VIRTUAALIHEVONEN

Vita Coco FlowNimi Vita Coco Flow "Vita" Syntynyt 09.05.2012 (ikä)
Rotu, skp suomenpuoliverinen, tamma VH-tunnus VH12-031-0211
Säkä, väri 168 cm, rautias Kasvattaja Fairford Warmbloods
Koulutustaso re 160cm Omistaja misery. / Infinity
Saavutukset 60 ERJ-sijoitusta, katso kilpailukalenteri

Vita on kaikkea mitä kilpahevosen tulee olla; rehellinen, yritteliäs ja fiksu käsitellä. Sen kanssa ei tule koskaan tilanteita, joissa saisi hävetä silmät päästään. Vita yrittää aina parhaansa, oli kyse sitten hoitajan miellyttämisestä tai kilpasuorituksesta. Ratsastaessa se on ilmiömäinen esteillä; hyppää kevyen ja vaivattoman näköisesti vaativatkin radat. Vita ei koskaan kiellä, vaikka ratsastaja toisi sen miten pahaan paikkaan tahansa tai oli este miten eriskummallinen. Hoitaessa tamma on seurallinen ja miellyttävä käsitellä.

Hoitaessa Vita on helppo. Se seuraa nätisti taluttaessa ja tulee tarhasta aina korvat hörössä vastaan. Harjaamisen ajan tamma seisoo aloillansa, mitä nyt joskus innostuu hieman pusuttelemaan hoitajaansa. Vitalle on helppo saada varusteet, sillä se on aina innoissaan lähtemässä töihin. Nöyrempää hevosta saa kyllä hakea. Kilpapaikalla sama linja jatkuu. Traileriin Vita kävelee varmoin askelin, sillä se tietää pääsevänsä esiintymään. Oli hälinä minkälainen tahansa, niin tamma on aina rauhallinen vieraassakin paikassa. Itse kilpatilanteessa se yrittää rehellisesti parhaansa joka kerta.

Ratsastaessa Vita on helppo, mutta ei suinkaan automaatti. Sen erikoisalaa ovat ehdottomasti esteet - niitä tamma meneekin aina korvat hörössä. Mitä vaativampi rata teknisesti, sen tyytyväisempi Vita on. Sen hyppytyyli näyttää vaivattomalta ja kevyeltä. Useasti kuulee kentän laidalta, että tuolla tammalla jokainen ratsastaja tekisi puhtaan radan. Vita on varma hyppääjä, eikä kiellä koskaan, mutta sitä täytyy kyllä jatkuvasti ratsastaa. Erityisesti sen kanssa täytyy katsoa askeleet ja vauhti sopivaksi. Kouluratsastus sujuu ja on mukavaa vaihtelua Vitan kanssa. Se ei vain ole mikään liitokavio, joten haaveet kouluratsastuksesta saa unohtaa. Vita on kevyt ratsastaa ja se kuuntelee parhaansa mukaan. Maastossa tamma on rauhallinen, eikä säiky mitään.


     

i. Tyson Woods
  ERJ-I
ii. Raison W!
  ERJ-I, YLA3, ERL-II
iii. Indis de Rais
  VIR MVA Ch, ERJ-I, YLA1, KTK-II
iie. Crevana Bow
  VIR MVA Ch, ERJ-I, KTK-II
ie. Pickles Krug
  Ch, KTK-III, ERJ-II
iei. Lycanthrope PB
  Ch, KTK-II, ERJ-I, YLA2, ERL-II, SJP-II
iee. Weybridge's Miss Picky
 
e. Parcita Woods
 
ei. Charad's Parcito
 
eii. Parco Cito SWA
 
eie. Sunhawk Barrier
  ERJ-III, YLA3
ee. G.G. Python Pearl
 
eei. Kingston Python
  KTK-II
eee. Chilin Pearlface
 

Jälkikasvu ja jalostusinfo

Vita Coco Flow on käytössä jalostukseen. Sille valitaan oreiksi pitkäsukuisia estepainotteisia suomenpuoliverisiä. Jos haluat Illistä tilausvarsan, niin ota yhteyttä sähköpostitse. ★ 01. fwb-tamma Strangers 'If, syntynyt 20.04.2013

11.10.2012 Odotus palkitaan

Aamulla Infinityn pihaan kaarsi kuumeisesti odotettu hevosrekka kera uuden ostokseni. Kuski kehui, miten fiksusti tamma oli käyttäytynyt koko matkan. Hoidimme alta ensin paperiasiat, jonka jälkeen kuski kävi hakemassa Vitan autosta. Tiedätte varmaan sen tunteen, kun lapsena odotti joulupukkia ja lahjojen avausta? Juuri siltä minusta tuntui nyt. Autosta käveli upea punarautias tamma, joka tuli heti luokseni hieroman tuttavuutta. Kiitin rekkakuskia, joka jatkoi matkaansa ja talutin Vitan uuteen karsinaansa. Se kävi heti piehtaroimaan onnellisena puhtaiden purujen seassa. Sen jälkeen Vita tuli taas kerjäämään minulta rapsutuksia. Olin aivan myyty! Miten hevonen voikaan viedä noin nopeasti sydämen? Maltan tuskin odottaa, että pääsen Vitan selkään ja kokeilemaan esteitä ensimmäistä kertaa. Loppupäivän työt sujuivatkin kevein askelin ja hymy huulilla.

01.10.2012 Vitan uusi koti

Olen pitkään harmitellut sitä, miten paljon meillä on estepainotteisia fwb-oreja verrattuna tammoihin. Ongelmana oli vain se, ettei aikani riitä enää uuden varsan koulimiseen ja kilpailuttamiseen. Selailin myytäviä hevosia huvin vuoksi; jospa sieltä löytyisi ratkaisu ongelmaani. Ja niinhän sieltä löytyi, sillä Rio oli laittanut myyntiin kaksi siitoskäyttöön valmista fwb-tammaa. Toinen tammoista oli jo myyty, joten jäljellä oli enää Vita Coco Flow. Vitaksi kutsutulla tammalla oli menestyksekäs kilpaura takana. Rio kehui tamman maasta taivaisiin, eikä sukukaan näyttänyt pahalta. Sain vielä kuvia ja videoita sähköpostin kautta. Tein siltä istumalta kaupat Vitasta näkemättä sitä edes. Luotan Rioon kasvattajana sen verran, ettei hän minulle mitään huonoa tammaa myisi. Sovittiin, että Vita saapuisi reilun viikon päästä meille tutun kuljetusfirman avulla. Kylläpäs hevosten ostaminen on nykyään helppoa. ;)

09.05.2012 kasvattajan päiväkirjamerkintä

Tänään meille syntyi kaunis tammavarsa. :) Varsa sai nimekseen Vita Coco Flow ja se jää meille Fairfordiin kilpailukäyttöön sekä siitokseen. Vitan isä on meidän hieno FWB-ori Tyson Woods, ja emä FWB-tamma Parcita Woods. Vitan kanssa on tulevaisuudessa tarkoitus tähdätä erilaisiin laatuarvosteluihin ja kenties myös näyttelykehiin. Nyt ensiksi kasvetaan rauhassa isoksi!


10.10.2013 Estevalmennus, valmentajana Kirsiina S.

Suunnittelin kentällä jo suosikkiesteitäni, jumppasarjaa, kun ratsukko saapui paikalle. Aikaisempien keskustelujen perusteella Vita on erittäin taitava ja varma hyppääjä, mutta askeleiden ja vauhdin kanssa pitää olla tarkka. Ja siihenhän jumppasarja on omiaan! Rakensin 110cm korkuisen viiden esteen jumppasarjan sillä aikaa, kun ratsukko lämmitteli itsenäisesti. Vita höristeli monesti korviaan ja yritti kurkkia esteille, mutta misery pysyi vaativana ja kulki joka askellajissa voltit ja muut kiemurat. Olimme suurinpiirtein samaan aikaan valmiita, joten aloitimme harjoituksen. Jokaisen esteen välissä oli tilaa kahdelle pitkälle laukka-askeleelle tai kolmelle hieman lyhyemmälle. Päätimme, että vaihtelisimme askeleen pituutta joka esteen välissä, jotta saisimme Vitan varmasti keskittymään. Ensin ratsukko sai hypätä jumppasarjan pitkin askelin, mutta seuraavalla kerralla ensimmäisen esteen jälkeen piti kulkea lyhyin askelin. Neljännellä esteellä Vita hieman kompuroi, mutta pääsi silti kunnialla esteen yli, niin kuin viimeisenkin. Vita vaikutti erittäin kuuliaiselta ja oli täysillä mukana tehtävässä. En näe ratsukolla olevan mitään ongelmia, sillä Vitan tekniikka on erittäin hyvä ja misery osaa ratsastaa Vitaa oikein. Ratsukko hyppäsi jumppasarjan vielä muutamaan otteeseen. Loppuverryttelyiksi misery suunnitteli menevänsä maastoon, joten itse lähdin autolleni. Aivan mahtava hevonen tuo Vita!

© Infinity Sporthorses | Ulkoasu NM (muokkaus & hevosten ulkoasu misery.) | Kuvien © misery.