Etusivu Esittely Asukkaat Kasvatus Toiminta  

Moondance

♕ Tervetuloa Moondanceen!

Missä olisimmekaan ilman sinua, sinä nelijalkainen,
hallavaharjainen, märkäturpainen ystävämme suomenhevonen?
Eipä ole mulla maailmassa muita: on taivahan katto, maantien matto
ja seininä metsien puita ja kaverina suomenhevonen.

Kun Moondance aikanaan muuntui nykyiseen kasvatustallimuotoonsa, niin ei kauaa tarvinnut kasvatusrotua pohtia - se olisi ilman muuta suomenhevonen, tuo oma kotimainen kultaakin kalliimpi rotu. Suomenhevosten kasvatus alkoi aktiivisesti vuodesta 2008. Monen sattuman kautta Moondanceen muutti myös muutama hurmaava shetlanninponi ja vuonna 2011 huomasin olevani myös shetlanninponien kasvattaja.

Jos suomenhevosen taival kotimaisena rotuna tähän päivään asti on ollut kivinen ja usein vaakalaudalla, niin ei Moondancenkaan historia ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Talli perustettiin vuonna 2004 Expageen muutaman hevosen kotitalliksi. Sittemmin Moondance on myös toiminut ratsastuskouluna ja yksityistallina, kunnes siirtyi nykyiseen siittola/kilpatalli toimintaansa. Toivottavasti taivalta on vähintäänkin yhtä paljon edessä kuin on takanakin - meistä ette eroon pääse noin vain!

Kuulun niihin vanhan kansan ihmisiin, joiden arvokkaatkin hevoset saavat elää hevosen elämää laumassa ilman pumpuliin käärimistä. Hyvinvoiva hevosta on ilo katsella, vaikkei hoitajien ilo ehkä olekaan ylimmillään kun vastassa odottaa mutakuorrutteinen hoidokki. Meidän elämään saa tulla tutustumaan vapaasti ja esittelen mielelläni meidän vaatimattomia paikkoja aina kun vain ehdin.L ämpimästi tervetuloa Moondanceen, ystäväiseni!


koristekuvakoristekuvakoristekuva koristekuva
VRL:n talliarvostelussa

Piditkö? Anna äänesi meille!

Tämä on virtuaalitalli   |   Sisällön ja kuvien © misery. (ellei toisin mainita)
Ulkoasu © turjake 2018   |   Tausta © John Westrock (CC BY-NC 2.0)