Moondancen Ratsastajat - MoRa

Virtuaalinen ratsastusseura

Kouluvalmennus 10.09.2014

Ryhmä 1 - Helppo A

Tiilikan Tiltaltti - lyllis
Ratsukot saivat verrytellä itsenäisesti. Pyysin tekemään paljon siirtymisiä ja temponvaihteluita, sekä ympyröitä ja voltteja. Ensimmäisenä harjoituksena oli pohkeenväistöt käynnissä pitkillä sivuilla niin, että etuosaa siirrettiin uran sisäpuolelle ja takaosa pysyi uralla. Tilli punki sisäpohjetta vastaan, eikä takaosa meinannut pysyä uralla lainkaan. Ratsastaja huomautti muutaman kerran raipalla pohkeen taakse, jolloin hevonen alkoi kuuntelemaan myös sisäpohjetta. Se väisti hyvin kumpaankin suuntaan. Sama harjoitus tehtiin myös harjoitusravissa. Tämä tuotti ratsukolle hieman enemmän päänvaivaa, sillä Tilli jäi helposti polkemaan liikaa paikallensa, eikä edennyt tarpeeksi. Kehotin ratsastajaa pitämään tuntuman suuhun kevyempänä ja istumaan itse rennompana, jolloin hevonenkin alkoi liikkua eteen riittävästi. Laukkaharjoituksena oli kolmikaarinen kiemuraura ilman laukanvaihtoja. Tilli vaihtoi itsenäisesti muutaman kerran laukan, mutta ratsastaja oli hereillä ja pyysi pitämään laukan samana. Harjoitus alkoi sujua kumpaankin suuntaan ja Tilli kulki hyvin tasapainossa myös vastalaukkakaarteissa. Annoin luvan kaikille itsenäiseen loppuverryttelyyn ja kävin samalla antamassa palautetta ratsukoille.

FS Uniikki - Tuulia T.
Ratsukot saivat verrytellä itsenäisesti. Pyysin tekemään paljon siirtymisiä ja temponvaihteluita, sekä ympyröitä ja voltteja. Ensimmäisenä harjoituksena oli pohkeenväistöt käynnissä pitkillä sivuilla niin, että etuosaa siirrettiin uran sisäpuolelle ja takaosa pysyi uralla. Ratsastaja vaati aluksi turhan jyrkkää väistöä ja hevonen jäi liikaa paikoillensa. Pyysin loiventamaan ja tekemään enemmän avotaivutusmaisesti väistön, jolloin meno alkoi näyttämään sujuvammalta. Kun ratsukko teki hyvät suoritukset käynnissä kumpaankin suuntaan, niin pyysin heitä tekemään samaa harjoitusravissa. Hevosella oli ilmeisesti haastava ravi istua ja ratsastaja jännitti, jolloin vauhti uhkasi taas hiipua liikaa. Pyysin keskittymään enemmän omaan rentouteen ja tekemään vain pieniä pätkiä väistöä kerralla. Se auttoi ja hevonen rentoutui myös. Laukkaharjoituksena oli kolmikaarinen kiemuraura ilman laukanvaihtoja. Tehtävä sujui alusta asti hienosti ja hevonen ei yrittänyt kertaakaan vaihtaa laukkaa. Se kuunteli nöyränä ratsastajan ohjeita. Annoin luvan kaikille itsenäiseen loppuverryttelyyn ja kävin samalla antamassa palautetta ratsukoille.

Anialwch Lynfa - Hapero
Ratsukot saivat verrytellä itsenäisesti. Pyysin tekemään paljon siirtymisiä ja temponvaihteluita, sekä ympyröitä ja voltteja. Ensimmäisenä harjoituksena oli pohkeenväistöt käynnissä pitkillä sivuilla niin, että etuosaa siirrettiin uran sisäpuolelle ja takaosa pysyi uralla. Muiden ratsukoiden ongelmana on ollut liian hidas tempo, mutta Fannin ongelmana oli varsinkin harjoitusravissa liika eteenpäinpyrkimys. Se ehkä hieman jopa juoksi ratsastajan alta pois. Pyysin tekemään harjoitusravissa voltit jokaiseen kulmaan, sekä pitkänsivun keskelle. Volteilla tarkoitus oli saada ravia rauhallisemmaksi ja hevosta kuuliaisemmaksi ohjalle. Kun pohkeenväistöä tehtiin vain pienet pätkät pitkillä sivuilla, niin Fanni malttoi keskittyä paremmin ja harjoitus sujui varsin mallikkaasti lopulta. Laukkaharjoituksena oli kolmikaarinen kiemuraura ilman laukanvaihtoja. Hevonen vaihtoi laukan aina itsenäisesti, vaikka ratsastaja yritti ennakoida ja pyytää pitämään vastalaukan yllä. Vasta kolmannella kerralla hevonen ymmärsi harjoituksen idean ja suoritti tehtävän nätisti kumpaankin suuntaan. Fannilla oli upea laukka, jota pystyi helposti kokoamaan ja lisäämään tarpeen vaatiessa. Annoin luvan kaikille itsenäiseen loppuverryttelyyn ja kävin samalla antamassa palautetta ratsukoille.

Ryhmä 2 - Vaativa B

Vaapukan Elo-Isa - satu
Ratsukot saivat hoitaa alkuverryttelyn itsenäisesti minun tarkkaillessa heidän menoaan. Pyysin keskittymään erityisesti siirtymisiin, kokoamiseen ja lisäämiseen, sekä taivutteluun. Ensimmäisenä harjoituksena oli avotaivutuksen teko keskihalkaisijalla. Se ei ollut niin helppoa, kun ei ollut seinää, joka pitäisi hevosen linjalla. Iisa valui helposti taivutuksen suuntaan pohjetta vasten. Pyysin ratsastajaa keskittymään linjan pitämiseen paremmin. Taivutus oli riittävä ja hevonen eteni hyvin juoksematta kuitenkaan alta pois. Samaa tehtiin myös muutaman kerran harjoitusravissa. Pienten välikäyntien jälkeen ratsukot saivat tulla sulkutaivutusta pitkillä sivuilla - toisella harjoitusravissa ja toisella laukassa. Siirtymiset tehtiin lyhyillä sivuilla. Iisalle sulkutaivutus laukassa oli hieman ongelmallista, eikä se tahtonut taipua riittävästi. Lopulta sain kuitenkin hyvän suorituksen ja annoin luvat taas välikäynneille. Laukkaharjoituksena oli pääty-ympyröiden teko lisätyssä laukassa. Kun oli tehty yksi ympyrä, niin koottaisiin laukkaa ja tehtäisiin lyhyen sivun keskeltä kootussa laukassa voltti. Siitä sitten taas lisättyä laukkaa ja ympyrä. Iisa lisäsi mielellään, mutta laukan kokoaminen oli työlästä ratsastajalle, sillä tamma alkoi käydä kuumana. Sain kumpaankin suuntaan tyydyttävät suoritukset ja annoin luvan itsenäiseen loppuverryttelyyn. Jaoin samalla kommentteja valmennuksen kulusta.

Fiktion Joonatan - Viivuska
Ratsukot saivat hoitaa alkuverryttelyn itsenäisesti minun tarkkaillessa heidän menoaan. Pyysin keskittymään erityisesti siirtymisiin, kokoamiseen ja lisäämiseen, sekä taivutteluun. Ensimmäisenä harjoituksena oli avotaivutuksen teko keskihalkaisijalla. Normaalisti se ei ollut helppo harjoitus, sillä ei ollut seinää, joka pitäisi hevosen linjalla. Joona kuitenkin kulki hyvin suoraan, eikä punkenut kumpaakaan pohjetta vasten. Sama harjoitus tehtiin muutaman kerran myös harjoitusravissa, eikä sekään tuottanut ratsukolle ongelmia. Pienten välikäyntien jälkeen ratsukot saivat tulla sulkutaivutusta pitkillä sivuilla - toisella harjoitusravissa ja toisella laukassa. Siirtymiset tehtiin lyhyillä sivuilla. Laukkataivutus oli hieman haastava, mutta pyysin tekemään sen vain hieman taivuttaen, jolloin suoritukset näyttivät hyviltä. Ravissa ratsastaja sai taivuttaa enemmän ja Joona taipuikin oikein hyvin. Annoin luvan pieniin välikäynteihin, jonka jälkeen oli vuorossa laukka-harjoitukset. Ensin tehtiin pääty-ympyrä lisätyssä laukassa. Lyhyellä sivulla koottaisiin laukkaa ja tehtäisiin ympyrän sisälle voltti. Sitten taas laukan lisäys ja ympyrälle. Joonalle lisääminen oli haastavaa, mutta siirtymiset ja koottu laukka olivat oikein loistavia. Pyysin ratsastajaa lisäämään paljon rohkeammin, jotta saataisiin selkeä ero menoon. Lopulta Joonakin alkoi hieman venyttämään askeltansa. Kun suoritus oli tehty hyvin kumpaankin suuntaan, niin annoin luvan itsenäiseen loppuverryttelyyn ja jaoin samalla kommentteja valmennuksesta.

© 2014 MRA - Ulkoasu Free CSS Templates, muokannut Cannabia.