VIRTUAALIHEVONEN ID#128

Karmiinin Kumino

Rotu, skpsuomenhevonen, tamma
Säkä, väri150cm, rautias
RekisterinumeroVH04-018-7937
Syntynyt21.04.2008
Ikääntyminenkatso täältä
Koulutustasoko Vaativa B
KasvattajaKarmiini
OmistajaMoondance (VRL-01080)
Saavutukset15.05.2016 KRJ-II palkittu pistein 92,75

© Tallin omaisuutta
   

Perusluonteeltaan Miina on rauhallinen ja ystävällinen, joka ratsastaessa opettelee mielellään kaikkea uutta ja kulkee korvat hörössä vaativatkin harjoitukset. Hoitaessa tamma tarkailee jokaista liikettäsi ja välillä intoutuu tökkimään turvallaan, mutta seisoo kuitenkin nätisti aloillaan. Se antaa harjata joka puolelta ja varusteetkin on helppo laittaa. Miina on ratsastaessa oikea unelma, kuuliainen ja luotettava ratsu. Taluttaessa neiti kulkee kiltisti vieressä, eikä hermostu mistään. Muiden hevosten kanssa Miina tulee hienosti toimeen, se onkin oikea laumasielu. Maastolenkit yksin saavat Miinan hieman hermostuneeksi, mutta heti kun seurassa on toinen hevonen, neiti ei pelkää mitään.

Hoitaessa Miina on utelias ja erittäin kiltti. Se seisoo kiltisti paikoillaan, vaikka harjaisit miten tai kiristäisit satulavyötä. Neiti tutustuu mielellään uusiin ihmisiin ja varmasti tulee nuuhkimaan käsiäsi useammankin kerran hoitotoimen piteen aikana. Miina tarkkailee uteliaana jokaista liikettäsi karsinassaan ja välillä intoutuu tökkimään turvallaan. Miinasta huomaa, kun se nauttii harjauksesta ja se onkin erittäin palkitsevaa. Sitä on turha pitää kiinni sidottuna, kun tamma seisoo kiltisti paikoillaan ilmankin sitomista. Kaviot nousevat ylös lähes automaattisesti. Miina ei pullistele satulaa laittaessa, eikä liimaa hampaitaan yhteen kun on kuolaimien laiton aika. Peseminen saa Miinan hieman 'varpailleen' ja neidin rauhallisesta olemuksesta tulee hieman jäykempi. Kuitenkin Miina urheasti kestää pesemisen ja mutakelit.

Ratsastaessa neiti on rauhallinen ja eteenpäinpyrkivä, sekä ehdottomasti rehellinen. Se on innokas oppimaan kaikkea uutta ja on miellyttävän positiivinen hevonen. Miinalla on mukavat ja näyttävät askeleet, sekä paljon eteenpäinp pyrkimystä. Se tottelee pieniäkin apuja, mutta tarvittaessa osaa olla vähemmän herkkä - jos selkään esimerkiksi nostetaan pieni aloittelija, neiti tietää miten toimia. Kouluratsastus on Miinan laji. Se nauttii saadessaan ravata pitkin askelin keskihaljaisijaa tai kun saa näyttää tuomareille mihin pystyy. Lisäksi laji on leppoisa ja täten Miinan mieleen. Se taipuu mukavasti, eikä yritä oikaista tai luistaa tehtävistä. Se on hyvin kärsivällinen, mitä tässä lajissa pitääkin olla. Miina kuuntelee paljon painoapuja ja se onkin tärkeintä neidin kanssa. Esteratsastus sujuu toisinaan, mutta on aika vauhdikas laji Miinalle, joka rakastaa rauhaa. Miina kuitenkin päättäväisesti menee esteet parhaansa mukaan. Se ei ole kovin varovainen ja näin ollen pudottaa usein puomeja. Vauhtiakin tuntuu olevan hieman liian vähän ja useimmiten aikavirheitä ropisee kiitettävästi. Miina on kuitenkin ketterä ja taipuisa, sekä lyhentää ja pidentää helposti askeleitaan. Pienet esteet siis sujuvat. Maastossa Miina on hieman jännittynyt yksin ollessaan, mutta heti kun mukana on kumppani, Miinaa ei pelota mikään - silloin voidaan ohittaa trakorit ja isot autot, sekä vapaana juoksevat koirat ja mahdollisesti kookkaat hirvet. Miina nauttii siitä, kun pääsee irtautumaan töistä ja saa laukkailla rennosti maastoreittejä.

Kilpapaikalla Miina osaa käyttäytyä ja sen pää kestää hälyä ja meteliä. Se ei turhia stressaile. Hieman uusi paikka toki saa Miinan epävarmaksi, mutta kun kuski hieman taputtaa rohkaisevasti ja on itsekin rauhallinen, Miina ymmärtää ettei ole mitään hätää. Traikkuun neiti menee hienosti ja kuljetuksen ajan käyttäytyy hyvin. Suoritukseen keskittyy hyvin ja verryttelyssä keskittyy myös aika hyvin kuskiin ja hänen komentoihinsa.
sh-t. Moon Kultakutri (KTK-III) -- s.07.08.2014 (i. Moon Jesperi)
sh-t. Moon Hilkka -- s.18.08.2015 (i. Moon Hiprakka)
sh-t. Nupun Karpalo -- s.10.12.2015 (i. Turmeltajan Roomeo)

i. Tuikin Mysteeri
VIR MVA Ch, KTK-II
ii. Valon Vinsentti
YLA2
iii. EL Valon-Varjo
iiii.
iiie.
iie. Kuujärven Keväinen Yö
iiei.
iiee.
ie. Bellin Muksu
KTK-III
iei. Oopperan Kummitus
ieii.
ieie.
iee. Kirveltäjän Muska
KTK-III, KRJ-IV, JPA-B
ieei.
ieee.
e. Kultakutri OMG
KTK-II, YLA2, KRJ-II, SLA-II
ei. Vaapukan Kaamos
VIR MVA Ch, KTK-II
eii. Viljamäen Eemil
eiii.
eiie.
eie. LNA Pampula
VIR MVA Ch, KTK-II
eiei.
eiee.
ee. Värttinä VOE
SLA-I, KRJ-IV, YLA3
eei. Hämypuron Tuulipoika
KTK-III, YLA3
eeii.
eeie.
eee. Pohjolan Bea
eeei.
eeee.

KRJ (sijoituksia 16 kpl)
23.08.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (4/30)
21.08.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (2/30)
20.08.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (4/100)
17.08.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (6/40)
17.08.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (2/40)
16.08.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (6/40)
16.08.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B (3/30)
15.08.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (2/30)
12.08.2014 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (2/40)
010409 : kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A, 10/100
020409 : kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B, 10/100
310309 : kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B, 6/70
170309 : kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B, 1/24
160309 : kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B, 6/40
150309 : kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B, 5/40
140309 : kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B, 1/30

ERJ (sijoituksia 3 kpl)
240309 : kutsu, ERJ esteratsastus, 60cm, 7/60
200309 : kutsu, ERJ esteratsastus, 80cm, 3/39
140309 : kutsu, ERJ esteratsastus, 60cm, 3/11

Muut sijoitukset
31.01.2016 kutsu, VRS-cup, Vaativa B (4/99)
Porrastetut

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 89.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1322.74
Tahti ja irtonaisuus: 1588.72
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

ERJ-taso: 4 (1411.74p.)
KRJ-taso: 6 (2911.46p.)
VVJ-taso: 3 (1322.74p.)
KERJ-taso: 0 (89p.)

Kilpauran aloittelua - 08.03.2009
Miinan kilpaura lähti varsin mallikkaasti käyntiin. Ensimmäisistä kilpailuista tuli heti voitto! Ei olisi voinut paremmin mennä. Miina oli hieman ihmeissään, mutta radalla kulki tosi hyvin. Muutenkin sijoituksia on kertynyt muutamia ja olen Miinaan kyllä tyytyväinen.

Kuulumisia - 25.02.2009
Miina on nyt kilpaikäinen ja sen kanssa on tarkoituksena aloittaa pikkuhiljaa kilpaileminen helpoissa luokissa ja myös aktiivinen valmentautuminen. Tähän asti kaikki on mennyt hyvin; koulutus sujui kuten pitikin ja Miina on pysynyt terveenä. Tamma on pirtsakka ja tuntuu innokkaalta oppimaan koko ajan lisää asioita. Tokihan Miinalla on jo nyt paljon taitoa ja tietoa ratsastuksen saloista. Pitäkää peukut pystyssä, että neidin pää kestää kilpailemisen ja se alkaa menestyä. Uskon kyllä Miinaan kovasti! Itse ainakin odotan innoissani sitä, että päästäisiin jo tositoimiin. Miinan kanssa työskentely on aina yhtä mukavaa puuhaa. Varsinkin kun itse on joutunut pääasiassa liikuttamaan vain noita tallin itsepäisiä shetlanninponeja...

Koulutusta - 12.12.2008
Miina on jo 3,5-vuotta vanha neitokainen. Tamman selässä on jo käyty ja peruasiat ovat hallussa. Miina on ollut helppo ja miellyttävä kouluttaa. Se on oppinut asioita todella nopeasti ja lähtenyt aina innokkasti työskentelemään. Näyttelyissä ei ole liiemmin menestystä tullut, mutta eiköhän sieltäkin jotain palkintoja vielä saada kerättyä. Mahdollisesti yritetään kantakirjaan asti, jos kelpoisuus sinne heruu. Kilpaura aloitetaan vasta ensi vuoden puolella ja sitä odottelen innoissani. Miina on voinut oikein hyvin ja on terve tamma. Tällä hetkellä se keskittyy kasvattamaan nallekarhumaista talviturkkia ja hieman huolestuttaa, sillä sitten ei ainakaan pärjätä näyttelyissä. Mutta ehtiihän sitä näyttelyitä kiertää myöhemminkin, nauttikoon tamma "lapsuudestaan" vielä.
06.06.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Emmi V.
Tänään sain valmentaa miseryä ja hänen rautiasta, erittäin sosiaalisen tuntoista suomenhevostammaansa Miinaa kouluratsastuksen suhteen. Aluksi vain hieman tutustuin ratsukkoon alkulämmittelyiden ohella ja sitten vasta alettiin tietysti kunnolla toimiin! Ensimmäisessä tehtävässä teimme vain ihan normaaleja laukanvaihtoja kaheksikolla suunnilleen kentän keskellä. Miina oli ainakin miseryn sanojen mukaan melko herkkänä, mutta hyvällä tavalla herkkänä kuitenkin. Ainakin se vaikutti todella reippaalta tapaukselta! Ennen loppuverryttelyjä ratsukko sai harjoitella vielä opastuksessani vähän askeleen pidennystä ja lyhennystä niin ravissa kuin laukassakin. Kentän lyhyillä sivuilla nimittäin piti lyhentää askelta ja pitkillä sivuilla piti taas pidentää. Miseryn ja Miinan kanssa tämä tehtävä onnistui oikein hyvällä tyylillä, etenkin askeleen pidennykset tämä ratsukko taisi! Valmennus meni ihan hyvin kummankin osalta.

07.01.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Veera R.
Miinan ja tämän omistajan kanssa meillä oli tänään vuorossa kouluvalmennus, jonka aiheena tänään oli siirtymiset ja temmon vaihtelut. Pyysin kuitenkin ratsastajaa menemään Miinalla alkuverryyttelyt itsenäisesti niin, että kaikki askellajit tulisi käytyä läpi. Samalla sain tilaisuuden tarkkailla ratsukon yhteistyötä. Miina vaikutti eteenpäinpyrkivältä alusta asti ja ratsastajan ei tarvinnut kuin ohjata tammaa haluamaansa suuntaan. Ratsukon käytyä kaikki askellajit läpi annoin heille ensimmäiseksi tehtäväksi mennä pitkillä sivuilla lisättyä ravia, lyhyillä sivuilla käyntia, mutta tehdä pääty-ympyrät harjoitusravissa. Miina suoriutui tehtävästä hienosti, mutta pääty-ympyröillä ratsastaja sai muutaman ympyrän tehdä peräkkäin, että Miina teki kunnollisen ympyrän. Lopuksi laukkatehtäväksi ratsukko sai tehdä koko kentän kokoista 'kulmikasta' kahdeksikkoa ja aina päädyissä tehtiin pääty-ympyrät.

Ulkoasun, tekstien ja kaiken sisällön copyright misery. 2017
Moondance on täysin virtuaalinen talli ja mitään ei ole oikeasti olemassa!