonne. Tammoille huudellaan päivisin aina kun sellainen näköpiiriin sattuu, Vili yrittää esittää kovaa jätkää. Ratsastettaessa Vili on todella miellyttävä, ja siltä löytyy hienot liikkeet ja paljon kapasiteettia kouluradoille. Ori on kisannut jonkin verran kouluratsastuksen parissa, ja sijoituksia on parista kansallisestakin luokasta niiden monen kymmenen muun sijoituksen lisäksi. Myös näyttelyitä kiertänyt ori on saanut joko vahvaa kakkospalkintoa tai sitten yltänyt ykköseen asti. Kantakirjaan oria ei olla vielä laitettu, mutta omistajan tuntien sinnekin ollaan menossa.

eii. Viikari II, tämä pienhevonen ei ole koskaan pitänyt ratsastajaa satulan kanssa selässään, vaan on koko ikänsä asunut yksinäisen naisen kanssa pienellä tilalla kolmen muun hevosen kanssa. Sillä ollaan menty ilman satulaa pitkin metsiä ja sen kanssa ollaan vaan oltu ja rakennettu koko elämän kestävä luottamusside. Ori on käytökseltään oikein miellyttävä, ja naapurin lapset ovat sitä ahkerasti käyneet paijailemassa. Viikari on myös astunut 3 tammaa, joista kuitenkin vain kaksi synnytti terveen varsan, joista kummatkin pääsivät ratsukäyttöön. Tällä hetkellä 26-vuotias ori viettää eläkepäiviään samassa paikassa, saman naisen seurana, kuin koko elämänsä aina 3-vuotiaasta lähtien.

eie. Valssin Taika oli oikein kiva vaaleanrautias estetykki. Tammalla kilpailtiin pääasiassa seura- ja aluetasolla metrin luokkia, mutta startattiin myös muutama kansallinen kymppi. Luonteeltaan Taika oli pehmeä, vauhdikas ja varma suorittaja, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Saatiin nopeat ja siistit uusinnat ja puhtaat perusradat. Mitään tamma ei kuitenkaan ilmaiseksi antanut, vaan sen "wau"-fiiliksen sai vaan kovalla treenillä. Jälkeläisiä tamma kerkesi saamaan vain yhden, sillä tamma lähti taivaslaitumille synnytyksen aiheuttamien komplikaatioiden takia.

ee. Sokeri-Perhonen on kuvankaunis rautias suomenpienhevostamma, joka on startannut monia alue- ja kansallisen tason helppo A-luokkia. Perhonen on luonteeltaan oikein mukava, joskin siltä löytyy vauhtia hitusen verran liikaa. Tamma rakastaa maastoilua, ja maastoon se on turvallinen ja helppo hevonen. Tamma on päässyt myös kantakirjaan, tosin vain kolmospalkinnolle, mutta pääsi kuitenkin! Varsoja Perhosella on tällä hetkellä viisi, mutta eiköhän niitä ole vielä jossain vaiheessa tulossa. Nykyisin tamma nauttii kisaeläkepäivistä satunnaisesti tuuppaillen ja pääsääntöisesti maastoillen.

eei. Sokeritoppa oli erittäin omapäinen suomenpienhevosori, jolta ei puuttunut tippaakaan vauhtia tai tyhmyyttä, vaan näitä kahta oli riesaksi asti. Ori ja omistajansa menestyivät hienosti kouluradoilla, sillä esteillä orilta ei löytynyt ollenkaan jarruja. Ratsukko kehittyi ja nousi vaativa B-tasolle asti, mutta hienosti alkanut ura loppui, kun tarhakaveri potkaisi tämän orin jalan poikki, jonka seurauksena matka kävi taivaslaitumille ja siitoskäytössäkään ori ei kerennyt olla kuin muutaman tamman verran. Tarkka määrä ei kuitenkaan ole tiedossa.

eee. Perhonen oli ehkä liiankin rauhallinen tapaus. Tamma toimi elämästään ensimmäiset kymmenen vuotta ratsastuskoulussa terapiaratsuna sekä tuntikäytössä satunnaisilla tunneilla. Ei Perhonen oikein viitsinyt liikkua mitenkään kehuttavasti, ja sen siirtyessä uudelle omistajalle se oli kadottanut todella paljon ylälinjan lihaksistaan. Oikealla treenillä ja ruokavaliolla noustiin kuitenkin kilparatsuksi asti, ja päästiin starttaamaan muutamat kisat, aina joko voittaen tai sijoittuen. Varsoja tamma sai elämänsä aikana kolme. Taivasmatkalle tamma saateltiin 28-vuotiaana vanhuuden vaivojen vuoksi. (© annikan)

KRJ (sijoituksia 83 kpl)
07.09.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (5/40)
06.09.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (3/40)
04.09.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (3/40)
03.09.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (1/40)
03.09.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (3/40)
30.08.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (5/30)
29.08.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (1/30)
26.08.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (1/30)
22.08.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (1/30)
14.08.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (3/40)
14.08.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (4/40)
12.08.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (1/40)
12.08.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (1/40)
11.08.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (4/50)
11.08.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (6/40)
10.08.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (1/30)
09.08.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (6/38)
08.08.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (1/33)
08.08.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (5/33)
08.08.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (6/40)
07.08.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (3/29)
07.08.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (5/30)
06.08.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (3/30)
06.08.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (5/40)
05.08.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (2/40)
03.08.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (3/38)
01.08.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (1/38)
31.07.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (2/30)
30.07.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (4/30)
27.07.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (3/40)
26.07.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (5/40)
25.07.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (4/40)
24.07.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (1/26)
21.07.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (6/40)
21.07.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (3/40)
10.07.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (5/40)
08.07.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (1/40)
05.07.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (2/40)
02.07.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (3/30)
02.07.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (1/40)
19.06.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (2/30)
16.06.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (5/30)
16.06.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (4/30)
15.06.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (4/30)
13.06.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (3/30)
09.06.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (3/30)
09.06.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (4/30)
07.06.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (5/30)
07.06.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (4/30)
05.06.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (3/30)
03.06.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (1/30)
02.06.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (1/30)
17.05.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (6/40)
14.05.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (4/40)
11.05.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (4/40)
10.05.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (1/40)
10.05.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (4/40)
08.05.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (6/40)
16.04.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (4/60)
15.05.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (1/40)
15.05.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (1/40)
08.05.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (5/40)
08.05.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (5/40)
07.05.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (1/30)
06.05.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (6/40)
05.05.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (2/30)
04.05.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (2/30)
02.05.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (5/30)
12.04.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (1/60)
28.03.2016 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (4/40)
30.12.2015 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (7/50)
20.12.2015 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (2/50)
17.12.2015 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (7/50)
16.12.2015 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (3/50)
12.12.2015 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (5/50)
09.12.2015 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (7/50)
08.12.2015 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (5/50)
07.12.2015 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (4/50)
05.12.2015 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (4/50)
22.11.2015 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (3/40)
21.11.2015 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (3/50)
20.11.2015 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (3/40)
19.11.2015 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (4/40)

ERJ (sijoituksia 42 kpl)
25.12.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 80cm (6/60)
01.06.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (1/30)
29.05.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (4/30)
29.05.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (4/30)
23.05.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (5/30)
21.05.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (3/30)
21.05.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (3/30)
19.05.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (1/30)
18.05.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (2/30)
18.05.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (3/30)
14.05.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (2/30)
09.04.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (2/30)
06.04.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (1/30)
02.04.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (4/30)
24.03.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 80cm (5/30)
29.04.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (1/30)
27.04.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (1/30)
27.04.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (4/30)
26.04.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (4/30)
26.04.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (5/40)
24.04.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (4/40)
22.04.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (3/40)
22.04.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (5/30)
21.04.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (2/30)
21.04.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (2/30)
20.04.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (5/40)
18.04.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (3/40)
12.04.2016 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (6/40)
22.12.2015 kutsu, ERJ esteratsastus, 80cm (3/40)
20.12.2015 kutsu, ERJ esteratsastus, 80cm (4/40)
19.12.2015 kutsu, ERJ esteratsastus, 80cm (5/40)
13.12.2015 kutsu, ERJ esteratsastus, 80cm (3/40)
10.12.2015 kutsu, ERJ esteratsastus, 80cm (4/40)
05.12.2015 kutsu, ERJ esteratsastus, 80cm (5/40)
16.12.2015 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (4/30)
12.12.2015 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (4/30)
25.11.2015 kutsu, ERJ esteratsastus, 80cm (5/40)
23.11.2015 kutsu, ERJ esteratsastus, 80cm (1/40)
20.11.2015 kutsu, ERJ esteratsastus, 80cm (3/40)
19.11.2015 kutsu, ERJ esteratsastus, 80cm (4/40)
18.11.2015 kutsu, ERJ esteratsastus, 80cm (6/40)
17.11.2015 kutsu, ERJ esteratsastus, 80cm (5/40)

02.03.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Bertta
Tänään minulla oli pidettävänä kouluvalmennus, jonka ratsukkona toimi misery ja hänen laiskan luonteinen, erikoisen mustanvoikon värinen suomenpienhevostammansa Neitoperho. Pistin ratsukon suorittamaan jonkinlaisia käännöstehtäviä, joissa tarvittiin taipuisuuden ja suoruuden lisäksi myös kärsivällisyyttä ja hyvää keskittymiskykyä. Ensiksi misery ja Neitoperho ravailivat ja kävelivät alkulämmittelyt keskiympyrällä. Samalla misery myös taivutteli tammaansa ja teki ainakin jonkun verran temponvaihteluita ja muita sellaisia keskittymistehtävien tapaisia harjoituksia. Kun ratsukko alkoi jo vähän laukkailemaankin, Neitoperho alkoi taipua. Se oli kuitenkin todella laiskan näköinen hevonen, joten misery sai oikein kunnolla patistaa Neitoperhoa eteenpäin. Loppujen lopuksi ratsukko laukkasikin melkoisen kivaa vauhtia pitkin maneesin uria! Käännöstehtävien "ensimmäinen osa" oli sellainen, missä maneesin kulmakohdissa aina pysähdyttiin ja sitten käännyttiin pysähdyksestä aika lailla suorana. Tämän tehtävän jälkeen ratsukko teki vielä kääntymisiä maneesin lyhyiden sivujen keskikohdista keskelle ja tekivät keskikohdissa pysähdyksiä ja siirtymiä.

Ulkoasun, tekstien ja kaiken sisällön copyright misery. 2017
Moondance on täysin virtuaalinen talli ja mitään ei ole oikeasti olemassa!