VIRTUAALIHEVONEN ID#132

Poseidon Casta

Rotu, skpshetlanninponi, ori
Säkä, väri96cm, punaruunikko
RekisterinumeroVH14-017-0554
Syntynyt28.01.2005
Ikääntyminenkatso täältä
Koulutustasoko Helppo B, re 70cm
KasvattajaCastago
OmistajaMoondance (VRL-01080)
Saavutukset28.02.2017 KTK-III palkittu pistein 62

© Tallin omaisuutta

Casta on yleisesti varsin orimainen eikä anna mitään ilmaiseksi. Sen taluttaminen tammalaidunten ohi rauhassa on silkka mahdottomuus, sillä Casta haluaa ilmaista erittäin selkeästi olevansa ori - tammoille huutelu ja steppaus on arkipäivää tämän oriin kanssa touhutessa.

Hoitaessa Casta kuopii etusillaan ja pyörii. Tästä syystä se kannattaa hoitaa käytävällä molemmin puolin kiinni sidottuna. Nähdessään käytävän puuhia ja muita hevosia, Casta voi aloittaa huutelun muille, mutta ei muista enää kuopia tai tehdä sivuaskeleita taukoamatta. Mahanalusen harjaamisesta ori ei pidä, ja tällöin se saattaa yrittää potkaista napakasti mahansa alle - mahdollisesti samalla myös hoitajan kättä. Castan varustaminen sujuu yleensä melko nopeasti ja helposti, mikäli ori malttaa pysyä aloillaan.

Ratsastaessa Casta on haastava eikä anna mitään ilmaiseksi. Ori vaatii ratsastajaltaan lujaa keskittymistä ja sille täytyy kokoajan keksiä uutta tekemistä. Casta on erittäin herkkä ratsastajan painoavuille ja kädelle, joten sillä ratsastavan täytyy omata hyvä istunta ja osata pitää kätensä kyllin vakaana. Kaikkien palasten loksahtaessa kohdilleen on Casta kuitenkin suhteellisen mukava ratsastaa, eivätkä helpot koulukiemuratkaan tuota loppujen lopuksi taipuisalle ja vetreälle oriille ongelmia. Castalla on shettikseksi hyvä hyppykapasiteetti. Esteillä se innostuu ja lähestyy jokausta estettä korvat hörössä laukaten. Casta hyppää hyvällä tyylillä, ja irtona se on hypännyt vielä hiukan seitsemästäkympistä korkeampaakin estettä. Maastossa Casta innostuu joskus liikaakin, ja yrittää varsinkin aluksi kaahotella omine lupinensa ja painaa jonkin verran kädelle. Kokeneen ratsastajan ja toisen, rauhallisemman hevosen kanssa se kuitenkin rauhoittuu jonkin verran, vaikka maasto Castan kanssa takuulla vauhdikas onkin!

Traileriin menossa on Castan kanssa omat vaikeutensa, mutta pienen taivuttelun jälkeen ori yleensä suostuu astelemaan koppiin. Matkalla se kuopii ja on kärsimätön, erityisesti alkumatkasta. Kisapaikalla Casta on äänekäs ja käy kierroksilla. Tästä syystä varustammekin sen aina kisapaikan reunamilla, mahdollisimman rauhallisessa nurkkauksessa, jossa ei ole yhtä paljon muita poneja kuin keskempänä kisa-aluetta. Mikäli Casta sijoittuu ja pääsee kunniakierrokselle, se päästelee täyttä laukkaa ja ratsastajalla on todellakin pitelemistä, jottei ori ohittaisi muita, edellään meneviä poneja. (© VRL-13703)

i. Littlehoof's Caper
ii. Asterix NR
kadonnut
iii. Winzig Frost's Charmique
Vir Mva Ch, KTK-III
iiii.
iiie.
iie. Madelaine NR
iiei.
iiee.
ie. Peikkometsän Ada
iei. Floating Sparrow
kadonnut
ieii.
ieie.
iee. Craydon Jasmine
ieei.
ieee.
e. FD Adela
ei. NW Viljami
eii. Akiras Kusanagi
eiii.
eiie.
eie. É.P Chirys
kadonnut
eiei.
eiee.
ee. Sitruunan Abeacus
eei. Abacus´ Prince Camelot
eeii.
eeie.
eee. Flash's Peanut
kadonnut
eeei.
eeee.

Muut sijoitukset
02.02.2017 Cadogan Ponies, VSN-näyttely (RCH)

Porrastetut

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 473.34
Nopeus ja kestävyys: 180.29
Kuuliaisuus ja luonne: 1330.57
Tahti ja irtonaisuus: 321.34
Tarkkuus ja ketteryys: 1206.26

ERJ-taso: 5 (1803.91p.)
KRJ-taso: 4 (1651.91p.)
VVJ-taso: 6 (2536.83p.)
KERJ-taso: 2 (653.63p.)

Ulkoasun, tekstien ja kaiken sisällön copyright misery. 2017
Moondance on täysin virtuaalinen talli ja mitään ei ole oikeasti olemassa!