Moondancen Ratsastajat - MRA

Virtuaalinen ratsastusseura

Kouluvalmennus 17.11.2014

MRA:n jäsenet ovat tervetulleita valmentautumaan kouluratsastuksen parissa. Mukaan mahtuu 3 ensimmäistä ratsukkoa. Jokainen saa vähintään 100 sanan mittaisen kommentin suorituksestaan. Tasoltaan valmennus on Helppo C. Tähän valmennukseen saavat ensisijaisesti osallistua ne henkilöt, jotka eivät osallistu estevalmennukseen.

Aaveen Muisto - Riitsu
Alkuvalmennus meni hieman siihen, että Muisto kyttäili muita ratsukoita, eikä keskittynyt täysin ratsastajaansa. Pyysin ratsastajaa vaatimaan tammalta keskittymistä ja tekemään itse selässä jotakin muuta, kuin pelkästään matkustelemaan. Aluksi tehtiin siirtymisiä käyntiin uralla (pitkällä sivulla kaksi siirtymistä ja lyhyellä yksi) ja jokaiseen kulmaan voltti harjoitusravissa. Muisto ei oikein taipunut voltilla ja punki hieman ulkopohjetta vastaan. Siirtymiset sujuivat kuitenkin hyvin ja pikkuhiljaa Muistokin alkoi jo taipumaan rungostaan paremmin. Tehtävää tehtiin myös hetki toiseen suuntaan, mutta nyt käyntiin siirtymisen sijaan pysähdyttiin käynnin kautta tai suoraan ravista ratsun osaamistason mukaan. Muisto oli aavistuksen vahva edestä ja vaikka se selvästikin osasi pysähtyä suoraan ravista, niin se otti väliaskelia. Pyysin ratsastajaa olemaan taas napakampi ja tekemään vaikka useampia pysähdyksiä muutaman askeleen välein. Muisto pehmeni huomattavasti tällä tavalla suustaan ja harjoitus sujui hyvin lopulta. Välikäyntien jälkeen oli laukkaharjoitusten vuoro. Laukka nostettiin pitkän sivun alusta ja tehtiin keskiympyrä pitkälle sivulle. Ennen kulmaa ravin kautta käyntiin ja sama homma taas seuraavalla pitkällä sivulla. Muistolle tämä ei tuottanut vaikeuksia, vaikka se olikin hieman turhan meneväinen. Ratsastaja sai sen kuitenkin hyvin taas kuulolle ja malttamaan mielensä. Kun tehtävä sujui hyvin kumpaankin suuntaan, niin annoin ratsukoille luvan itsenäiseen loppuverryttelyyn ja jaoin palautetta valmennuksesta. Riitsu ratsasti hyvin, mutta saisi olla alusta asti hieman napakampi. Muisto kulki hienosti alkuvaikeuksien jälkeen ja eteenpäinpyrkimystä ei ainakaan puuttunut.

Breezy Jamming - Miia Maria
Voi miten suloinen Jami olikaan heti alusta lähtien, kun se yritti kulkea kuin isotkin kouluhevoset konsanaan. Alkuverryttelyssä se hieman kompuroi ja tasapaino oli hieman hukassa, mutta vertyessään oli paljon parempi. Aluksi tehtiin siirtymisiä käyntiin uralla (pitkällä sivulla kaksi siirtymistä ja lyhyellä yksi) ja jokaiseen kulmaan voltti harjoitusravissa. Piskuinen Jami taipui hienosti volteille, mutta siirtymiset hieman venyivät, eivätkä pidätteet tuntuneet menevän läpi. Pyysin ratsastajaa vaatimaan napakammat siirtymiset - pyynnön oli mentävä heti perille, eikä vasta monen askeleen jälkeen. Jami alkoi pikkuhiljaa siirtymään napakammin ja siirtymisistä tulikin oikein siistejä. Tehtävää tehtiin myös hetki toiseen suuntaan, mutta nyt käyntiin siirtymisen sijaan pysähdyttiin käynnin kautta tai suoraan ravista ratsun osaamistason mukaan. Jami pysähtyi hienosti suoraan ravista ja otti suoraan raviin pysähdyksestä. Voltitkaan eivät tuottaneet ongelmaa ja parivaljakon menoa oli ilo katsella. Välikäyntien jälkeen oli laukkaharjoitusten vuoro. Laukka nostettiin pitkän sivun alusta ja tehtiin keskiympyrä pitkälle sivulle. Ennen kulmaa ravin kautta käyntiin ja sama homma taas seuraavalla pitkällä sivulla. Laukannostoista Jami innostui huomattavasti ja laukka oli turhankin eteenpäinpyrkivää. Pyysin taas ratsastajaa ottamaan napakammat pidätteet, jos Jami ei niihin reagoinut heti. Muutaman noston jälkeen pikkuponikin malttoi mielensä huomattavasti paremmin ja meno oli taas tasapainoista, sekä sujuvaa. Kun tehtävä sujui hyvin kumpaankin suuntaan, niin annoin ratsukoille luvan itsenäiseen loppuverryttelyyn ja jaoin palautetta valmennuksesta. Jami on oikein hieno pikkuponi ja ratsukon yhteistyö sujuu pieniä ongelmia lukuunottamatta hienosti! Ratsastajan täytyy uskaltaa olla napakampi, eikä pikkuponi mene rikki, vaikka siltä asioita vaatiikin.

Crewan's Rebella - Aava
Kun muut ratsut tuntuivat olevan liian meneviä, niin Rellaa täytyi ratsastaa alusta asti napakasti eteen. Se ei tuntunut tekevän fiksuna ponina yhtään ylimääräistä työtä. Aluksi tehtiin siirtymisiä käyntiin uralla (pitkällä sivulla kaksi siirtymistä ja lyhyellä yksi) ja jokaiseen kulmaan voltti harjoitusravissa. Rella ei taipunut volteilla ja ratsastaja antoi sen juosta puupökkelönä voltilta toiselle. Pyysin ratsastajaa napakasti vain taivuttamaan ja myötäämään, jolloin Rellakin alkoi pikkuhiljaa muistuttaa enemmän banaania volteilla kuin puukalikkaa. Siirtymisissä ei ollut suurempaa moittimista. Tehtävää tehtiin myös hetki toiseen suuntaan, mutta nyt käyntiin siirtymisen sijaan pysähdyttiin käynnin kautta tai suoraan ravista ratsun osaamistason mukaan. Rella osasi pysähtyä suoraan ravista hienosti, mutta siirtyminen raviin tapahtui käyntiaskelien myötä. Ratsastaja oli kuitenkin kertonut, että poni osaa siirtyä suoraan raviin, joten vaadin sitä ratsukolta. Ratsastajan täytyy olla nopea pohkeen kanssa ja jos poni ei reagoi, niin heti raipalla huomautusta. Rellakin alkoi lopulta kuuntelemaan ja se alkoi liikkua paremmin omalla moottorilla. Välikäyntien jälkeen oli laukkaharjoitusten vuoro. Laukka nostettiin pitkän sivun alusta ja tehtiin keskiympyrä pitkälle sivulle. Ennen kulmaa ravin kautta käyntiin ja sama homma taas seuraavalla pitkällä sivulla. Laukannostot olivat hyviä ja napakoita, mutta ympyrällä ratsastaja ei taas taivuttanut tarpeeksi ja vauhtikin hieman hiipui. Pienen komentamisen jälkeen ratsastaja heräsi ja uskalsi vaatia Rellalta asioita, joita se kyllä osasi tehdä. Pian meno näytti oikein hyvältä ja Rella jopa innostui liikkumaan turhankin reippaasti paikoitellen - se sallittakoon sille. Kun tehtävä sujui hyvin kumpaankin suuntaan, niin annoin ratsukoille luvan itsenäiseen loppuverryttelyyn ja jaoin palautetta valmennuksesta. Ratsastaja oli aivan liian lepsu, sillä Rella kyllä osasi liikkua ja taipua, kunhan vain halusi. Yhteistyö sujui lopussa hienosti ja ratsukon meno näytti kivalta.

© 2014 MRA - Ulkoasu Free CSS Templates, muokannut Cannabia.