VIRTUAALIHEVONEN

Reina de San RoqueNimi Reina de San Roque "Reetta" Syntynyt 10.09.2011 (ikä)
Rotu, skp andalusia, tamma VH-tunnus VH12-033-0126
Säkä, väri 159cm, kimo Kasvattaja Caballos de San Roque
Koulutustaso ko Intermediate I Omistaja misery. / Infinity
Saavutukset 52 KRJ-sijoitusta, katso kilpailukalenteri
KTK-III (25.08.2013 pistein 69)

Reina tarkoittaa suomeksi kuningatarta ja kuvaa Reettaa hienosti; se on oman arvonsa tunteva upea hevonen. Reetta on nöyrä ja yrittää aina parhaansa. Se on ratsastaessa hieman raskas ja kevyeksi ratsastaminen vaatii paljon työtä. Hoitaessa tamma osaa osoittaa mieltänsä esimerkiksi harjan ollessa liian kova tai satulavyön kiristäessä liikaa. Muutenkin tuo pieni kuningatar nousee esiin erityisesti kiiman aikaan. Silloin Reetalla ei ole mikään hyvin ja yhdenkin karvan ollessa vinossa tamma kiukuttelee loppupäivän kaikille.

Hoitaessa Reetan kuningatar-puoli nousee usein esille, eikä se siedä kiireisiä ihmisiä luonaan. Turha hössötys ja huitominen saavat sen hermostumaan suotta. Reetta on todella herkkä ja lukee ihmisiä kuin avointa kirjaa. Jos hoitajalla on huono päivä, Reettakin kiukuttelee kaikesta. Toki myös kiiman aikaan tammaa kiukututtaa kaikki, eikä se epäröi näyttää sitä muille. Reetta on myös herkkänahkainen hevonen, eikä siedä liian kovia harjoja tai liian nopeaa satulavyön kiristystä. Silloin hoitaja voi saada kaviosta tai hampaasta. Jos kaikki menee Reetan mielen mukaan ja hoitaja on rauhallinen, niin tamma on lempeä ja seurallinen tapaus.

Ratsastaessa Reetta on raskas hevonen, niin fyysisesti kuin mieleltänsäkin. Se tykkäisi kulkea etupainoisena ja laahustaen, joten ratsastaja saa tosissaan tehdä töitä saadakseen tammasta kevyen ja reippaan. Reetan kanssa täytyy myös osata palkita tarpeeksi, sillä muuten sen motivaatio työtä kohtaan katoaa. Jos jatkuvasti vain naputtaa raipalla, jää puristamaan pohkeella ja vaatii asioita, niin Reetta lakkaa tekemästä yhteistyötä. Oikean ratsastajan kanssa Reetta on reipas ja työskentelee rehellisesti. Se osaa hienosti koulukiemurat, kunhan vain työmotivaatiota löytyy. Esteratsastus ei ole Reetan laji lainkaan. Se osaa hypätä pieniä ratoja, mutta isommilla esteillä kapasiteetti ja tyyli loppuvat kesken. Maastossa Reetta on yleensä luotettava ja rauhallinen. Huonona päivänä se saattaa päättää esimerkiksi ojan kohdalla, ettei halua mennä tuosta ylitse ja liata jalkojansa. Silloin ei auta komentaminen vaan täytyy suostutella arvon rouva kävelemään ojan ylitse. Reetta on kyllä maastovarma, eikä pelkää mitään.

Kilpapaikalla tamma onneksi huonoinakin päivinä käyttäytyy, eikä nolaa minua täysin koskaan. Se menee traileriin vaihtelevalla menestyksellä. Mitä enemmän sitä houkuttelee herkkuilla niin sen varmemmin tamma sinne tulee. Pakottamalla Reetan kanssa ei tule kuin tappelua tästäkin asiasta. Kuljetuksen ajan tamma pitää säännöllisesti mekkalaa itsestään ja saattaa esimerkiksi huvin vuoksi kiusata vierustoveria. Pitkät matkat Reetan kanssa saattavat olla kuskille hermoja riipivä kokemus. Verryttelyssä on tärkeää saada Reetta heti kulkemaan reippaasti eteen päin. Silloin se on radallakin parhaimmillaan ja liikkuu kevyen näköisesti. Monesti kuulee kentän laidalla arvostelevien suusta, että Reetta on automaatti. Päin vastoin, ratsastaja saa tehdä töitä sen selässä tosissaan. Palkintojenjaossa Reetta on nätisti ja näyttää parhaat puolet itsestään kameroille ja yleisölle.


     

i. RW' Atracador
 
ii. Guardian of Picar
 
iii. Armando Pic
 
iie. Celia Renata
 
ie. Ladrona PRO
 
iei. Fugitivo
 
iee. Romántico
 
e. Gracia de Nuevo
 
ei. Cavaleiro
 
eii. Cavaloire
  pre, 155cm, km
eie. Escuela
  pre, 157cm, tprn
ee. Tonia Graciana
 
eei. Tonia Javier
  pre, 157cm, km
eee. Tonia Susanita
  pre, 158cm, m

Jälkikasvu ja jalostusinfo

Reina de San Roque on käytössä jalostukseen. Sille valitaan oreiksi vähintään 2-polvea sukua omaavia koulupainotteisia andalusiaoreja. Jos haluat Reetasta tilausvarsan, niin ota yhteyttä sähköpostitse. ★ 01. pre-ori Brujo 'If, syntynyt 02.10.2011
★ 02. pre-tamma Rosalía 'If, syntynyt 18.10.2012

15.07.2013 Kuningatar ja hänen palvelijansa (päiväkirja)

Reetta on ollut taas todella rasittava tapaus viimeisen viikon. Sillä on taas kiima päällä ja paha sellainen, sillä Reettaa ei ole nyt toviin astutettu. Aamuruokien jaon jälkeen oli normaali tarhaus. Reetta näytti jo karsinassa hapanta naamaa, eikä sitä tuntunut huvittavan mikään. Ulkona vielä pahaksi onneksi ripsi vettä, joten siitäkös riemu repesi. Reetta pysähtyi keskelle tallin pihaa tuntiessaan pisaroita herkällä hipiällään. "Tuu nyt, ei se vesisade sua tapa", yritin maanitella. Reettaa ei saa liikkumaan, ellei se itse niin halua tehdä. Eikä se todellakaan halunnut ulos.

Lopulta jouduin viemään tamman takaisin karsinaansa, johon se meni mielellään. Yleensä hevoset ovat innoissaan ulospääsemisestä. Aamutallin teon jälkeen harjasin Reetan. Yritin olla mahdollisimman rauhallinen ja hellä. Olo oli kuin palvelijalla, joka kumartelee kuningattarensa edessä. Reetan ilme alkoi jo muuttua parempaan suuntaan. "On siinäkin hevonen", Micke naureskeli kaltereiden raosta minulle, "ja omistaja, joka antaa kaiken periksi". Reetta hamusi Mickeltä herkkuja, mutta ei saanut kuin silitystä. "Kyllähän sä tiedät naiset ja sen ajan kuusta, sillon on paree tuoda suklaata eikä risuja", nälväisin takaisin. Reetta tuntui olevan samaa mieltä kanssani. Ensi kiimaan se on kyllä astutettava, joten paree alkaa etsiä jo sopivaa sulhasta.

27.10.2011 Reetan uusi koti (päiväkirja)

Kun jokunen aika sitten lähdin Espanjaan tuonti- ja lomamatkalle, kiertelin paljon talleja ennen kuin päädyin Caballos de San Roque'hen. Tuntui kuin olisin ollut taivaassa upeiden andalusioiten seassa. Addison kertoi ettei heillä ollut myytäviä varsoja mutta jos haluaisin niin tilausvarsa on mahdollinen. Vanhempien valinta oli vaikea sillä kaikki olivat yhtä upeita. Halusin kuitenkin pitkäsukuisemman hevosen joten tein jotain poikkeavaa - ostin epätasaisen suvun omaavan tamman.

Tänään Reetta vihdoin pitkän odotuksen jälkeen saapui lentokoneella tänne Ruotsiin. Tamma oli tietenkin kovin väsynyt pitkän matkan jäljiltä ja vein sen karsinaan lepäämään. Ihailin ja hoidin Reettaa noin tunnin sinä päivänä. Se oli niin upea ja todennäköisesti yhtä upea luonteelta ja ratsastettavuudelta. Odotan suurella innolla että pääsen Reetan selkään ensimmäistä kertaa.

© Infinity Sporthorses | Ulkoasu NM (muokkaus & hevosten ulkoasu misery.) | Kuvien ottaja ei halua nimeänsä julkaistavan