Muistoissamme 10.06.2008 - 09.03.2015

VIRTUAALIHEVONEN ID#74

✝ Daisy Delilah

Rotu, skpshetlanninponi, tamma
Säkä, väri102 cm, tummanrautias
RekisterinumeroVH05-017-2323
Syntynyt10.06.2008
Ikääntyminenkatso täältä
Koulutustasoko Helppo B
KasvattajaCarolyn Wayne
OmistajaMoondance (VRL-01080)
SaavutuksetKRJ-I, KTK-III, Vir Mva Ch, YLA2, SHLA-I

Daisy on kaikinpuolin kiva ja symppis ponineiti. Se käyttäytyy hyvin ja rakastaa huomion keskipisteenä olemista. Karsinaan tullessa Daisy tutkii ensimmäisenä tulijan taskut ja saattaa hieman kerjätä (nostaa etukaviota ilmaan ja katsoo anovalla ilmeellä; saanhan namia saanhan?). Siinä leppyy paatuneinkin ihminen, joten tamma saa usein nameja ja sen huomaa masusta. Daisy osaa olla nätisti hoitaessa käytävällä tai karsinassa. Varusteiden laittaminen tai muut hoitotoimenpiteet eivät tuota ongelmia sen kanssa. Korkeintaan kavioiden puhdistus voi olla hankalaa, sillä Daisy on niin pikkuinen. Ja osaahan se myös toki pullistella, kuten ponin kuuluukin osata.

Ratsastaessa Daisysta löytyy virtaa, mutta se pysyy hyvin hallinnassa ja kuuntelee kuskia herkeämättä. Esteillä vauhti tuppaa kiihtymään salakavalasti, joten selässä saa olla tarkka ja pitää ohjat kunnolla kädessä ja ponin hallinnassa. Daisy ei oikein osaa olla varovainen hypyissä ja pudottelee usein puomeja. Kouluratsastus onkin enemmän pikkutamman laji. Koulua vääntäessä vauhti ei päätä huimaa, mutta Daisy etenee itsenäisesti. Sitä ei tarvitse koskaan käskeä eteen kahta kertaa. Siltä löytyy oikein mukavat askeleet, joista saa usein koulutuomareilta kehuja. Maastossa Daisy on hieman säheltäjä, mutta kuitenkin maastovarma tapaus. Se ei malttaisi kävellä lainkaan vaan haluaa mennä kovaa. Kyllä Daisy tottelee, jos ratsastaja niin vaatii ja tuo aina kuskin turvallisesti kotiin.

Lastaaminen on aina oma haasteensa Daisyn kanssa. Se on ilmeisesti ollut joskus kuljetusonnettomuudessa, joten ymmärtäähän sen, että toista pelottaa. Daisya ei missään nimessä saa pakottaa väkivalloin koppiin sisälle vaan sen täytyy antaa rauhassa itse pohtia asiaa ja mielummin houkutella herkkujen kanssa. Kaveriponi on myös hyvä apu. Aina on pikkutamma saatu koppiin ja se kyllä matkustaa sitten nätisti. Kilpapaikalla Daisy on innoissaan ja pyörii yleensä hoitaessa kuin väkkärä; kaikkia pitäisi tervehtiä ja joka paikkaan pitäisi katsoa yhtäaikaa. Verryttelyssä on tärkeää saada tamma keskittymään kunnolla, jolloin suorituskin yleensä sujuu. Daisy on kunniakierroksella yleensä vauhdikas ja innostuu pukittelemaan välillä. Ratsastajan kannattaa olla tarkkana, ellei halua pudota tyylikkäästi palkintojenjaossa.
she-o. Acantha's Oliver -- s.24.01.2009 (i. Max Mickey)
she-t. Di'leilah v. Moons (KRJ-III, YLA1, KTK-II, SHLA-I) -- s.04.08.2012 (i. Max Mickey)
she-t. Divinity v. Moons -- s.01.03.2013 (i. Kottebys Joddlare)
she-t. Yeminja v. Moons -- s.02.04.2013 (i. Hercules)

i. Marcelo
evm, musta, 106cm
ii. Emanuel
evm, vrautias, 107cm
iii. Mia's Edward
iiii.
iiie.
iie. Ynga v. Luis
iiei.
iiee.
ie. Meghan II
evm, kimo, 99cm
iei. Ydvar v. Luis
ieii.
ieie.
iee. Sissy SWE
ieei.
ieee.
e. Danika
evm, vprt, 99cm
ei. Viktor
evm, voikko, 100cm
eii. Victory SWE
eiii.
eiie.
eie. Daniella v. Wrad
eiei.
eiee.
ee. Victoriya
evm, trautias, 96cm
eei. Gunnar
eeii.
eeie.
eee. Nyala v. Pros
eeei.
eeee.

Isä Marcelo kuuluu ehdottomasti Englannin hienoimpiin shetlanninponeihin. Yleispainotteinen Marcelo menestyy loistavasti kilpakentillä ja sillä on vahva jälkeläisnäyttö. Suurin osa orin jälkeläisistä on menestyneitä, hyvärakenteisia ja hyväluontoisia. Marcelo itse on luonteeltaan haastava, mutta kuitenkin suhteellisen rauhallinen. Sillä on paljon orimaisia temppuja ja erityisesti se on kovasti tammojen perään.

Isänisä Emanuel oli vaaleanrautias, 107cm korkea shetlanninponi-ori, jolla ei ollut varsinaista painotuslajia ja joka kilpaili sekä kouluratsastuksessa, että valjakkoajossa. Molemmista lajeista tuli menestystä hyvin tasaiseen tahtiin ja Emanuel palkittiinkin molempien lajien laatuarvosteluissa kolmansilla palkinnoilla. Jälkeläisiä tämä herra sai yhteensä viisitoista kappaletta, jotka painottuivat sekalaisesti molempiin isänsä kisaamiin lajeihin.

Isänisänemä Ynga v. Luis oli rautias, 105cm korkea shetlanninponi-tamma, jonka painotuslajina toimi valjakkoajo. Tamma pärjäsikin lajissaan ihan kohtuullisen hyvin ja kun se palkittiin 13-vuoden iässä valjakkoajojaoksen laatuarvostelussa toisella palkinnolla, alkoi Ynga v. Luisin omistaja kilpailla sillä myös satunnaisesti kouluratsastuskilpailuissa.

Isänisänisä Mia's Edward oli kimo, 107cm korkea shetlanninponi-ori joka kilpaili vain ja ainoastaan kouluratsastuskilpailuissa. Menestys kilpailuissa oli hyvin vaihtelevaa, mutta kumminkin sen verran hyvää että Mia's Edward palkittiin kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa kolmannella palkinnolla. Tämä tamma kerkesi käymään elämänsä aikana myös kantakirjaustilaisuudessa, josta tuli kotiinviemisiksi toinen palkinto.

Isänemä Meghan II oli kimo, 99cm korkea shetlanninponi-tamma jonka painotuslajina toimi valjakkoajo. Tamma oli lajissaan erittäin tunnettu pikkuponi ja koska sijoituksia kertyi neidin elinaikana erittäin suuri kasa, palkittiin Meghan II valjakkoajojaoksen laatuarvostelussa ensimäisellä palkinnolla lähes täysillä pisteillä. Meghan II oli aikoinaan myös erittäin kysytty valjakkoponi jalostukseen ja jälkeläisiä se saikin yhteensä viisi kappaletta elämänsä aikana.

Isänemänisä Ydvar v. Luis oli kimo, 98cm korkea shetlanninponi-ori, joka kisasi hyvin vaihtelevalla menestyksellä valjakkoajossa. Koska sijoituksia ja voittoja ei tosiaankaan kertynyt kovinkaan paljoa, ei Ydvar v. Luisin omistaja jaksanut oria viedä minkäänlaisiin laatuarvosteluihin. Kantakirjauksessa ori sen sijaan kävi ja sieltä tuli kolmas palkinto.

Isänemänemä Sissy SWE oli alunperin Ruotsissa syntynyt ja 3-vuotiaana Isoon-Britanniaan muuttanut 101cm korkea, kimo shetlanninponi-tamma. Tämän neidin painotuslajina toimi kouluratsastus ja Sissy SWE kilpailikin Isossa-Britanniassa erittäin hyvällä menestyksellä omassa lajissaan. Muutamissa valjakkokisoissakin tämän tamman kanssa käytiin ja sen vuoksi Sissy SWE:tä kyseltiin molempien lajien ponijalostukseen. Jälkeläisiä tamma saikin elämänsä aikana yhteensä kolme kappaletta.

Emä Danika on myöskin Englantilainen tamma, mutta kilpauran sijasta se on toiminut koko ajan pääpainotteisesti siitoskäytössä. Muutamia startteja esteiltä ja kouluratsastuksesta löytyy, mutta mitään mainittavaa menestystä ei siltä saralta ole. Danika on luonteeltaan kiltti ja rauhallinen, sekä rakenteellisesti hyvä (palkittu KTK-I palkinnolla!). Jälkeläisiä Danikalla on kahdeksan kappaletta ja niistä suurinosa asuu ulkomailla.

Emänisä Viktor oli voikko, 100cm korkea shetlanniponi-ori joka painottui esteratsastuksen mataliin luokkiin. Vaikka kovinkaan suurta menestystä ei kyseistä lajista ikinä tullutkaan, nautti Viktor silti selvästi harrastuksestaan. Tuon niin sanotun puuttuvan kilpailumenestyksen korvasi kumminkin orin mitä lempein ja miellyttämisenhaluisin luonne. Juurikin tuon luonteen vuoksi Viktor oli hyvin kysytty shetlanninponijalostukseen ja jälkeläisiä se saikin elämänsä aikana seitsemän kappaletta.

Emänisänemä Daniella v. Wrad oli voikko, 99cm korkea, esteratsastuspainotteinen shetlanninponi-tamma, joka keräsi elämänsä aikana ihan kohtuullista menestystä omasta lajistaan. Kilpailuissa tammalla ei käyty järinkään usein, mutta kilpailuiden määrään nähden Daniella v. Wrad sijoittui hyvin. Tamma palkittiin esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa kolmannella palkinnolla elämänsä aikana.

Emänisänisä Victory SWE oli voikko, 101cm korkea, Ruotsissa syntynyt ja kisauransa aloittamisen jälkeen Isoon-Britanniaan muuttanut shetlanninponi-ori. Ori keräsi kouluratsastuksessa sijoituksia jonkin verran jo synnyinmaassaan asuessaan, mutta varsinaisesti kisaura lähti nousuun vasta uudelle omistajalleen saavuttuaan. Esteponijalostukseen tämä herra oli hyvin kysytty, varsinkin uuden sukunsa vuoksi ja jälkeläisiä orille siunaantuikin yhteensä kaksikymmentä kappaletta.

Emänemä Victoriya oli 96cm korkea, tummanrautias shetlanniponi-tamma jonka painotuslaji oli kouluratsastus. Tamma pärjäsikin omassa lajissaan ihan kiitettävästi, varsinkin kun ottaa huomioon ettei tamman omat vanhemmat olleet järin hyvin pärjänneitä. Victoriya oli myös ulkonäöllisesti erittäin kaunis ja rodunomainen tamma ja sen vuoksi myös Victoriyan kaikista viidestä varsasta odotettiin paljon.

Emänemänisä Gunnar oli 98cm korkea, musta shetlanninponi-ori joka syntyi ja eli koko elämänsä kasvattajansa luona Ruotsissa. Tämä ori pärjäsi suhteellisen heikonlaisesti omassa lajissaan kouluratsastuksessa, mutta näyttelyissä Gunnar sen sijaan pärjäsi enemmän kuin hyvin. Tämä herra nimittäin sijoittui melkein jokaisissa näyttelyissä BIS-kehään ja muunmuassa erittäin komean ulkomuotonsa vuoksi Gunnar oli kysytty jalostusori ympäri Eurooppaa.

Emänemänemä Nyala v. Pros oli rautias, 95cm korkea shetlanninponi-tamma jolla ei ollut varsinaista painotuslajia, mutta joka ei myöskään missään lajissa pärjännyt erityisen hyvin. Tamman oma suku oli kumminkin sen verran hyvä, että tammaa uskallettiin käyttää jalostukseen. Jälkeläisiä Nyala v. Pros saikin elämänsä aikana yhteensä viisi kappaletta. (Sukuselvityksen © *lumienkuli*)

KRJ (sijoituksia 41 kpl)
28.11.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (2/40)
07.12.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (1/30)
06.12.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (2/30)
28.11.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (2/40)
25.11.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (1/30)
23.11.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (2/30)
22.11.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (5/50)
18.11.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (2/50)
17.11.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (3/50)
12.11.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo C (4/60)
13.08.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo C (6/62)
13.08.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (4/60)
26.09.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo C (5/40)
19.10.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo C (3/60)
24.10.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (3/60)
08.10.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo C (5/40)
12.10.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo C (4/40)
02.10.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (7/60)
05.10.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (4/60)
05.10.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (4/60)
07.10.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (3/60)
08.10.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (5/60)
09.10.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (6/60)
06.04.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo C (5/50)
05.04.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (5/50)
04.04.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (5/50)
31.03.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (3/50)
30.03.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (5/40)
29.03.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo C (4/40)
20.03.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (5/40)
18.03.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo C (3/100)
17.03.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo C (7/100)
15.03.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (5/40)
24.03.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (1/50)
24.03.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (5/60)
22.03.2012 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo C (1/50)
11.04.2009 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo C (10/100)
07.04.2009 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo C (8/100)
24.03.2009 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (2/40)
25.03.2009 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (6/40)
28.03.2009 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (6/40)

ERJ (sijoituksia 4 kpl)
24.08.2009 kutsu, ERJ esteratsastus, 60cm (4/24)
25.08.2009 kutsu, ERJ esteratsastus, 60cm (4/24)
26.08.2009 kutsu, ERJ esteratsastus, 60cm (1/24)
20.04.2009 kutsu, ERJ-esteratsastus, 50cm (1/18)

VVJ (sijoituksia 3 kpl)
17.12.2008 kutsu, VVJ valjakkoajo, noviisi poniparivaljakko (4/21)
14.12.2008 kutsu, VVJ valjakkoajo, noviisi poniparivaljakko (4/16)
28.11.2008 kutsu, VVJ valjakkoajo, noviisi koulukoe (3/20)

Muut sijoitukset
01.02.2009 Lisan ponitalli, shetlanninponit (LKV3, irtoSERT)
24.01.2009 Acantha Farm, shetlanninponitammat (BIS2, MVA-SERT)
19.01.2009 Virtuaalitalli Dei, shetlanninponitammat (BIS4, MVA-SERT)
12.12.2008 Qui Ponies, shetlanninponitammat (BIS1, MVA-SERT)
08.12.2008 Ramonase, shetlanninponitammat (BIS4, MVA-SERT)

30.04.2013 kutsu, KRJ Cup, Helppo B (13/410)

11.01.2013 - kuulumisia
Daisy on kerännyt sijoitukset täyteen koulupuolella. Sen kanssa on ollut ilo kilpailla, sillä tamma on oikein yritteliäs suorituksessa ja kilpapaikalla rauhallinen. Daisy ei muutenkaan stressaa turhaan vaan ottaa elämän lunkisti. Kouluratsastuksen lisäksi kävimme kokeilemassa esteitä ja valjakkoajoa kilpakentillä, mutta ne eivät osoittautuneet Daisyn lajiksi. Nyt tamma on eläkkeellä ja saa tehdä meille virtuaalimaailmaan upeita varsoja. Itselläni on jo Daisysta yksi varsa, Lilla, joka on osoittautunut hienoksi poniksi!

07.12.2012 - tyylikäs kunniakierros
Tänään oli taas vaihteeksi kilpailupäivä. Daisy oli erityisen hankala lastata ja kysyi kyllä kärsivällisyyttä jokaiselta. Kyllähän se taas lopulta saatiin ruoan avulla houkuteltua traileriin, mutta ehdin jo miettiä, että pitääkö perua kilpailut vai ratsastanko kenties kilpapaikalle. Kilpapaikalla Daisy oli erityisen innostunut ja tuntui keskittyvän kaikkeen epäolennaiseen. Verryttelyssä sai tehdä töitä, jotta sai pikkutamman kuulolle. Ehdin jo hevosenhoitajalle manata, että en taatusti osallistu kun ei siitä kuitenkaan tule mitään.

No, onneksi osallistuin. Vaikka Daisy ei ollut verryttelyssä erityisen hyvä, niin radalla se oli loistava! Hämmästyin oikein itsekin. Daisy keskittyi hyvin ja totteli kaikkia apuja mukisematta. Erityisesti laukkaosuudet sujuivat oikein hyvin. Suorituksen jälkeen hevosenhoitaja naurahti, että kannatti sittenkin osallistua. "Nojoo, eiköhän tällä ainakin huonoin ruusuke heru", hymähdin takaisin.

Tuloksien odottaminen on aina yhtä hermoja raastavaa. Kun nimeäni ei vielä toisenakaan oltu kutsuttu, niin olin hieman pettynyt. "Ei taidettu sittenkään sijoittua", harmittelin hoitajalle. Mutta mitä vielä; mehän voitimme Daisyn kanssa luokan! Yllättyneenä lähdin pikkutammalla palkintojenjakoon. Se ei malttanut seistä aloillaan ja esitti muutamia hienoja pystyynnousujakin. Kukkakimpusta sen piti tietenkin ottaa taas oma osuutensa. Kunniakierroksesta tuli suunniteltua vauhdikkaampi; puoli kierrosta Daisy vei minua 100-0 ja sitten se pukitti minut selästä. Arvatkaa hävettikö! Daisy otti hatkat paikalta ja juoksi trailerimme luokse - onneksi. Itse keräsin ylpeyden rippeet ja kävelin perässä. Hoitajaa nauratti suunnattomasti ja lopulta omakin suuttumukseni vaihtui huvitukseksi. "Senkin poni", manasin naureskellen ja rapsuttelin Daisya kaulasta.

25.03.2009 - kotiutumista
Daisy muutti meille hiljattain kaverinsa ("poikakaverin") kanssa ja neiti on kotiutunut kyllä hienosti. Alkuunsa se oli hieman levoton ja erityisesti ratsastaessa todella hankala, mutta nyt Daisy on tasaantunut ja löytänyt seuraakin. Daisystä on tullut monen tallilaisen suosikki ja onhan tamma todella sympaattinen karvapallo (eritoten nyt, kun sillä todellakin on mahtava talvikarva). Tamman kanssa on kilpauraa jatkettu ja sijoituksia jo kertynyt muutamia. En kyllä kadu sen ostamista, tein varmasti hyvät kaupat. Ensimmäiset varsat näyttävät, millainen periyttäjä Daisy on. Ainakin se on saanut rakenteestaan ja suvustaan kehuja monelta.
30.11.2013 Kouluvalmennus, valmentajana Nilluri
Saavuin autollani Moondancen pihaan ja huomasin, että misery ja Daisy olivat kerinneet jo kentälle lämmittelemään. Kentälle päästyäni neuvoin miseryä ohjaamaan Daisya isolle ympyrälle, jossa vaihtelisi askellajeja ja voisi tehdä pienempiä ympyröitä ja käännöksiä. Daisy liikkui terhakkaasti ja yritti päästä kovemmassa temmossa, mitä misery halusi. Misery pidätti tammaa ja Daisy hidasti hetkellisesti, mutta pyrki pian taas kovempaan tempoon.

Kun Daisy oli kuluttanut ylimääräisen energian ja lämmitellyt, aloitimme itse valmennuksen. Ratsukko aloitti ensimmäisenä pohkeenväistöllä kentän halki. Misery antoi selvät ohjeet, mutta Daisy kuitenkin lähti hieman vinoittain, ja pohkeenväistöstä tuli kiekuroinen. Misery ohjasi tamman uudelleen paikalleen. Tällä kertaa pohkeenväistö oli suoraa ja terävää, vaikka Daisyn jalat hieman haparoivat, kun tamma ei keskittynyt sataprosenttisesti jalkojen asetteluun. Misery antoi sille vielä selvät ohjeet kerran, ja jalat menivät myös suorassa, eikä pohkeenväistö näyttänyt kömpelöltä. Vielä ennen päätöstä halusin nähdä vielä ratsukon siirtymiset harjoituslaukasta keskiraviin ja toisinpäin. Daisy lähti hyvin liikkeelle ja harjoituslaukka ei ollut turhan liidokasta, mutta askeleet olivat vapaat. Raviin siirtyminen onnistui hyvin ja keskiravi onnistui miseryltä ja Daisylta kuin vanhoilta tekijöiltä. Käskin heidän kokeilla vielä harjoitusravista siirtymistä keskilaukkaan. Daisyn askeleet eivät olleet yhtä varmat kuin viime kerralla. Misery hiljensi tamman vauhdin raviin, ja he yrittivät siirtymistä uudelleen paremmin tuloksin.

Ilmoitin, että olisi loppuverkkojen aika. Neuvoin ratsukkoa ravaamaan ensin tuntumalla, josta löysätä ohjia koko ajan, pari kertaa kentän ympäri, tehden voltteja. Sanoin myös miserylle, että tämä yrittäisi saada Daisyn kokonaan rentoutumaan. Aluksi Daisy oli hieman jännittynyt ja sen näki tamman askelista, koska ne olivat jäykät ja lyhyet. Pikku hiljaa misery sai tamman avoimemmaksi ja lopussa askeleet olivat liidokkaat ja pitkät. Lopuksi vielä ilmoitin, että kaksikko saisi mennä maastoon pienelle kävelylenkille, jos he haluaisivat.

17.10.2013 Kouluvalmennus, valmentajana raza.
Olitte kentällä lämmittelemässä kun saavuin. Kävimme valmennuksen kulun pikaisesti läpi, ja pääsimmekin sitten aloittamaan. Aloititte tehden jokaisen sivun keskelle ympyrän. Daisy meinasi hidastaa vauhtia aina ympyrällä, mutta sait sen hyvin kuitenkin hereille. Poni taipui heti alussa jo nätisti ja kulki mukavassa muodossa ja tasapainossa eteenpäin. Meno vielä näytti hiukan hitaalta, joten teitte muutamat siirtymiset ravista pysähdykseen. Näillä sait tammaa hyvin hereille. Pohkeenväistö lyhyen sivun keskeltä pitkällesivulle sujui myös ihan hyvin, tosin sait taas kiinnittää huomiosi siiten ettei tamma hidasta vauhtia ja käynnin tahti säilyy. Laukkaharjoitukset sujuivat hyvin. Laukka nousi ensimmäisestä avusta, kuin ajatus. Sait Daisyn hyvin kuulolle ja laukka oli nelitahtista ja pyörivää. Myös laukantempo säilyi ympyröillä. Hyvää työtä, työskentelyänne on ilo seurata.

20.04.2013 Kouluvalmennus, valmentajana Snusmumriken
Hauska poniratsukko saapui taas valmennukseeni aamuvarhain. Aurinko oli jo täydessä terässä ja valo tulvi maneesin ikkunoista sisälle. Misery kertoi ponin vaikuttavan normaalia laiskemmalta kuin yleensä ja siltä se kieltämättä näyttikin. Kukapa nyt ei olisi mielummin ottanut aurinkoa ulkona. Työskentely aloitettiin reippaassa ravissa - tai reipasta sen ainakin olisi pitänyt olla. Ponin herättyä tähän hetkeen sekin asia korjaantui. Käskin Miseryn tehdä lyhyitä käyntisiirtymisiä ponia vielä herätellen ja isoilla volteilla reilusti taivutellen. Sitten jatkettiin uraa seuraten ravissa - välillä lyhentäen ja välillä pidentäen askelta. Ravin oli tärkeää pysyä lyhentäessäkin hyvin polkevana ja Misery saikin käyttää sen eteen aika reilusti pohjetta. Askeleenpidennykset olivat sujuvia, mutta ponilta olisi saanut vieläkin rohkeammin pyytää pidentämistä. Harjoitus oli hyvää treeniä ponille ja samaa kannattaisi harjoitella kotonakin. Sen jälkeen tultiin muutamia kertoja keskihalkaisijalle, taivutettiin ajoissa ja I:stä tehtiin voltti palaten takaisin keskihalkaisijalle. Edellisellä valmennuskerralla Daisy oli osoittanut osaavansa kulkea suorana, mutta nyt se oli taas kovemmalla koetuksella. Poni eteni tasaisen tappavasti tänään, hieman laiskahkona, mutta oli taas oikein hyvin Miseryn apujen välissä ja pysyi suhteellisen hyvin suorana. Tämän jälkeen käskin siirtää käyntiin ja antaa pitkät ohjat. Poni oli jo hikinen, mutta tyytyväisen oloinen ja se venytti kaulaansa mahdollisimman pitkälle alas nautiskellen. Ohjat kerättyä aloitettiin laukkaaminen. Tehtävänä oli mennä koko uraa pitkin ja tehdä siirtyminen laukkaan tai käyntiin komennettuani. Laukannostot olivat ihan liian plösöjä, joten komensin Miseryä heti napauttamaan raipalla, jos se ei ensimmäisestä merkistä nostanut laukkaa. Käskin myös suoristamaan ponia hieman, se laukkasi liian reilusti asettuneena laukan suuntaan. Käyntiin siirtymiset sujuivat heti hyvin, pehmeästi. Kun laukannostoprosessi oli käyty huolellisesti läpi, jatkettiin kokonaan laukassa - sitä lyhentäen ja pidentäen kuten ravissakin oltiin tehty. Poni alkoi osoittaa jo väsymystään, mutta Misery sai tsempattua sen viime metreille asti, joka kannatti. Daisy nimittäin suoritti siirtymisen lyhyestä pidempään laukkaan ja takaisisin lyhyeen niin selvästi ja kuuliaisesti, että siinä oli kehumisen aihetta. Valmennus lopetettiin siltä erää siihen loppuravien ja -käyntien kautta. Toivotin ratsukolle vielä onnea ja menestystä tulevaisuuteen.

11.04.2013 Kouluvalmennus, valmentajana Snusmumriken
Kentälle tepasteli pieni ja nätti poni, joka hurmasi minutkin heti uteliaalla katseellaan. Misery pysäytti ponin, kiristi vyön ja nousi selkään. Ratsukko käveli hyvän aikaa, kunnes käskin keräämään ohjat tuntumalle. Työskentely aloitettiin käynnissä 10 metrin volteilla ja pohkeenväistöllä pitkillä sivuilla uraa seuraten. Daisy oli heti hienosti avuilla ja väisti oikein näppärästi. Käskin Miseryn pitää huolta vielä temmosta, ettei se päässyt hidastumaan väistättäessä. Volteilla Daisy oli alkuun hieman kankea ja vasempaan kierrokseen punki, mutta asettui ja taipui kohta puolin jo huomattavasti paremmin. Huikkasin paria siirtymään raviin. Ja kuinka kivat askeleet näin pieneltä piipertäjältä löytyikään! Ravissa jatkettiin hetken samoja tehtäviä, mitä käynnissäkin oltiin jo tehty. Käskin keskittyä taas tempoon ja laskea tahtia, etenkin väistöissä se pakkasi hiipumaa salakavalasti. Volteillakin poni alkoi jo kulkemaan ihan rehellisesti taipuen. Seuraavaksi harjoiteltiin pysähdyksiä keskihalkaisijalla. Misery sai pidettyä ponin hienosti luotisuorana, vaikka yleensä shettikset olivat aikamoisia kiemurtelijoita tässä harjoituksessa. Kehuin huolellisia pysähdyksiä, mutta raviin siirtymisten täytyi olla nopeampia. Muutaman kerran keskihalkaisijalle vielä tultua annettiin tammalle hetkeksi vapaat ohjat. Käyntitauon jälkeen jatkettiin laukan parissa kahdeksikolla. Laukka vaihdettiin alkuun käynnin kautta ja sitten ravin. Daisy oli innokas ja se ei tuntunut tykkäävään käyntisiirtymisistä, joiden jälkeen se ampaisi harja hulmuten takaisin laukkaan. Enimmät virrat päästeltyään pääsi Miserykin työstämään kunnolla siirtymisiä ja laukannostoja. Lopuksi harjoitus sujui oikein mukavasti ilman turhia pyrähdyksiä. Lopputunnista keskityimme vielä ratsastajan istuntaan ja apujen käyttöön, jonka jälkeen Daisy sai odottamansa loppukäynnit.

Ulkoasun, tekstien ja kaiken sisällön copyright misery. 2017
Moondance on täysin virtuaalinen talli ja mitään ei ole oikeasti olemassa!