Kasvatus

Kastanja pyrkii kasvattamaan suomenhevosia mitä erikoisimmissa väreissä. Erikoisen ulkonäön lisäksi hevosissa panostetaan laatuun, luonteeseen ja monipuolisuuteen, sillä siihen maamme oma rotu suomenhevonenhan on luotu. Jalostushevosina käytetään pitkälti tallin omia nelijalkaisia, mutta ajoittain tilalla saattaa piipahtaa pikavisiitillä ulkopuolisia oreja. Kaikki tallin hevoset ovat siitoskäytössä joko kilpauran lomassa tai vasta sen jälkeen.

Kastanjaan syntyvät varsat saavat elää ensimmäiset puoli vuotta emänsä seurassa suurissa tarhoissa tai laitumilla, jonka jälkeen varsat vieroitetaan. Samanikäiset varsat tarhaavat keskenään siihen asti, kunnes ne myydään mahdollisesti eteenpäin. Osa varsoista saavat elää pidempään Kastanjassa ja ne myydään vasta koulutuksen jälkeen. Varsat opetetaan pienestä pitäen riimuun ja tottumaan ihmisten kanssa olemiseen, minkä ansiosta varsoista tulee usein sosiaalisia ja nöyriä kumppaneita. Tietysti joukkoon mahtuu myös niitä hankalia yksilöitä.

Jos kiinnostuit myytävistä kasvateista, niin laita sähköpostia osoitteeseen virtmisery(a)gmail.com asiaankuuluvalla otsikolla. Kerro vähintään se, että mihin käyttöön ja minne varsa tulisi. Ainoat myyntiehdot meillä ovat, että varsat saavat valmiit ja siistit sivut, sekä ne rekisteröidään (kasvattajaksi Kastanjan Suomenhevoset ja kasvattajanimeksi Kastanjan).
Kasvatit vuonna 2016

Syntynyt Varsa Isä Emä Omistaja
15.03.2016 tamma/ori () haussa Pirunkorven Verenna Myynnissä
05.03.2016 t. Kastanjan Noitaharmi (rtpäiskrj) Aaton Aarre Noitavaino Jää talliin