Moondancen Ratsastajat - MRa

Virtuaalinen ratsastusseura

Estevalmennus 12.09.2014

MoRa:n jäsenet ovat tervetulleita valmentautumaan esteratsastuksen parissa. Mukaan mahtuu neljä ensimmäistä ratsukkoa. Jokainen saa vähintään 10 lauseen mittaisen kommentin valmennuksestaan. Tasoltaan valmennus on 100-110cm. Tähän valmennukseen saavat ensisijaisesti osallistua ne henkilöt, jotka eivät mahtuneet mukaan kouluvalmennukseen.

Ilmoittautumiset otsikolla "MoRa valmennus" sähköpostiini virtmisery(a)gmail.com muodossa
<a href="http://-alkuinen osoite">Hevonen</a> - Ratsastaja (taso)

Paahtaja - Alyna (110cm)
Ratsukot saivat verrytellä itsenäisesti. Olin kasannut muutaman pienen verryttelyesteen pitkälle sivulle. Itse harjoituksena tänään oli sarjaeste, sekä ympyrän kaarella olevat esteet. Paavon kanssa aloittelimme ympyrällä olevilla esteillä, jotka olivat aluksi vain 50cm pystyjä. Varsinkin esteen jälkeen vauhti tuppasi kiihtymään ja välillä Paavo oli pelkäävinään kulmia. Ratsastaja sai hevosen kuitenkin lopulta hyvin rauhoitettua ja korotin esteitä 80cm. Kaarevat urat eivät tuottaneet vaikeuksia kumpaankaan suuntaan. Annoin ratsukolle luvan pieniin välikäynteihin muiden suorittaessa samaa tehtävää. Sen jälkeen ratsukko sai aloitella sarjaestettä. Ensin oli kaksi pystyä ja sitten okseri. Jokaisen esteen väliin mahtui kolme lyhyttä laukka-askelta. Ensimmäisellä kerralla Paavon laukka oli aivan liian pitkää ja se kieltäytyi huonon lähestymisen vuoksi okserille. Ratsastaja kokosi laukkaa enemmän ja sai askeleet hyvin sopimaan väleihin. Korotin esteitä muutaman kerran hyvien suoritusten jälkeen ja lopulta ne olivat 110cm korkeita. Ratsukon meno oli hienoa katsottavaa ja ratsastaja sai haastavalta tuntuneen hevosen hyvin hallintaansa.

Whipping Wind - Sani (110cm)
Ratsukot saivat verrytellä itsenäisesti. Olin kasannut muutaman pienen verryttelyesteen pitkälle sivulle. Itse harjoituksena tänään oli sarjaeste, sekä ympyrän kaarella olevat esteet. Aloittelimme ympyrällä hypättävillä pystyesteillä, jotka olivat aluksi 50cm korkeita. Ratsastaja ei kääntänyt tarpeeksi ensimmäisten hyppyjen jälkeen ja ratsasti ohitse toisesta pystystä. Pyysin kääntämään katseen jo esteen päällä ja hevosen heti esteen jälkeen seuraavalle esteelle. Tehtävä alkoi sujua ja korotin esteet 80cm korkuisiksi. Ratsukko teki hyviä suorituksia kumpaankin suuntaan. Vili oli notkea ja teki tiukatkin kaarteet hyvin. Annoin ratsukolle luvan pieniin välikäynteihin muiden suorittaessa samaa tehtävää. Sen jälkeen ratsukko sai aloitella sarjaestettä. Ensin oli kaksi pystyä ja sitten okseri. Jokaisen esteen väliin mahtui kolme lyhyttä laukka-askelta. Matalina esteinä tehtävä ei tuottanut vaikeuksia, mutta kun korotin esteet 90cm korkuisiksi, alkoi hypyistä tulla isompia ja väleistä hyvin ahtaita. Lisäksi Vili kuumui ja oli haastava hallita. Pyysin ratsastajaa valmistelemaan hevosta ympyrällä ja ratsastamana laukkaa lyhyeksi ja rauhalliseksi. Sen jälkeen he tulivat sarjalle ja hevonen oli hyvin ratsastajan hallinnassa. Korotin esteet vielä lopuksi 110cm ja sain muutaman hyvän suorituksen.

Fairness Solo - Riitsu (110cm)
Ratsukot saivat verrytellä itsenäisesti. Olin kasannut muutaman pienen verryttelyesteen pitkälle sivulle. Itse harjoituksena tänään oli sarjaeste, sekä ympyrän kaarella olevat esteet. Aloitimme ympyrällä pienillä 50cm korkeilla pystyesteillä. Ratsukko teki alusta asti hyvää jälkeä ja ratsastaja osasi asiansa hyvin. Hän käänsi tarpeeksi tiukat kaarteet ja toi hevosen hyvin esteille. Korotin lopuksi vielä esteet 80cm korkuisiksi ja ratsukko sai tulla kumpaankin suuntana muutaman kerran saman harjoituksen. Annoin ratsukolle luvan pieniin välikäynteihin muiden suorittaessa samaa tehtävää. Sen jälkeen ratsukko sai aloitella sarjaestettä. Ensin oli kaksi pystyä ja sitten okseri. Jokaisen esteen väliin mahtui kolme lyhyttä laukka-askelta. Matalat esteet ylittyivät hyvin ja korotin muutaman toiston jälkeen esteet 90cm korkeuteen. Tämäkään ei tuottanut vaikeuksia ja korotin jälleen esteitä, jolloin ne olivat jo 110cm korkuisia. Ensimmäisellä kerralla ratsastaja antoi hevosen mennä turhan pitkää laukkaa ja välit kävivät ahtaiksi, jolloin kahden viimeisen esteen puomit kolisivat alas. Seuraavalla kerralla pyysin ensin tulemaan ympyräharjoituksen ja sen perään lyhyessä laukassa sarjaesteen. Nyt välit olivat sopivat ja ratsukko teki taas hyvää jälkeä. Muutaman toiston jälkeen annoin luvan itsenäiseen loppuverryttelyyn.

Moon Ebbiina - Meri N. (100cm)
Ratsukot saivat verrytellä itsenäisesti. Olin kasannut muutaman pienen verryttelyesteen pitkälle sivulle. Itse harjoituksena tänään oli sarjaeste, sekä ympyrän kaarella olevat esteet. Aloitimme ympyrällä pienillä 50cm korkeilla pystyesteillä. Ensimmäisellä kerralla ratsastaja unohti kääntää riittävästi ja tiestä tuli huono, jolloin hevonen kieltäytyi hyppäämästä. Ratsastaja putosi kaulalle, mutta oli pian taas satulassa ja tuli tehtävää uudelleen. Nyt suoritus oli hyvä ja ratsukko sai tulla muutaman kerran kumpaankin suuntaan tämän harjoituksen. Sitten korotin esteet 70cm korkuisiksi. Hevonen alkoi selkeästi hieman kuumua, mutta se ei suoritusta haitannut. Annoin ratsukolle luvan pieniin välikäynteihin muiden suorittaessa samaa tehtävää. Sen jälkeen ratsukko sai aloitella sarjaestettä. Ensin oli kaksi pystyä ja sitten okseri. Jokaisen esteen väliin mahtui kolme lyhyttä laukka-askelta. Ensimmäisellä kerta sujui hyvin, mutta toisella kerralla hevonen alkoi olla hieman eteenpäinpyrkivämpi ja ei mahtunut kunnolla väleihin. Taas kieltäytyminen viimeiselle esteelle. Ratsukko sai tulla heti uudelleen sarjaa ja ratsastaja tiesi nyt, että laukkaa pitäisi lyhentää. He tekivät pari hyvää suoritusta putkeen, joten korotin lopuksi esteet 100cm korkuisiksi. Tehtävä sujui hienosti ja annoin ratsukolle luvan itsenäiseen loppuverryttelyyn.

© 2014 MoRa - Ulkoasu Free CSS Templates, muokannut Cannabia.