VIRTUAALIHEVONEN

Crownless 'IfNimi Crownless 'If "Korppi" Syntynyt 10.12.2011 (ikä)
Rotu, skp trakehner, ori VH-tunnus VH12-021-0093
Säkä, väri 176cm, musta Kasvattaja misery. / Infinity
Koulutustaso ko Grand Prix, re 90cm Omistaja misery. / Infinity
Saavutukset 52 KRJ-sijoitusta, katso kilpailukalenteri

Tullessasi tutustumaan Infinityn hevoskatraaseen, huomaat ensimmäisenä aidan viertä komealla askeleella ravaavan mustan orin. Se pitää korvansa visusti niskaa pitkin, narskuttelee hampaita ja uhoaa etusellaan viereisen tarhan ruunanrupukalle, joka ei ymmärrä tuon taivaallista sen elkeistä. Olet siis tutustunut Korppiin, tuohon isoegoiseen hevoseen, joka kuvittelee olevansa tallin kuningas. Se ei taida tietää, että oikea nimi tarkoittaa kruunutonta...

Hoitaessa Korpin ego pursuaa joka paikkaan, eikä jätä ketään kylmäksi. Karsinaan mentäessä perimmäisestä nurkasta tervehtii lihaksikas ori korvat luimussa. Sen kauneusunet ovat jääneet taas turhan lyhyeksi ilmeisestikin. Jos sen luokse kävelee välittämättä pienestä uhoamisesta, lannistuu Korppi pian kohtaloonsa hetkeksi. Suosittelen lämpimästi orin sitomista käytävälle hoitotoimenpiteiden ajaksi. Korpin sanavarastoon ei lukeudu sana "kärsivällisyys", kuten ei myöskään "yhteistyöhalukkuus". Harjaaminen ja varusteiden laitto kannattaa tehdä mahdollisimman ripeästi. Korppi ei jaksa turhia odotella, vaan alkaa vaativasti kuopimaan valtavilla etusillaan. Varomaton hoitaja saattaa jättää varpaansa väliin, eikä se tunnu kovin mukavalta. Satulaa laittaessa Korppi uhoaa ja yrittää muka purra, mutta todellisuudessa se ei uskalla purra edes naapuritarhan ruunanrupukkaa. Taluttaessasi Korppia maneesia kohti, se kyttäilee kaikkea mahdollista etsien pelättäviä asioita. Kun niitä ei nyt löydy, ori alistuu kohtaloonsa ja kävelee nätisti.

Ensimmäinen oikea haaste on Korpin selkään nousu. Se ei lukeudu tallin pienimpiin hevosiin, eikä myöskään niihin, jotka seisovat nätisti paikallaan odottaen. Kun olet päässyt selkään, jalustimet ja vyön joutuu säätämään rauhallisen alkukäynnin aikana. Se todennäköisesti suunnittelee jo etukäteen tulevan ratsastuksen metkut. Ne, jotka väittävät, etteivät hevoset osaa ennakoida, voivat tulla katsomaan Korppia!

Käynti on vielä rentoa ja mukavaa istua. Ensimmäisillä ravipätkillä Korppi alkaa kuitenkin kuumeta, mutta pysyy vielä hyvin hallinnassa. Sen ravi ei ole miellyttävää istua, mutta peilistä vilkaistuna se näyttää upealta. Korpilla on kokonsa puolesta valtavat askeleet ja se tuppaa liioittelemaan niitä vielä enemmän. Laukka jää helposti pyörimään paikallensa, eikä se ole muutenkaan mitään pehmeää keinuhevoslaukkaa. Lohdutan kentän reunalta, että askeleissa oppii kyllä istumaan, kunhan on ensin kärsinyt viikkoja kipeytyneestä takamuksesta ja alaselästä, sekä näyttänyt täysin aloittelijalta GP-tason kouluhevosen selässä.

Kouluratsastus on Korpin laji. Vaikkei heti uskoisi, niin se jaksaa vääntää pikkutarkkoja kuvioita päivästä toiseen. Vauhdikkaat harjoitukset, kuten lisätyt askellajit ja laukanvaihdot saavat Korpin kyllä kuumenemaan aavistuksen. Se on todella herkkä avuille ja toimii lähes ajatuksen voimalla. Jos erehdyt huomauttamaan turhan napakasti pohkeella, Korppi säntää hetkessä vauhdikkaampaan askellajiin. Myös horjahdus vasemmalle laukassa saa Korpin tekemään laukkapiruettia. Orin kanssa oppii hallitsemaan kroppansa jokaisen lihaksen täysin. Korppi on hyvin yhteistyöhaluinen ja nöyrä kouluratsuna. Siitä oikein huomaa, miten se yrittää parhaansa totellessaan kaikkia käskyjäsi. Ratsastuksen jälkeen viet Korpin takaisin talliin. Tulet kävelemään huomisen kuin puujaloilla, lupaan sen.

Esteratsastus ei ole orin juttu ollenkaan. Se näyttää siltä, kuin pitkäjalkainen gaselli olisi laitettu esterataa suorittamaan ratsastaja selässä. Korppi pudottelee puomeja, eikä raukka osaa yhtään katsoa askeleita tai ponnistuskohtia itse. Lisäksi se kuumenee niin paljon, että korkeimpien esteiden hyppääminen on sulaa hulluutta. Maastossa Korppi on reipas kaahottaja. Muiden seurassa maastoillessa ori on hieman rauhallisempi. Jos kuitenkin etsit rauhallista puskaratsua, Korppi on täysin väärä valinta. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun ori tulee kotiin ilman ratsastajaa.

Kilpapaikalla Korpin ego paisuu kaksinkertaiseksi. Se pörhistelee tammoille ja uhoaa oreille käsihevosena. Turvallisinta on laittaa Korppi kuntoon hevosautossa ja nousta heti selkään. Ratsastaja selässä ori on taas nöyrä itsensä. Verryttelyssä sen keskittyminen haparoi välillä muualla kuin ratsastajassa, mutta suorituksen aikana Korppi yleensä tsemppaa itsensä ja kuuntelee ratsastajaa 110%:sesti. Jos orin kanssa pääsee palkintojenjakoon asti, se ei malta siellä seistä aloillansa. Korppi on niin täpinöissään, että steppailee ja hyppii paikallansa. Kunniakierroksen se kuvittelee olevan laukkakilpailu, jossa voittaa se, joka on ensimmäisenä kiertänyt kentän tai maneesin ympäri. Jos kilpailija on fiksu, hän ottaa palkintojenjakoon jonkun muun ratsunsa - kaikkien turvallisuuden nimissä. Lastaus sujuu Korpin kanssa leikiten ja se rakastaa matkustamista.


       

i. Gobrian
  VIR MVA Ch, KRJ-I
ii. Robik O' Polo
  KRJ-II
iii. Rocherich SP
  YLA3
iie. Liaison Wildhoney
 
ie. Goetia PB
 
iei. Constantine WL
  VIR MVA Ch, KRJ-I, YLA2
iee. Electric Blue CIS
  YLA2
e. Curious Rox
  KRJ-II, YLA2
ei. Wood-tiger Rox
 
eii. Ciars Tobacco
  Ch
eie. Cougar Kitten CIS
  KRJ-II, YLA3
ee. Puma Rox
 
eei. Rapido RAH
  YLA3
eee. Striptease Show PB
 

Jälkikasvu ja jalostusinfo

Crownless 'If on käytössä jalostukseen. Se astuu 4-polvea omaavia tai pidempisukuisia puoliveritammoja. Jos haluat orin astuvan tammasi, niin vieraile tällä sivulla. Korpin varsamaksu on 2 000v€. ★ 01. fwb-ori Chocoholic Kenn, syntynyt 10.12.2012

12.07.2013 Vuosittainen huoltopäivä (päiväkirja)

Meillä on ollut tapana aina kerran vuodessa viedä hevonen käymään oikealla klinikalla rokotuksessa, raspauksessa ja muutenkin terveystarkastuksessa. Olen ehkä ylihysteerinen, mutta on sen verran kalliita elikoita kyseessä, että niiden haluaa pysyvän kunnossa. Tänään vuorossa oli Korppi ja naapurikarsinan Ronnald. Se on ainoa ori, jota Korppi sietää lähellänsä. Pojat oli helppo lastata ja pian pääsinkin jo matkaan. Aina välillä kopista kuului pientä metakkaa. Korpin ainakin on pakko pitää aina itsestänsä ääntä.

Talutin machoilevan orikaksikon karsinoihin odottamaan. Halusin vajota maan alle, sillä kumpikin aloittivat heti huutelun ja kuopimisen. Korppi pääsi ensin hoitohuoneeseen. Eläinlääkäri Maria tutki sen päällisin puolin ja totesi terveeksi ja pirteäksi tapaukseksi. Halusin kuitenkin vielä taivuttelut. Korppi on aina satunnaisesti ollut aamuisin hieman jäykkä, joten sydän kurkussa juoksutin sitä Marian ohjeiden mukaan. Hän katseli otsa rypyssä ja ajattelin, että Korppi saa suunnilleen tappotuomion. Lopulta eläinlääkäri kuitenkin tokaisi, että terve poika myös jaloistansa. Se varmaan nukkuu yöllä jalkojensa päällä ja ne ovat vain puutuneet. Voin vain kuvitella. Lopuksi vielä rokotus ja hampaiden raspaus. Korppi sai rauhoittavaa raspausta varten ja kotimatkalla olikin ihanan rauhallinen orikaksikko kopissa. Saisinkohan rauhoittavia mukaan tallillekin, jos menee hermot Korpin sähläämiseen?

02.01.2012 Kuriton hevosen alku (päiväkirja)

Muistan vieläkin kuin eilisen sen, kun Korppi syntyi. Sinä päivänä satoi lunta ja oli oikein kaunis ilma. Ruusa näytti varsomisen merkkejä, joten jätin sen sisälle aamulla. Saapuessani jakamaan päiväheiniä siinä kahdentoista aikaan, oli karsinassa suurikokoinen orivarsa. Mikään komistus se ei vielä tuolloin ollut. Menin tekemään lähempää tuttavuutta varsan kanssa ja se ei siitä pitänyt yhtään. Varsa yritti häätää minut pois heiluttamalla päätänsä ja puremalla. Siitä hetkestä lähtien aavistin, että tämän orivarsan kanssa en tule pääsemään helpolla. Toisaalta luonteikkuus on vain hyvästä.

Siitä on nyt yksi virtuaalivuosi kulunut ja Korpista on tullut vuotias komea hevosen alku. Kasvaessaan se saa enemmän massaa ja muuttuu komeammaksi. Ehkä se on ruma ankanpoikanen, jonkalaisia on ennenkin ollut Infinityssä. Korppi on kokeillut rajojansa jatkuvasti, eikä ole päästänyt ketään helpolla. Ruusa tuntui olevan todella helpottunut, kun varsa vieroitettiin siitä. Se ei huutanut varsan perään, vaan meni heti lepäämään omassa karsinassaan. Nyt Korppi tarhailee muiden orivarsojen kanssa ja on lauman pomo. Se ei ole hyvä johtaja, vaan ylimielinen ja jatkuvasti pompotteleva. Jos meno jatkuu, joutuu Korppi omaan yksiöönsä takaisin.

© Infinity Sporthorses | Ulkoasu NM (muokkaus & hevosten ulkoasu misery.) | Kuvien © Stuteri Gestelhof