Moondancen Ratsastajat - MRA

Virtuaalinen ratsastusseura

Estevalmennus 18.11.2014

MRA:n jäsenet ovat tervetulleita valmentautumaan esteratsastuksen parissa. Mukaan mahtuu 3 ensimmäistä ratsukkoa. Jokainen saa vähintään 100 sanan mittaisen kommentin suorituksestaan. Tasoltaan valmennus on 60-80cm. Tähän valmennukseen saavat ensisijaisesti osallistua ne henkilöt, jotka eivät osallistu kouluvalmennukseen.

Ulapan armoton Aikamatka - Axel (80cm)
Pakko kehua näin alkuunsa, että Alma oli kyllä upea näky - haluan ehdottomasti siitä joskus varsan itselleni! Palatakseni aiheeseen, tänään valmennuksen aiheena olivat erikoisesteet. Olin rakentanut maneesiin valmiiksi mitä kummallisempia esteviritelmiä, kuten vesimaton, heinäpaaliesteen, aurinkoesteen (normaali pysty, jossa oli pressu ja siinä kirkas auringonkuva) ja pienen muurin. Alkuverryttelyksi ratsukot saivat tulla itsenäisesti pientä normaalia ristikkoa ja 60cm korkeata pystyä. Sen jälkeen oli aika aloittaa varsinainen valmennus. Alma sai aloittaa ja tulla pienen radan, joka oli täynnä ainoastaan erikoisesteitä. Perinteiset vesimatot ja muurit eivät tuottaneet ongelmia, mutta heinäpaalien eteen Alma pysähtyi tuhisten. Se yritti jopa napata evästä matkaansa niistä. Kolmannella yrittämällä ratsastaja sai Alman esteen ylitse. Aurinkoesteelle ja kirkkaan punaiselle trippelille hevonen tuli hieman epäröiden, mutta ratsastaja sai sen kuitenkin hyppäämään. Korotin esteitä 70cm korkuisiksi ja ratsukko sai tulla uudelleen, kun muut olivat suorittaneet matalemman radan. Nyt ei mikään este tuottanut ongelmia - ainoastaan pudotus trippelillä, sillä Alma ponnisti aivan liian aikaisin. Ratsukko sai tulla harjoituksen vielä 80cm korkeudella ja menoa oli ilo katsella. Ratsukon yhteistyö toimi hyvin ja erikoisen värinen pikkuputte hurmasi minut kyllä täysin!

Anialwch Lynfa - Hapero (80cm)
Tänään valmennuksen aiheena olivat erikoisesteet. Olin rakentanut maneesiin valmiiksi mitä kummallisempia esteviritelmiä, kuten vesimaton, heinäpaaliesteen, aurinkoesteen (normaali pysty, jossa oli pressu ja siinä kirkas auringonkuva) ja pienen muurin. Alkuverryttelyksi ratsukot saivat tulla itsenäisesti pientä normaalia ristikkoa ja 60cm korkeata pystyä. Sen jälkeen oli aika aloittaa varsinainen valmennus. Tämän ratsukon ongelmaksi eivät koituneet erikoisesteet, sillä Fanni ei niitä kyttäillyt. Sen sijaan ratsastaja ei tuntunut aina olevan se, joka määräsi vauhdin ja lähestymiset. Laukka pääsi usein liian pitkäksi ja ponnistukset tapahtuivat liian läheltä. Pyysin ratsastajaa keskittymään erityisesti korkeammilla esteillä asiaan. Lopulta estekorkeus oli 80cm ja ratsukko sai tulla sen kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerralla meno oli parantunut jo huomattavasti, mutta vesieste tuli alas huonon lähestymisen seurauksena. Viimeisellä yrittämällä kaikki sujui hienosti ja siihen olikin hyvä lopettaa. Fanni on rohkea hyppääjä, mutta saisi hieman malttaa mielensä paremmin. Sillä on hieno hyppytyyli, jos lähestymiset onnistuvat. Ratsastaja osasi asiansa pienen huomautuksen jälkeen.

Pirunkorven Vihma - krista (80cm)
Tänään valmennuksen aiheena olivat erikoisesteet. Olin rakentanut maneesiin valmiiksi mitä kummallisempia esteviritelmiä, kuten vesimaton, heinäpaaliesteen, aurinkoesteen (normaali pysty, jossa oli pressu ja siinä kirkas auringonkuva) ja pienen muurin. Alkuverryttelyksi ratsukot saivat tulla itsenäisesti pientä normaalia ristikkoa ja 60cm korkeata pystyä. Sen jälkeen oli aika aloittaa varsinainen valmennus. Muilla ratsukoilla oli turhankin paljon vauhtia, mutta Vihma taas lönkötteli omaa verkkaisaa tahtiansa, eikä ratsastaja aluksi siltä muuta vaatinutkaan. Erikoisesteet eivät olleet ongelma, paitsi heinäpaalieste aluksi. Vihma nimittäin kielsi sille ja jäi syömään - tyypillinen suomenhevonen. Pyysin ratsastajaa olemaan paljon nakapampi. He pääsivät heinäpaaleistakin lopulta ylitse, vaikka Vihma selvästi jokaisella kerralla harkitsi syömään jäämistä. Kun estekorkeus oli viimeisellä radalla 80cm, niin hevonen alkoi jo kulkea paremmin omalla moottorilla, eikä sitä tarvinnut käskeä jokaisella askeleella. Sen hyppytyyli oli paikoitellen hieman erikoinen, mutta tamma teki rehdisti töitä ja ratsukon yhteistyö sujui lopulta. Ratsastajan täytyy olla napakka alusta asti, niin suoritukset paranevat.

© 2014 MoRa - Ulkoasu Free CSS Templates, muokannut Cannabia.