Muistoissamme 28.12.2013 - 04.07.2018

VIRTUAALIHEVONEN ID#43

✝ Moon Aureelia

Rotu, skpsuomenhevonen, tamma
Säkä, väri153cm, kulorautias
RekisterinumeroVH14-018-0068
Syntynyt28.12.2013
Ikääntyminenkatso täältä
Koulutustasore 110cm
KasvattajaMoondance
OmistajaMoondance (VRL-01080)
Saavutukset30.05.2017 YLA2 palkittu pistein 88
30.06.2015 ERJ-I palkittu pistein 103

© Tallin omaisuutta
   

Lilli on tammamainen tapaus, joka on toisinaan kuin päivänsäde aamusta alkaen ja toisinaan se kiukuttelee kuin pahainen kakara. Pääasiassa se on kiltti, mutta hieman hapannaama. Lilli on kova uhoamaan ja saattaa arimmat käsittelijät karkoittaa sillä tavalla. Oikeasti se ei tee pahaa kärpäsellekään, joten pelko pois ja tammaa hoitamaan! Lilli kannattaa sitoa kiinni kuntoonlaittaessa, sillä se juoksee varusteita karkuun parhaansa mukaan. Kun tamma on kiinni kahdelta puolelta käytävällä, niin se tyytyy kohtaloonsa ja ainoastaan kiristelee hampaitaan satulavyötä laittaessa. Taluttaessa kannattaa laittaa ketju turvan päälle, sillä Lilli jyrää mielellään syömään. Erityisesti vihreiden aikaan taluttajat juoksevat tamman perässä epätoivoisesti "pysähdy, seis, stop" huutojen säestämänä.

Ratsastaessa Lilli ei ole helppo, eikä sitä voi automaatiksikaan sanoa. Tamman laji on esteratsastus ja se osaa kyllä paljon asioita, kuten välimatkojen katsomisen ja ponnistuspaikan valitsemisen. Mielummin Lilli jättää pohtimiset ratsastajalle ja tekee mitä ratsastaja vaatii. Huomaa sana vaatii - Lilli ei tee mitään ylimääräistä, ellei ole pakko. Toisinaan se innostuu esteradalla ja jarrut meinaavat kadota, mutta yleisemmin se on jopa hieman pyydettävää mallia. Kouluratsastus ei ole Lillin laji, eikä sen mieleen lainkaan. Jos siltä vaatii asioita, niin kyllä se niitä tekee, mutta ei erityisen mielellään. Jos koulutunnille saa ujutettua vaikkapa puomitehtäviä, niin tamman mielenkiinto herää paljon helpommin. Maastossa Lilliä ei tarvitse pyytää etenemään, vaan päinvastoin sitä saa hidastella jatkuvasti. Se ei koskaan lähde käsistä (paitsi tietenkin nyt, kun sanon näin) ja on lähes aina tuonut kuskin takaisin talliin ehjänä. Muutaman kerran ratsastaja on pudonnut sivuloikan tai pukin takia kovassa vauhdissa. Niitä Lilli onneksi harrastaa harvoin.

Traileriin Lilli menee korvat hörössä ja se matkustaa asiallisesti. Tamma tietää, että nyt päästään kivaan paikkaan - Lillin mielestä jopa eläinsairaala on mukava paikka... Kilpapaikalla tamma on aluksi hieman ylienerginen, mutta pysyy kyllä hallinnassa myös maasta käsin. Se haluaisi nähdä kaikkialle samaan aikaan ja tutustua uusiin hevosystäviin, sekä maistella vieraista heinäverkoista. Verryttelyssä on tärkeää saada Lilli rauhalliseksi, jotta se malttaa suorituksessakin kuunnella. Jos sitä kotona joutuu pyytämään eteenpäin, niin kilpailuissa ei tarvitse kuin pidätellä. Mikäli Lilli pääsee palkintojenjakoon asti, niin se ei seiso minuuttia pidempään aloillaan vaan mielummin steppailee ja odottaa kunniakierrosta.
sh-o. Moon Ryöväri (KTK-II) -- s.09.03.2014 (i. Moon Kaappari)
sh-o. Moon Vektori -- s.14.07.2014 (i. Moon Verjnuarmu)
sh-t. Moon Aralia -- s.12.11.2014 (i. Reposaaren Nestori)

i. Paahtaja
ii. Sankari
evm, vkko, 159cm
iii. Käkikontti
evm, rt, 152cm
iiii.
iiie.
iie. Kaunopuheinen
evm, vkko, 156cm
iiei.
iiee.
ie. Simpsakan Tyttö
evm, rn, 151cm
iei. Epäilys
evm, rt, 152cm
ieii.
ieie.
iee. Merkkaana
evm, rn, 152cm
ieei.
ieee.
e. Auroora
YLA1, ERJ-I, SLA-II
ei. Eetvartti
evm, vrt, 148cm
eii. Elonkerjuu
evm, vrt, 156cm
eiii. Kuun Ernesti
eiie. Taian Saaga
eie. Runotyttö
evm, m, 145cm
eiei. Runopoika
eiee. Kimma
ee. Tellun Aurora
evm, rn, 154cm
eei. Aapeli
evm, prt, 155cm
eeii. Pikku-Eemeli
eeie. Unelma
eee. Haaveilija
evm, rn, 154cm
eeei. K.T. Uljas
eeee. Mirkku

ii. Sankari on voikko, miltei 160cm korkea suomenhevosori - tarkemmin sanottuna 159cm. Sankari on kirjaimellisesti täydellinen mies: se on aina rauhallinen käsiteltäessä, ja ratsastaessa se on energinen ja eteenpäinpyrkivä, mutta se silti tottelee nätisti apuja. Sankari on kilpaillut vaativa B-tasolla kouluratsastuksen parissa jo monia vuosia, ja menestystäkin on tullut kiitettävä määrä.

iii. Käkikontti kilpaili eläessään lähinnä kouluratsastuksessa helppo A-tasolla, mutta se osallistui myös muutamiin 90cm esteluokkiin. Väriltään rautias ja säkäkorkeudeltaan 152cm korkea ori oli luonteeltaan vaikea käsiteltävä mutta helppo ratsastettava. Jälkeläisiä Käkikontilla on viisi. Valitettavasti ori kuoli vain 12-vuotiaana, sen murtaessa jalkansa tarhassa riehuessaan.

iie. Kaunopuheinen on 156cm korkea suomenhevonen, ja väriltään tamma on poikansa Sankarin ja pojanpoikansa Paahtajan tavoin kaunis voikko. Kaunopuheisella, eli Ainolla, ei olla kilpailukenttiä ehditty paljoakaan kiertää - sen sijaan näyttelyissä ollaan käyty sitäkin ahkerammin ja varsojakin on ehtinyt tamma saada jo kuusikin kappaletta. Näyttelyissä ei olla kuitenkaan turhaan käyty, sillä kantakirjaustilaisuudessa se on palkittu KTK-II palkinnolla. Luonteeltaan Aino on kiltti ja rauhallinen tamma.

ie. Simpsakka Tyttö on ruunikko ja säkäkorkeudeltaan 151cm. Tämä varsinainen nimihirviö (ainakin useat ovat ihmetelleet tamman omalaatuista nimeä) on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kiertää kilpakenttiä paljonkin, niin koulu- kuin esteratsastuksen puolella. Koulutustasoltaan "Sissi" on kouluratsastuksen puolella vaativa B ja esteet luonnistuvat tammalta 100cm tasolle asti. Sissi on luonteeltaan rauhallinen ja kiltti tamma, jonka selkään voi huoletta laittaa kenet tahansa.

iei. Epäilys on 152cm korkea, väriltään nätti rautias ori. Kilpakenttiä Epäilys on kiertänyt monet kerrat, lähinnä esteratsastuksen parissa 110cm luokissa. Näyttelykehissä Epäilys on saanut paljon kehuja hienosta rakenteestaan ja askellajeistaan, mutta ainakaan toistaiseksi oria ei olla kantakirjattu. Luonnetta Epäilykseltä löytyy vaikka muille jakaa, se osaa olla hyvinkin vaikea jos sillä päälle vain sattuu, mutta onneksi se ei sentään ole mahdoton käsiteltävä.

iee. Merkkaana on 152cm korkea ruunikko tamma. Merkkaana kilpaili eläessään koulu- ja esteratsastuksessa, mutta oikean kutsumuksensa tamma löysi valjakkohevosena, ja valjakkokilpailuissa Merkkaana sijoittuikin useaan otteeseen. Luonteeltaan tamma oli kiivas ja energinen, mutta kuitenkin melko kiltti. Tamma kuoli 16-vuotiaana vakavaan ähkyyn.

ei. Eetvartti oli aikansa parhaita estesuomenhevosia ja kilpaili hienosti 120cm luokissakin. Nuorempana se palkittiin useissa laatuarvosteluissa hyvän hyppytyylinsä ja rakenteensa ansiosta. Eetu oli luonteeltaan pääösin kiltti, mutta osasi olla myös orimainen. Napakka käsittelijä sai sen pidettyä kilpapaikoillakin hyvin hallinnassa maasta ja selästä. Estekilpailuiden ohella ori kävi hakemassa meriittejä myös näyttelyistä ja se kantakirjattiin kolmannella palkinnolla. Jälkikasvua Eetu jätti 45 kappaletta ja useimmat niistä perivät hyvän rakenteen lisäksi estetaidot. Ori lopetettiin 27-vuotiaana huonojen hampaiden johdosta.

eii. Elonkerjuu edustaa loistavaa isälinjaa, josta jokainen ori on kerännyt meriittejä esteradoilta ja jalostuksesta, sekä yleensä myös näyttelyistä. Elo ei jää yhtään sukunsa varjoon vaan on täyttynyt kaikki odotukset. Se sai 34 varsaa ja kantakirjattiin toisella palkinnolla. Luonteeltaan Elo oli lempeä ja nöyrä, eikä lainkaan orimainen. Se jouduttiin lopettamaan jo 19-vuotiaana ähkyn seurauksena, joten paljon olisi vielä ollut annettavaa siitospuolella.

eie. Runotyttö kilpaili kohtalaisella menestyksellä esteitä ja koulua. Parhaat saavutukset Tytti sai kuitenkin jalostuspuolelta; se jätti 6 varsaa, joista lähes jokainen on päässyt kilpakentille ja kantakirjattu. Tytti itse kantakirjattiin kakkospalkinnolla ja palkittiin myös jälkeläisistä. Luonteeltaan se oli toisinaan hieman itsepäinen, mutta pääasiassa kuitenkin kiltti tapaus. Tytti lopetettiin 29-vuotiaana vanhuuden vaivojen johdosta.

ee. Tellun Aurora toimi nuorempana kilparatsuna ja tekikin hyviä suorituksia esteradoilla. Erityisesti tamman hyppytyyli ja kilpapää saivat kehuja yhdeltä jos toiseltakin. Kilpaura katkesi kuitenkin valitettavasti jännevammaan ja Aurora siirtyi siitostammaksi. Se jätti neljä hienoa varsaa ja periytti erityisesti hyppytyyliän ja kapasiteettia. Vanhemmalla iällä Aurora siirtyi tekemään kevyitä tunteja ratsastuskoulussa ja saavutti suosiota erityisesti alkeisratsastajien parissa hyvän luonteensa ansiosta. Tamma nukkui pois 28-vuotiaana omassa karsinassaan ja sitä jäivät kaipaamaan monet.

eei. Aapeli oli oikea monitoimiratsu. Se kilpaili esteillä, koulussa, kentässä, kävi näyttelyissä, toimi opetusratsuna myöhemmällä iällä ja oli siitosori. Luonteeltaan Aapeli oli nöyrä ja yhteistyöhaluinen. Se pärjäsi siksi kaikissa mahdollisissa hommissaan loistavasti. Jälkikasvua ori jätti 18 kappaletta. Se kantakirjattiin hienosti toisella palkinnolla ja keräsi näyttelyissä meriittejä hyvän rakenteensa asiosta. Aapeli lopetettiin 26-vuotiaana vanhuuden vaivojen johdosta. Sitä jäi suremaan monet, sillä Aapeli kosketti elämänsä aikana useaa ihmistä.

eee. Haaveilija sai nimensä siitä, että se varsasta asti keskittyi enemmän haaveilemaan kuin muuhun. Ratsastaessa tamma haahuili omiansa, ellei ratsastaja ollut napakka ja teettänyt kunnolla töitä. Haave kilpaili nuorena esteratsastuksessa kohtalaisella menestyksellä. 13-vuotiaana se lopetti kilpailemisen ja myytiin harrastekäyttöön eräälle nuorelle tytölle. Haave teki elämänsä aikana yhden varsan, Tellun Aurooran, kunnes lopetettiin 22-vuotiaana vakavan ähkyn seurauksena.

ERJ (sijoituksia 51 kpl)
12.06.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 100cm (5/30)
10.06.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 100cm (4/30)
05.06.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (5/30)
04.06.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (1/30)
29.05.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (3/30)
23.05.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (5/30)
22.05.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (3/40)
21.05.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (1/30)
20.05.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (1/30)
17.05.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (2/30)
16.05.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (1/30)
13.05.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (2/30)
14.05.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 100cm (5/40)
26.04.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 100cm (5/40)
23.04.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (1/40)
22.04.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (1/40)
22.04.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (4/30)
21.04.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (2/30)
19.04.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (2/30)
26.04.2014kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (5/30)
23.04.2014kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (1/30)
22.04.2014kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (1/30)
21.04.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 100cm (3/40)
20.04.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 100cm (5/40)
18.04.2014kutsu, ERJ esteratsastus, 100cm (4/30)
16.04.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 100cm (6/40)
15.04.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (4/40)
17.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 100cm (5/30)
17.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (6/40)
16.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (1/30)
16.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 80cm (1/50)
20.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (2/30)
19.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (4/30)
17.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (6/40)
14.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 80cm (4/40)
13.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 90cm (5/40)
11.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 100cm (5/30)
09.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 100cm (1/30)
08.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 100cm (2/30)
12.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (7/100)
11.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (1/100)
10.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (3/100)
10.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 100cm (5/100)
10.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (5/100)
09.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 110cm (2/100)
08.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 100cm (5/100)
07.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 100cm (5/100)
07.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 100cm (3/100)
06.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 100cm (2/100)
04.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 100cm (1/100)
04.03.2014 kutsu, ERJ esteratsastus, 100cm (6/100)

Muut sijoitukset
31.07.2015 kutsu, VSR-Cup, 110cm (1/71)
30.04.2015 kutsu, ERJ-Cup, 110cm (2/290)
31.08.2014 kutsu, VSR-Cup, 90cm (9/81)
31.05.2014 kutsu, ERJ-Cup, 90cm (9/248)

26.11.2014 Estevalmennus, valmentajana Taikasieni
Tänään sain toiseen kertaa valmentaa Miseryä ja hänen tammaansa Lilliä. Viime valmennuksessa emme hypänneet koko rataa, joten täksi päiväksi olin suunnitellut radan. Misery ja Lilli olivat maneesissa jo valmiina, joten aloin rakennella rataa. Rataan sisältyi pystyjä, okseri, kolmen esteen sarja ja trippeli. Ratsukko sai aloittaa lämmittelyt parilla pystyllä. Ponnistuskohdat olivat vähän hukassa, mutta ne alkoivat pikku hiljaa löytyä. Hyppyjen jälkeen ratsukko sai tulla sarjan kertaalleen läpi, jotta nähdään osuuko askeleet oikein. Sen jälkeen oli radan vuoro. Misery ratsasti hyvin, Lilli kuunteli ratsastajan apuja ja liikkui hyvällä temmolla eteenpäin. Radan he suorittivat varsin mallikkaasti, olin oikein tyytyväinen. Annoin luvan tulla vielä kertaalleen ja korotin esteitä 100-110cm välille. Lähestymiset olivat hyviä, hypytkin onnistuivat vaikka Misery yhdessä hypyssä jäi vähän jälkeen. Ratsukko vaikutti tyytyväiseltä ja sitä olin minäkin, joten annoin heidän aloittaa loppuverryttelyt.

21.11.2014 Estevalmennus, valmentajana Taikasieni
Valmentelin tänään Miseryä ja hänen suomenhevostammaansa Lilliä. Olin saanut esteet kasaan kun Misery tuli tammallaan maneesiin. Ratsukko oli kävellyt maastossa alkukäynnit. Ennen valmennuksen alkua saivat vielä ravailla ja laukkailla alkuverryttelyt. Kerroin Miserylle, ettei tänään hypättäisi kokonaista rataa vaan tehtäisi tehtäviä. Alkuun oli kolmeen esteen innari pitkällä sivulla, jonka ratsukko suoritti hyvin. Lilli oli hyvin avuilla ja laukkasi eteenpäinpyrkivästi. Seuraavaksi ratsukko sai siirtyä pääty-ympyrälle. Pääty-ympyrällä oli yksi pysty. Tehtävä ei meinannut aluksi ottaa onnistuakseen vaan hypyt lähti liian kaukaa. Ratsastaja oli kuitenkin päättäväinen ja sai pari hyvää lähestymistä. Ratsukko sai luvan kävellä välikäyntejä, kun minä rakensin innarista kolmen esteen sarjan. Estekorkeutta nostin n. 100cm asti. Välikäyntien jälkeen ratsukko sai tulla sarjaa. Lillillä oli sarjalle hieman liikaa vauhtia ja Misery sai tehdä vähän töitä tammansa rauhoittamiseen. Loppujen lopuksi sarjakin sujui hyvin, lähestymiset olivat hyviä ja vauhti saatiin kontrolliin. Kiva pari!

19.08.2014 Estevalmennus, valmentajana Tuulia T.
Tänään pidimme valmennuksen maneesissa, vaikka aurinko paistoikin kirkkaana taivaalta. Tämä siksi,että edellisyönä oli satanut rankasti, minkä johdosta kentät olivat yhtä mutavelliä, koska aurinko ei vielä ollut ehtinyt kuivaamaan niitä. Enkä minä tietenkään halunnut laittaa ratsukkoa hyppäämään mutavellissä, kun oli maneesikin käytettävissä. Annoin teidän lämmitellä melko itsenäisesti eri askellajeissa, sillä aikaa kun suunnittelin tämän kertaista harjoitusta. Olin kuitenkin jättänyt maahan muutaman puomin alkulämmittelyä varten, joiden yli saisitte mennä ravissa ja laukassa kunhan tamma olisi verytellyt hieman ensiksi. Ohjatessasi Lillin puomeille sen korvat olivat tarkkaavaisesti pystyssä ja se ravasi ja laukkasi puomien yli reippaassa tahdissa. Muistathan kuitenkin nousta kevyeen istuntaan, vaikka kyse olisikin pelkästä puomiharjoittelusta. Tämän päivän varsinainen teema oli kuitenkin äkkiseltään suunnittelemani kavaletti harjoitus. Olin pystyttänyt pitkälle sivulle viisi kavalettia joiden yli saisitte tulla. Hommassa piili kuitenkin juju, sillä teidän tulisi tehdä voltti ennen jokaista kavalettia. Ravissa selviydyitte Lillin kanssa erinomaisesti, mutta laukassa pitkäaskelisella tammalla oli hieman vaikeuksia. Käskin sinun lyhentää tamman laukkaa, jonka jälkeen voisitte tulla uudestaan. Teit työtä käskettyä ja tällä kertaa selviydyittekin ongelmitta harjoituksesta. Tämän jälkeen jätin teidät tekemään loppuveryttelyt itsenäisesti.

14.08.2014 Estevalmennus, valmentajana Tuulia T.
Toisella valmennuskerralla saatoimme ilokseni työskennellä ulkona. Aurinko oli paistanut jo monta päivää täydeltä terältä, joten minun piti itseasiassa kastella kenttä, ettette joutuisi nielemään pölyä. Saapuessanne kentälle Lilli huomasi heti viereisellä kentällä harjoittelevan oriin ja pakkohan, sille oli vähän hirnua. Sait kuitenkin tamman pian ojennukseen ja aloititte alkuveryttelyt, sillä aikaa kun pystytin teille pienen viiden esteen radan. Ensimmäisenä esteenä oli pysty, josta oli suora linja okserille. Okserilta tiukka käännös oikealle kaksoissarjalle, joka muodostui trippelistä ja pystyesteestä. Kaksoissarjalta oli puolestaan suora linja viuhkaesteelle, jolta oli loiva kaarros vasempaan lankkuesteelle, joka oli myös radan viimeinen este. Selitettyäni teille tehtävän lähditte liikkeelle harjoituslaukassa reippaassa temmossa. Selvisitte ensimmäisellä kierroksella puhtaasti, joten kaivoin taskustani sekuntikellon. Toisella kierroksella halusinkin teidän menevän kuin uusinnassa. Annettuani teille lähtömerkin Lilli ampaisi matkaan kuin tykinkuula. Paha vain, että myös varovaisuus unohtui tammalta perusradalle. Selvisitte puhtaasti kaksoissarjalle asti, mistä teille tuli pudotus yksinkertaisesti siitä syystä, että vauhtia oli aivan liikaa, minkä takia ajauduitte liian lähelle sarjan toista osaa. Loput radasta selvisitte puhtaasti, vaikka menonne olikin päätähuimaavaa. Tunnin lopuksi annoin teidän vielä tulla kaksoissarjan uudestaan, että tunti päättyisi hyvään suoritukseen.

22.07.2014 Estevalmennus, valmentajana Huusari VRL-13122
Tuttu ratsukko sai tehdä itsenäiset alkuverryttelyt, kun rakensin valmennuksen esteitä. Valmennuksen ensimmäisenä tehtävänä oli tulla ravissa ympyrällä kavaletteja, joiden välissä tehtiin voltit ja lisättiin ravia. Kun ratsukko sai suoritettua tehtävän hyväksytysti läpi, saivat he tulla laukassa tehtävän. Tehtävän onnistuttua oli vuorossa jumppa: ravissa sisään: ponnistuspuomi- ristikko- laukka-askelta ja pysty- kaksi laukka-askelta ja okseri. Tästä jatkettiin oikealle kaarevaa linja kohti vesiestettä, jonka jälkeen tultiin vasemmalle pitkä kaareva linja okserille ja siitä jatkettiin suhtautetulla välillä pystylle. Tämän tehtävän onnistuttua tehtävää vaikeennettiin niin, että vesiesteeltä käännyttiinkin tiukka kaarre vasemmalle kolmoissarjalle ja siitä pystylle. Siitä jatkettiin toiselle pystylle, josta oli linja lankkuesteelle. Näiden jälkeen vuorossa oli pysty- lankku, josta jatkettiin vesiesteelle toisesta suunnasta. Vesiesteeltä jatkettiin okserille ja siitä suora linja pystylle. Valmennuksen loppuvaiheilla hypättiin vielä rataa: jumppa – vesieste, josta kolmoissarjalle, mitä kautta suoralla linjalla okserille. Okserilta jatkettiin pysty- lankkulinja ja vesiesteelle toisesta suunnasta. Lopuksi vielä okseri ja pysty. Tehtävän onnistuttua ratsukko pääsi tekemään itsenäiset loppuverryttelyt. Hieno ratsukko!

10.07.2014 Estevalmennus, valmentajana Huusari VRL-13122
Valmennuksen ratsukko sai tehdä itsenäiset alkuverryttelyt, sillä aikaa kun rakensin valmennukseen esteitä. Lämmittelyn jälkeen ratsukko sai hypätä muutaman esteen tehtävää: pysty, jonka jälkeen tiukka käännös, josta pitkä lähestyminen okserille. Laukka piti säilyttää kaarroksen jälkeen samana, jolloin paikka sopisi kohdilleen kuin itsestään. Tehtävän onnistuttua ratsukolta, he pääsivät ottamaan pienet välikäynnit, jonka jälkeen vuorossa oli valmennuksen päätehtävä: ympyrän kaarella vasemmassa kierroksessa lyhyen sivun keskellä kavaletti, josta jatketaan ympyrän kaarella pituushalkaisijan suuntainen kavaletti, jonka jälkeen oikealle. Ennen lyhyttä sivua kääntyminen toiselle pitkälle sivulle ja lyhyellä diagonaalilla ristikko-okseri, josta lyhyen sivun kautta diagonaalilla kolme kavalettia. Pitkälle sivulla täyskaarto, jonka suoralla sivulla oli pysty ja samalla suunnan vaihto, josta lyhyensivun kautta pitkällä lähestymisellä oli yksittäinen pysty ja lopuksi vielä poikkihalkaisijalla kavaletti ja suunnan vaihto. Päätehtävän ideana oli testata onko ratsu ratsastajan apujen välissä. Täyskaartojen kohdalla tuli huolehtia ulko-ohjasta, jotta hevonen tulisi suorana seuraavalle esteelle. Ratsukon saatua puhdas rata alle, pääsivät he tekemään itsenäiset loppuverryttelyt. Upea ratsukko!

Ulkoasun, tekstien ja kaiken sisällön copyright misery. 2017
Moondance on täysin virtuaalinen talli ja mitään ei ole oikeasti olemassa!