VIRTUAALIHEVONEN ID#214

Anti-Hero

Rotu, skpshetlanninponi, ori
Säkä, väri102cm, musta
RekisterinumeroVH15-017-0667
Syntynyt07.02.2012
Ikääntyminenkatso täältä
Koulutustasoko HeC, re 60cm, noviisi valjakko
KasvattajaVibaja, VRL-00727 (ex-om)
OmistajaMoondance (VRL-01080)
Saavutukset20.11.2015 KTK-II palkittu pistein 73

© Vibaja

Kovapäinen tallaaja Hepe on yksi tallimme äänekkäimmistä oreista. Hepe myös nauttii huomiosta, vaikka äänellä ponia ei toki ole pilattu. Oopperassahan sitä melkein oltaisiin, ellei nuotit menisi hieman vääräksi. Käsiteltäessä Hepe pysyy ihmeen hyvin paikoillaan ja pitää huolta että harjauksessa jokainen karva kiiltää. Täytyyhän sitä naisia varten hyvältä näyttää tietenkin. Varusteita laittaessa pysytään edelleen kiltisti kuin puunrunko maassa kiinni. Vasta pihalle lähdettäessä alkaa pieni steppaus (steppikengät puuttuvat) ja orkesteri soida.

Ratsuna varsin energinen veijari, mutta samalla herkkä suustaan. Ei siis kannata napata mistään kuolaimista asti kiinni, ellei tahdo itse lentävän kuin naton ohjus. Rodeoponin tästä saa helposti aikaiseksi, mutta kyllä Hepe yrittää miellyttää ratsastajaansa parhaan mukaan. Koulua se vääntää mielellään, kunhan kiinnostus ei laka kesken kaiken. Tekemistä tulee olla ja liikettä, jotta se mielenkiinto tosiaan orilla pysyisi. Hienosti poju käyttää takajalkojaan ja onnistuu myös lisätyt ravitkin upeasti. Esteillä mennään eikä meinata. Mitään erikoisesteitä ei kytätä, sen verran egoa löytyy. Pompitaan sieltä täältä kuin antilooppi konsanaan ja jätetään ilmavaratkin. Kuten koulussa, myös esteillä takajalat toimivat ja harvoin se puomi sieltä edes lentää alas. (c. Vibaja)
she-t. Ferron v. Moons -- s.21.07.2015 (e. Last Drop Falls)
she-t. Nanna Honey -- s.01.08.2015 (e. Ninni)
she-t. Hassulan Darline -- s.18.10.2015 (e. Mireta's Daramina)

i. Gladwyn v. Harlow
evm, mkrj, 104cm
ii. Goodwin
evm, rnkrj, 98cm
iii. Double Bluff
evm
iiii.
iiie.
iie. Crew Lady
evm
iiei.
iiee.
ie. Evelyn Grace
evm, mkrj, 102cm
iei. Enrichment
evm
ieii.
ieie.
iee. Holly v. Richster
evm
ieei.
ieee.
e. Harmonica
evm, m, 97cm
ei. Fire of London
evm, trt, 101cm
eii. Vacqueyras
evm
eiii.
eiie.
eie. Ultimate Angel
evm
eiei.
eiee.
ee. Hawika v. Lullaby
evm, m, 94cm
eei. Macfierce
evm
eeii.
eeie.
eee. Harlem Lady
evm
eeei.
eeee.

i. Gladwyn v. Harlow oli oikein hieno mustankirjava ori. Luonteellisesti ori oli hieman äkäinen ja yksinviihtyvä, mutta omalle ihmiselleen se oli uskollinen ja ainoastaan tämä kymmenen vuotias tyttö pääsi orin selkään. Estekisoista tuotiin aina ruusuke kotiin, mutta startteja ei kokonaisuudessaan ollut kuin ehkä kymmenen. Kouluradoiltakin tuotiin pari ruusuketta kotiin, sillä kyllä orilta liikettäkin löytyi. Gladwyn myös kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla, ja se saikin elinikäisen jalostukseenkäyttöluvan. Valitettavasti ori ehti astua vain kahdeksan tammaa, koska se sai ruunuluuhunsa pirstaleisen murtuman, ja se piti lopettaa samantien eläinlääkärin toimesta.

ii. Goodwin on hassunhauska ori. Se on hieman sählä, jonka vuoksi se ajautuukin usein noloihin tilanteisiin. Milloin on riimu väärinpäin päässä, loimet miten sattuu tai poni niin pahasti solmussa ettei mitään rajaa. Luonteeltaan ori on kuitenkin kiltti, ja sitä voi käsitellä kaikenikäiset ja tasoiset vauvasta vaariin. Ratsastettaessa se on hieman liian kuuma tapaus, mutta kunhan on tarpeeksi taitoa, niin orin saa taipumaan vaikka millaisiin koulukiemuroihin. Jälkeläisiä orilla on tällä hetkellä 14 kappaletta,ja lisää tuskin on tulossa, sillä nyt ori saa viettää ansaittuja eläkepäiviä parin muun shettiksen kanssa.

iii. Double Bluff oli hieman liian laiska shetlanninponiori. Kyllä siltä vauhtia löytyi taluttaessa sekä muuten maastakäsin työskenneltäessä, mutta ratsuna ori oli suorastaan etana. Se oli erittäin vaikea saada kulkemaan oikein ratsastaja selässä, mutta kyllä sillä muutama raviluokka koulukisoissa startattiin. Pääosin ori toimi kuitenkin maastomopona lapsille, sekä ohjasajossa. Vaikeitakin ohjasajoluokkia voittaen oria kysyttiin hirveästi jalostukseen, ja kun kantakirjasta saatiin palkinto, ori astui parikymmentä tammaa. Double Bluff laukkasi kuitenkin vihreämmille laitumille ollessaan 20-vuotias, kun lannerangasta löytyi murtuma, jota ei voitu enää parantaa.

iie. Crew Lady oli kiva kouluratsu, joka menestyikin hyvin helpoissa kouluratsastusluokissa. Tamma opetti monet pikkutytöt ja -pojat ratsastamaan pienillä avuilla. Luonteeltaan tamma oli rauhallinen, mutta omalla moottorilla toimiva, sekä todella ahne. Se rakasti ruokaa enemmän kuin mitään muuta, ja se näkyi vatsanseudussa kilpailu-uran päätyttyä. Jälkeläisiä tammalle ehti kertyä kuusi kappaletta, joista jokaisesta tuli oikein mukavia käyttöponeja. Taivaslaitumille tamma päästettiin 28-vuotiaana jalkavaivojen vuoksi.

ie. Evelyn Grace oli rakenteellisesti todella kaunis shetlanninponitamma, jonka luonteessa oli kyllä sanomista. Tamma oli yhden ihmisen poni, ja kaikki muut saivat "ihastella" takakavioita, narskuvia hampaita ja luimussa olevia korvia. Näyttelyissä se esiintyi oikein kivasti, mutta vain omistajansa esittämänä. Myös tämän tytär pääsi ratsastamaan ponilla, ja he myöhemmin kiersivätkin este- ja koulukisoissa pikkuluokissa. Evelyn Grace oli kantakirjattu ykköspalkinnolle, ja saanut useita voittoja rotunäyttelyistä. Jälkeläisiä tamma sai kuitenkin vain kolme. Evelyn menehtyi luonnollisesti laitumella vanhuuden uuvuttamana 27-vuotiaana.

iei. Enrichment oli ehkä aavistuksen verran hölmö poni. Naisten perään se kyllä ymmärsi, ja oli niin pörheänä aina tammojen kiima-aikaan. Ratsuna ori on hieman kokematon koulupuolella, mutta esteillä sillä löytyi vauhtia kuin pienestä kylästä. Se oli todella ketterä ja herkkä reagoimaan apuihin, mutta läheskään kaikki eivät sen pukkirodeoissa pysyneet kyydissä - niitäkin siis nähtiin melko usein. Maastossa jarrut katoaa aina välillä, mutta hoidettaessa ori oli oikein kiva. Jälkeläisiä orille ehti kertyä 34 kappaletta, ja kysyntää siitokseen olisi ollut, mutta äkillinen vakava ähky vei orin vihreämmille niityille.

iee. Holly v. Richster oli oikein lupsakka tamma. Tammamaisia päiviä kyllä löytyi, mutta pääosin Holly viihtyi lasten ponina ja kilpailuheppana muutaman vuoden ajan. Se oli elementissään esteratsastuksessa, ja sen kanssa tehtiinkin monet kisojen nopeimmat radat. Tamman jalat kuitenkaan eivät kestäneet enää kymmenvuotiskaudella, joten se siirtyi siitokseen. Kaksi varsaa se kerkesi tehdä, ja sen jälkeen tamma matkasi taivaslaitumille ollessaan vain 13-vuotias.

e. Harmonica on erittäin kiltti, ja rauhallinen shetlanninponi. Tamman kanssa ei turhia tarvii stressata, sillä se kyllä hoitaa, jos jotain unohtuu. Ruoka-aikana se ilmoittaa kovaäänisesti haluavansa sapuskaa, ja kun on aika lähteä lenkille, juoksentelee se portille vastaan odottamaan. Kilpailuissa tamma on kiertänyt lähinnä koululuokkia, startaten kuitenkin myös mestaruuksissa luokkaa helppo B. Useita sijoituksia ja muutama voitto on napsahtanut tasaiseen tahtiin kilpauran aikana. Tamma rakastaa lapsia, ja se onkin parhaimmillaan lastenponina, sillä se antaa kyllä huomioida itseään, ja se osaa varoa pieniä ihmisiä. Oikein lempeä tamma. Siitoskäytössä poni oli aivan omiaan, sillä se huolehti kaikista varsoistaan todella hyvin, ja sen jälkeläiset olivat oikein sopivia käyttöponeja. Varsoja kertyikin kymmenen kappaletta, joka on jo aika paljon.

ei. Fire of London on raamikas shetlanninponiori. Luonteellisesti ori on ehkä hieman nössö, sillä se on aina positiivisella asenteella, se rakastaa huomiota ja on oikein kiva käsitellä ja ratsastaa. Tämä(kin) ori on koulupainotteinen, ja kilpailee edelleen helppo C-tasolla, jossa se onkin niittänyt menestystä aika kivasti; toistakymmentä voittoa, ja sijoituksia vähintäänkin saman verran. Orin kanssa voivat myös työskennellä pienet lapset, sillä Fire of London haluaa pelkästään miellyttää. Jälkeläisiä orille on kertynyt jo 25 kappaletta, mutta lisää on todennäköisesti tulossa, sillä tämä ori on vasta 17-vuotias ja erittäin hyvässä kunnossa.

eii. Vacqueyras oli itsepäinen, mutta oikein pehmeä ja kevyt ratsastaa. Tämä estepainotteinen ori toimi sisarusten kilpaponina yli kymmenen vuotta, ja startteja tuli varmasti yli sata, joista ainakin puolet oli sijoituksia tai voittoja. Kesäisin orin kanssa käytiin näyttelyissä, ja kaikenmaailman leireillä ja kisoissa ja talvet se toimi lähinnä maastoratsuna. Ori myös kantakirjattiin ykköspalkinnolle sen hienon rakenteen ansiosta, ja sitä käytettiin myös jalostukseen. Tammoja ori ehti astua kolmisenkymmentä, joista jokainen synnytti terveen varsan. Taivasmatka alkoi 28-vuotiaana vanhuuden vaivojen vuoksi.

eie. Ultimate Angel on oikein kiva vanha ponimuori. Nuorempana tamma kisasi jopa shetlanninponien mestaruuksissa tasolla helppo B / 60cm, ja se niittikin menestystä oikein kivasti. Ruusukkeita tuli lähes aina jokaisista kisoista, sillä tamma oli oikein varma suorittaja, se liikkui mielellään ja antoi anteeksi ratsastajan virheitä. Nykyisin tamma on jo 28-vuotias vanhus, mutta virtaa löytyy silti kuin pienestä kylästä. Taluttaessakin on ihan pakko loikkia joka suuntaan pienen varsan lailla. Jälkeläisiä tällä tammalla on vain 5 kappaletta, sillä tamma on ansainnut eläkepäivänsä toimimalla perheenjäsenenä sekä ruohonleikkurina.

ee. Hawika v. Lullaby on oikein kaunis musta shetlanninponitamma. Painotukseltaan tamma on koulupainotteinen, ja kisaa tasolla helppo C. Hawika on luonteeltaan oikein miellyttävä, joskin välillä se on todellakin tamma isolla T:llä. Välillä kiukuttaa kaikki, ja välillä ollaan niin hellyyden- ja huomionkipeitä, ettei mitään rajaa. Välillä karkaillaan tarhasta, sekä murtaudutaan rehuvarastoon mitä ihmeellisimmillä keinoilla. No, kaikesta huolimatta tamma on kuitenkin useimmiten oikein miellyttävä ratsastaa, ja se toimii erittäin pienilläkin avuilla. Sijoituksia on napsahtanut tilille useita, mutta voittoja on "vain" kymmenkunta. Tamma on nykyään siitoskäytössä, ja tällä hetkellä se on tehnyt jo viisi upeaa varsaa, ja omistajan tuntien vielä pari on tulossa, mikäli tamma sen vain kestää.

eei. Macfierce oli hieman itsepäinen pieni shetlanninponi, jonka kanssa sai oikeasti olla tarkkana, ettei ori vaan päässyt niskan päälle. Oli se omille ihmisilleen ihan kiva, mutta ilman orikuolainta ei talutusreissulle lähdetty, ja ilman satulaa ratsastaminenkin oli aikalailla riskialtista. Tämä estepainotteinen ori oli kyllä elementissään estekentillä - mikäli sen selkään uskalsi kiivetä. Aina tuntui että jarruista ei ole tietoakaan, mutta tämän orin kanssa saatiin lähes aina puhtaat radat ja nopeat uusinnat. Kun vaan uskalsi antaa mennä. Sijoituksia ja voittoja napsahti tilille yhteensä 45 kappaletta, mutta esteura lopetettiin, ennen kuin Macfiercen jalat rupesivat oireilemaan. Jälkeläisiä orille ehti kertyä vain 8 kappaletta, sillä se matkasi taivaslaitumille ollessaan 23-vuotias, vakavan ähkyn seurauksena.

eee. Harlem Lady oli oikein kiltti lasten tuntiponi eräällä ratsastuskoululla. Se teki täysiä tunteja joka viikko, ja sillä oli kolme eri hoitajaa, niin suosittu se oli. Tamman kanssa myös kilpailtiin jonkin verran seuratasolla luokissa helppo B, mutta kovin montaa starttia tammalla ei tehty. Niistä muutamista kisoista oli aina tuomisina rusetti, ja ratsastajalla oikein hyvä mieli. Tamma siirtyi siitoskäyttöön 17-vuotiaana, ja ehti varsomaan viisi kertaa, ennen kuin selkävaivat veivät tamman taivaslaitumille 25-vuotiaana. (c. Annikan)

KRJ (sijoituksia 51 kpl)
01.   22.08.2012 KRJ Mulberry Ponies, Helppo C, 4/30
02.   23.08.2012 KRJ Mulberry Ponies, Helppo C, 2/30
03.   31.08.2012 KRJ Fiktio, Helppo C, 7/60
04.   05.10.2012 KRJ Diega Ponies, Helppo C, 3/40
05.   07.10.2012 KRJ Diega Ponies, Helppo C, 3/40
06.   08.10.2012 KRJ Cabin 21, Helppo C, 5/40
07.   09.10.2012 KRJ Cabin 21, Helppo C, 6/40
08.   09.10.2012 KRJ Rumour Ponies, Helppo C, 3/40
09.   10.10.2012 KRJ Lai'e Welsh, Helppo C, 3/40
10.   10.10.2012 KRJ Rumour Ponies, Helppo C, 5/40
11.   14.10.2012 KRJ Moana part breds, Helppo C, 1/40
12.   19.10.2012 KRJ Cabin 21, Helppo C, 5/40
13.   21.10.2012 KRJ Cabin 21, Helppo C, 6/40
14.   23.10.2012 KRJ Sinnesro, Helppo C, 5/30
15.   11.11.2012 KRJ Tahti, Helppo C, 1/30
16.   12.11.2012 KRJ Tahti, Helppo C, 5/30
17.   14.11.2012 KRJ Tahti, Helppo C, 4/30
18.   14.11.2012 KRJ Koston Suomenhevoset, Helppo C, 1/60
19.   23.11.2012 KRJ Cabin 21, Helppo C, 2/40
20.   24.11.2012 KRJ Fiktio, Helppo C, 4/60
21.   26.11.2012 KRJ Fiktio, Helppo C, 7/60
22.   18.11.2012 KRJ Tahti, Helppo C, 2/30
23.   11.11.2012 KRJ Lai'e Welsh, Helppo C, 5/50
24.   06.12.2012 KRJ B ponies, Helppo C, 2/50
25.   19.12.2012 KRJ Koston Suomenhevoset, Helppo C, 7/60
26.   01.01.2013 KRJ Jindabyne, Helppo C, 2/40
27.   03.01.2013 KRJ Jindabyne, Helppo C, 1/40
28.   11.01.2013 KRJ Fiktio, Helppo C, 4/40
29.   18.01.2013 KRJ Konkkaronkka, Helppo C, 7/50
30.   20.01.2013 KRJ Konkkaronkka, Helppo C, 6/40
31.   22.01.2013 KRJ Konkkaronkka, Helppo C, 3/50
32.   28.01.2013 KRJ Konkkaronkka, Helppo C, 6/40
33.   29.01.2013 KRJ Konkkaronkka, Helppo C, 4/40
34.   30.01.2013 KRJ Konkkaronkka, Helppo C, 3/40
35.   30.01.2013 KRJ Tahti, Helppo C, 4/24
36.   31.01.2013 KRJ Hallaharjuntila, Helppo C, 2/40
37.   01.02.2013 KRJ Vorstal, Helppo C, 3/30
38.   03.02.2013 KRJ Konkkaronkka, Helppo C, 2/40
39.   04.02.2013 KRJ Konkkaronkka, Helppo C, 3/40
40.   04.02.2013 KRJ Konkkaronkka, Helppo C, 6/40
41.   04.02.2013 KRJ Konkkaronkka, Helppo C, 1/40
42.   06.02.2013 KRJ Konkkaronkka, Helppo C, 6/40
43.   07.02.2013 KRJ Koston Suomenhevoset, Helppo C, 2/60
44.   09.02.2013 KRJ Konkkaronkka, Helppo C, 2/40
45.   09.02.2013 KRJ Harley Stud, Helppo C, 7/50
46.   10.02.2013 KRJ Koston Suomenhevoset, Helppo C, 2/60
47.   11.02.2013 KRJ Fiktio, Helppo C, 2/40
48.   13.02.2013 KRJ Bairdon, Helppo C, 3/40
49.   15.02.2013 KRJ Bairdon, Helppo C, 2/40
50.   19.02.2013 KRJ Mulberry Ponies, Helppo C, 6/40
51.   01.03.2013 KRJ Bairdon, Helppo C, 4/40

ERJ (sijoituksia 52 kpl)
01.   27.07.2012 ERJ Ravenhook Stables, 60cm, 4/27
02.   04.08.2012 ERJ Lai'e Welsh, 50cm, 6/40
03.   06.08.2012 ERJ Escorant Trakehners, 50cm, 1/30
04.   10.08.2012 ERJ Escorant Trakehners, 50cm, 3/30
05.   21.08.2012 ERJ Bridgeroad, 60cm, 3/50
06.   13.09.2012 ERJ Escorant Trakehners, 60cm, 5/30
07.   14.09.2012 ERJ Escorant Trakehners, 60cm, 5/30
08.   19.09.2012 ERJ Escorant Trakehners, 50cm, 1/30
09.   19.09.2012 ERJ Escorant Trakehners, 60cm, 3/30
10.   21.09.2012 ERJ KK Stewart, 60cm, 6/40
11.   09.10.2012 ERJ Dark Side Trakehners, 50cm, 5/30
12.   16.10.2012 ERJ Dark Side Trakehners, 50cm, 2/30
13.   04.11.2012 ERJ Satulinna, 50cm, 3/34
14.   06.11.2012 ERJ Satulinna, 50cm, 4/34
15.   06.11.2012 ERJ Satulinna, 60cm, 4/40
16.   20.11.2012 ERJ CSR, 60cm, 3/15
17.   01.01.2013 ERJ KK Stewart, 60cm, 4/40
18.   04.01.2013 ERJ KK Stewart, 60cm, 3/40
19.   07.01.2013 ERJ KK Stewart, 60cm, 2/40
20.   23.01.2013 ERJ KK Stewart, 50cm, 4/40
21.   23.01.2013 ERJ KK Stewart, 60cm, 1/40
22.   25.01.2013 ERJ KK Stewart, 50cm, 3/40
23.   31.01.2013 ERJ KK Stewart, 60cm, 2/40
24.   06.02.2013 ERJ KK Stewart, 60cm, 3/40
25.   06.02.2013 ERJ Moondance, 60cm, 6/40
26.   07.02.2013 ERJ Moondance, 60cm, 2/40
27.   10.02.2013 ERJ Moondance, 60cm, 3/40
28.   28.02.2013 ERJ Moana part breds, 60cm, 3/40
29.   11.03.2013 ERJ Moondance, 60cm, 1/40
30.   22.03.2013 ERJ Team Obnoxious, 60cm, 2/30
31.   31.03.2013 ERJ Cup, Dark Side, 60cm, 5/105
32.   14.04.2013 ERJ Dark Side Trakehners, 50cm, 3/30
33.   15.04.2013 ERJ Dark Side Trakehners, 50cm, 4/30
34.   30.04.2013 ERJ Cup, Dark Side, 60cm, 4/145
35.   01.05.2013 ERJ Haavisto, 60cm, 4/30
36.   01.05.2013 ERJ Akileya, 60cm, 3/40
37.   05.05.2013 ERJ Akileya, 60cm, 5/40
38.   11.06.2013 ERJ Moondance, 60cm, 2/30
39.   15.06.2013 ERJ Moondance, 60cm, 3/30
40.   17.06.2013 ERJ Moondance, 60cm, 4/30
41.   30.06.2013 ERJ Dahlgård, 60cm, 3/30
42.   30.06.2013 ERJ Cup Dark Side, 40cm, 8/64
43.   30.06.2013 ERJ Cup Dark Side, 60cm, 8/128
44.   01.07.2013 ERJ Simplicity, 60cm, 4/30
45.   09.09.2013 ERJ Marike, 50cm, 4/18
46.   09.09.2013 ERJ Salpicar, 60cm, 3/14
47.   10.09.2013 ERJ Salpicar, 60cm, 1/14
48.   10.09.2013 ERJ Salpicar, 60cm, 2/14
49.   20.10.2013 ERJ Moondance, 60cm, 3/40
50.   24.10.2013 ERJ Moondance, 60cm, 5/40
51.   31.01.2014 ERJ Cup KK Ginger, 40cm, 5/113
52.   31.01.2014 ERJ Cup KK Ginger, 60cm, 3/183

Muut sijoitukset
15.11.2015 Cresendo, VSN-näyttely (RCH)
31.07.2015 Walnut Grove Shetlands, NJ-näyttely (irtoSERT)

Ulkoasun, tekstien ja kaiken sisällön copyright misery. 2017
Moondance on täysin virtuaalinen talli ja mitään ei ole oikeasti olemassa!